Uğur Alkapar Sahneden inmedi
HABERİ PAYLAŞ

Sahneden inmedi

Geçen cumartesi ‘huzur operasyonu’ yapan güvenlik güçleri birçok eğlence mekanını gezip kimlik kontrolü yapmış. Hülya Avşar’ın sahne aldığı Maslak’taki ‘Yeni Gazino’ da bu ziyaretlerden payına düşeni almış. Polis mekana girdiğinde ışıkları açtırıp müziği kapattırdığında herkes bir şaşkınlık yaşamış. En büyük tepkiyi de o sırada sahnede şarkı söyleyen Hülya Avşar vermiş.

Sahneden inmedi

ALKIŞLAR HÜLYA’YA

Programının yarıda kesilmesine çok bozulan Avşar’ı sahneden indirmek istemişler ancak Avşar kızı “Asla inmiyorum, sahnede duracağım” diyerek kontrol bitene kadar ayrılmamış. Yaklaşık 15 dakika süren bir kimlik kontrolünden sonra polisler mekanı terk edince Hülya Avşar büyük bir profesyonellik örneği gösterip, hiçbir şey olmamış gibi şarkı söylemeye devam etmiş. Alkışlar Hülya Avşar’a!

Haberin Devamı

KENAN’IN GECESİ

Jean markası Lee Kenan Doğulu ile yaptığı işbirliğini geçen çarşamba Babylon Bomontiada’daki ‘Lee For Future’ partisiyle duyurdu. Organizasyonda Doğulu’nun başrolde olduğu kampanya filmi gösterildi. Beren Saat eşini, Serpil Doğulu da oğlunu yalnız bırakmamıştı. Serpil Hanım’ın sempatikliğiyle tüm organizasyon ekibinin sempatisini kazandığını öğrendim.

Sahneden inmedi

GÜLŞEN’Lİ AÇILIŞ

Turgutreis’te konumlanan Rammos Hotel Bodrum, haftaya kapılarını açıyor. Mavi ve yeşilin buluştuğu otel 19 Mayıs’ta Gülşen konseri, 20 Mayıs’ta Ozan Doğulu ile konuklarını coşkuyla karşılayacak. 156 odası, havuzu ve 500 kişilik beach alanı bulunan otel atmosferiyle bir cazibe merkezi olmaya aday. Marea Fish Restaurant ile deniz ürünleri, Rios Steak House ile et ve dünya mutfağı alanında da iddialılar.

Sahneden inmedi

BAĞ ROTASI TURİZMİ

Yıllar önce San Francisco’ya ilk gittiğimde beni şarap evlerinin gezildiği bir tura çıkarmışlardı. Daha sonra Fransa- Bordeaux ve civarında benzer bir tura katılmıştım. Bu tür organizasyonlar artık Urla, Kuşadası, Tekirdağ, Kırklareli ve Gelibolu Yarımadası civarında da yapılıyor.

‘Bağ Rotası Turizmi’ denilen bu alanda Trakya Bağ Rotası pek popüler. Rota üzerinde üzüm bağları, şaraphaneler, tadım mekanları, restoranlar ve konaklama tesisleri bulunuyor. Eceabat’taki üzüm bağlarını, Bağcılık Tarihi Müzesi’ni gezerek tadımlar yapıyorsunuz. Rotanın en şık oteli ise Bengodi. Bengodi Otel’in adı Boccacio’nun klasik eseri ‘Decameron’dan geliyor.

Haberin Devamı

Bolluk, doğa, mutluluk prensibiyle hizmet veren otel, içinde bulunduğu müthiş doğaya uyumlu bir şekilde taş ve ahşap gibi malzemelerle inşa edilmiş. Potina adında başarılı bir restoranı ve spa’sı da mevcut.

Sahneden inmedi

82 YILLIK MARKA

Trakya Bağ Rotası üzerinde, Eceabat’taki Yalova Restaurant çok popüler. Ünü bu rotadan bağımsız olarak İstanbul’a kadar gelen restoranın geçmişi 1940’a kadar uzanıyor. Ziya Sürgit, Girit’ten göçerek geldiği Çanakkale’de bir tek tekçi meyhanesi açmış.

Başta ismi yokmuş ama Eceabat’ın Yalova köyü nedeniyle bu adı almış. Ziya Bey’in önce oğulları sonra torunu Ertuğrul Sürgit tarafından işletilen mekan bugüne dek gelmiş. Bozcaada’da bir şube açmışlar.

Öğlenleri ev yemeği çıkaran Yalova, akşamları Ege otları, asma yaprağında sardalye ve deniz kabuklularının servis edildiği bir restorana dönüşüyor. Müşteriler genelde üst düzey yöneticiler, iş insanları, sanatçılar. Yolunuz düşerse mutlaka gidin.

Haberin Devamı

Sahneden inmedi

MEST OLMAK İÇİN

Geçen hafta cumartesi Gümüşsuyu’ndaki The Artisan Otel’in terasındaki Madam Niça’daydım. Bozcaada havasını İstanbul’da hissettiren Niça bir süredir yemekleriyle lezzet fırtınası yaşatırken, sahnesiyle de eğlence tsunamisi yaratıyor.

Uzun zamandır dinlemeyi istediğim Barbaros o akşam harika bir performansla seyirciyi coşturdu. İtalyanca şarkılardan girip yabancı ve Türkçe pop klasikleri derken harika bir repertuarla bizi mest etti. Biz de yerimizde durmadık tabii.

Barbaros yıllardır sahnelerde olmanın verdiği deneyim ve ustalıkla seyirciyi adeta avucunun içine alıyor. Sesi ve şarkı söyleme tekniğiyle de birçok meslektaşına taş çıkartarak şarkıcıdan ziyade müzisyen nitelemesini hak ediyor.

Mekanın ortakları Oya ve Saada hanımlar ise masalarla tek tek ilgileniyor. Bir yandan operasyonu takip ederken bir yandan da ortamın keyif düzeyini sürekli kontrol ediyorlar. Madam Niça’da bu akşam Demet Sağıroğlu var. Nadiren sahne yapan Demet’i mutlaka yakalayın. Rezervasyonsuz gitmeyin.

Sahneden inmedi

RESTORAN HAFTASI SÜRÜYOR

Bu yıl 11’inci kez düzenlenen Türkiye’nin ilk gastronomi festivali Restoran Haftası başladı. Bu yıl ‘sürdürülebilirlik’ teması ile gerçekleşen etkinlik 31 Mayıs’a kadar devam ediyor. Metro Türkiye ana sponsorluğunda Dude Table Gastronomi ve Pazarlama Ajansı’nın organize ettiği Restoran Haftası süresince Türkiye’nin önde gelen katılımcı restoranları, sürdürülebilirlik temalı menülerini uygun fiyatlarla lezzet severlerle buluşturuyor.

Bir de ilk kez düzenlenen ‘35 Yaş Altı 3 Şef’ yarışması var. Yarışma, Türk mutfağını sürdürülebilir bir geleceğe taşıyacak genç şefleri öne çıkarmayı ve desteklemeyi amaçlıyor. Dün de Melis Danişmend hafta kapsamında Akasya AVM’de konser verdi.

Sahneden inmedi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder