Uğur Alkapar Saksıda domates
HABERİ PAYLAŞ

Saksıda domates

En büyük emeklilik hayalim bahçecilik yapmak. Toprakla uğraşmak. Buna evinizin salonunda, balkonunuzda bir saksıyla başlamanız mümkünmüş meğer.

Migros mağazalarında Osmanlı Bahçesi markalı tohumlar görünce bende ampul yandı. Eskiden içinde orkide olan ince uzun bir saksıya fesleğen ektim.

Bu deneme işe yararsa saksıyı büyüteceğim. Gelsin domatesler, salatalıklar. Tanzim satışa rakip olacağım!

Osmanlı Bahçesi’nin arkasında, İstanbul’da peyzaj işi yaparken 4 yıl önce “Yeter” deyip, Kaş’ın Ahlatlı köyüne kaçan Müge Gültekin var.

Haberin Devamı

Burada kurdukları kooperatifle köyde tarım yapıyor. Kadınlara da iş imkanı sağlıyor. Dahası Ahlatlı için planladıkları hem köyü hem de dünyayı güzelleştirecek harika projeleri var. Şu an yatırımcı arama aşamasındalar. Bu yaz gidip şu köyü bir göresim var.

BEYONCE NASIL OKUNUR?

Bülent Ersoy’un Beyoncé’yi taklit ettiği yeni klibi çok konuşuldu. Ama magazin programı sunucuları ‘Biyons’ dedikçe ‘la havle’ çektim. Üstelik gazete haberlerinde de ‘Beyoncé’a yazıldığını gördüm! Sevgili okurlar, kadının isminin sonunda ‘aksanlı e’ var. ‘Biyonse’ okuyoruz. Tamam?

ALAÇATI'DA YAZ

Alaçatı’nın meşhur Ot Festivali bu yıl 5-7 Nisan hafta sonunda. Festival, Alaçatı mekanları için de bir ön sınav, antrenman oluyor. Ama Maslak Esnaf gövde gösterisi yapmaya gidiyor mesela.

Kışın İstanbul’da, yazın Alaçatı’da yer bulmanın çok zor olduğu Esnaf, 4-6 Nisan’da yine herkesi masaların üzerine çıkartacak. 30 Mayıs’ta da sezonu başlatıyorlar. Serkan Koca’nın işleteceği, Moma’nın yerine açılan Hammam da 4-7 Nisan’da görücüye çıkıyor.

Bu yaz Bodrum’u bırakıp Çeşme’yi mutlu edecek Klein ekibinin Klein Summer’ı da sahili neşelendirecek gibi görünüyor.

2019 GELDİ!

90’ların Talimhane’deki meşhur kulübü 2019’a ben son birkaç yılında yetişebildim. Hele efsane gibi anlatılan Maslak’taki yazlığına hiç gidemedim.

Ceylan Çaplı’nın öngördüğü gelecek, 2019 yılı, sonunda geldi. (Tabii kulübün adı aslında kapı numaralarından geliyordu.) Red Bull, 19 Nisan’da 2019’u yine Maslak’ta bir geceliğine geri getiriyor. Bu kez Volkswagen Arena’da. Hem de zamanında orada çalmış DJ’lerle!

Haberin Devamı

AH ŞU GENÇLER

Beşiktaş’taki Dorock XL’in konserlerini iptal etmesine kadar giden darp olayı çok tatsız. Güvenlik görevlileri ile ilgili bu konu diğer mekanlara örnek olur inşallah da kapılardaki o tavırlar biraz düzelir. Üzgünüm ama genç nesil de eğlenmeyi pek bilmiyor.

Sadece kendileri varmış gibi kalabalıkta sırt çantalarıyla çevresindekileri itip kakanları çok görüyorum. Üzerime içkisini döküp özür bile dilemeyenler, akustik bir konser dinlemeye çalışırken sesi bastıracak şekilde bağırarak sohbet etmeye çalışanlar...

Evet, bunları yapanların çoğu 30 yaş altı! Gece hayatının muaşeret kurallarını ailelerin öğretmesini beklemiyoruz tabii. Ama çocuklar, biraz çevrenizi kontrol edin, başkalarına saygılı olun değil mi?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder