Uğur Alkapar Şehre dönüş
HABERİ PAYLAŞ

Şehre dönüş

İstanbul gece hayatında Davran Kardeşler bugüne kadar unutulmaz markalara imza attı. Mehmet Davran’ın işlettiği, Mert Davran’ın sahnesiyle tüm sezon konuşulan geceler yaşattığı Meftun da onlardan biri. Kışın Ortaköy’de yazın ise Alaçatı’da konuklarını coşturan ikili İstanbul’a geri döndü. 25 Eylül’de kapılarını açacak olan Meftun’da sosyal mesafeli masa uygulaması devam ediyor. Onun dışında ortamın hijyeni titiz bir şekilde sağlanırken konuklar ve çalışanların ateşi mutlaka ölçülüyor. Meftun’da bu sezon Mert Davran dışında Özgün ve Ayla Çelik de sahne alacak.

Haberin Devamı

ZEYTİN KOKUSU

Zeytinyağında butik üreticiler ülkemizde harikalar yaratıyor. Dünya çapındaki yarışmalarda İtalyanları bile geride bırakıp ödüller kazanıyorlar. İşte Mavras onlardan biri. Girit’ten Küçükkuyu’ya göç eden bir ailenin markası olan Mavras, Kazdağları zeytinlerinden elde ediliyor.

Şişeyi açar açmaz tüm evi bir zeytin kokusu kaplıyor. Zeytinleri artık nasıl ezip yağını çıkarıyor, işliyorlarsa, yumuşacık bir his bırakıyor dilinizde. Bu zeytinyağına ekmeğinizi banarak karnınızı rahat rahat doyurursunuz. Ben bunu yemeklere koyup pişirmeye kıyamam. Sadece salatalarda, kahvaltılarda kullanırım.

Şehre dönüş

KORONA GÜNLERİNDE SANAT

Attığımız her adımda koronavirüs korkusu yaşıyoruz ama hayat devam ettiği gibi sanat da devam ediyor. Hatta bizi hayata bağlayan en önemli şeylerden biri sanat. Bu yıl üçüncü kez düzenlenecek 212 Photography Istanbul fotoğraf festivali, 8-18 Ekim 2020 tarihleri arasında özel bir rota dahilinde beş farklı mekanda gerçekleşecek.

Fotoğrafı evrensel bir dil olarak benimseyen festival, çok sesli, multidisipliner yapısıyla farklı bir tartışma ve buluşma platformu yaratmayı amaçlıyor. 10 gün boyunca sürecek ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, HP ve Jotun’un destekleri ile gerçekleşecek festival, İstanbullulara yeni keşif rotaları da sunacak. Lokasyonlar Tekfur Sarayı Müzesi, Zülfaris Karaköy, Şerefiye Sarnıcı ve Akaretler Sıraevler.

KIZ SÖZÜ

Kadına şiddetin temelinde yatan şey cinsiyet eşitsizliği. Ailede erkek çocukların kayırılmasıyla başlayan bu ayrım kadınların daha önemsiz görülmesine, ikinci plana atılmasına ve değersizleştirilmesine neden olan zihniyetin bir uzantısı aslında.

Haberin Devamı

Elçin Sangu, Molped için çekilen reklam fiminde “Erkek Sözü” lafını ters yüz edip “Kız Sözü” olarak kullanıyor. Oyuncu şöyle diyor: “Biz kadınlar eğer inanırsak, kendi gücümüzün farkına varırsak başaramayacağımız hiçbir şey yok. Ben istiyorum ki ‘Kız Sözü’ birtakım engeller onu durdurduğunda yeniden devam edebileceğine inandığı sözü olsun. Ben bu sözlerden etkilendim. Umarım biraz olsun farkındalık yaratmaya katkısı olur.

MORAL PİZZASI

Pizzacı Domino’s başlattığı ‘İyilik Hareketi’ ile pandemi döneminde 49 ildeki 131 hastanedeki sağlık çalışanlarına 152 bin moral pizzası ikram etmiş. Geçtiğimiz günlerde marka bu hareketi genişletti ve birçok sosyal medya ‘influencer’ına 25 pizza hediye etti. Onlar da bu pizzaları ihtiyaç sahipleriyle paylaştı. #moralpizzası ‘hashtag’iyle duygu dolu görüntüler paylaşıldı. Paylaşmak çok güzel şey.

Haberin Devamı

GURUR KAYNAĞI

Bu ülkenin birkaç gurur markası var, bence bunlardan biri de Eyüp Sabri Tuncer. Kolonyalarıyla meşhur marka, pandemi döneminde iyice ön plana çıktı. Yöneticileriyle röportajlar yapıldı, üretim kapasiteleri konuşuldu. 1923’te kurulan Eyüp Sabri Tuncer, nesilden nesile büyüyüp gelişmiş. Ve artık sadece kolonya değil, 600’ü aşkın ürün çeşidine sahipler.

Bunların arasında losyon, krem, sıvı sabun, şampuan, saç kremi, duş jeli, yüzey temizleyici, mum, çubuklu oda kokuları ve vücut kokuları bulunuyor. Zararlı kimyasal içeren ürünlere asla yer vermiyor, doğaya saygılı formüllerden vazgeçmiyorlar. Hatta 2016’da Avrupa Vejetaryen Birliği’nden vegan/vejetaryen sertifikası almışlar. Mesela çok tartışılan florür maddesi içermeyen bir diş macunları bile var. Ayrıca 70 ülkeye ihracat yapıyorlar. Tabii ki gurur duyacağız!

YARIŞ İÇİN DOĞMUŞ

Mart ayından beri etkili olan pandemi sebebiyle Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) Finlandiya, Portekiz, İngiltere, Şili, Arjantin, Kenya ve Japonya ayakları iptal edilince Türkiye’ye gün doğdu. Uzun bir aradan sonra yarışlar ülkemize geliyor. Şampiyona takviminin ikinci, sezonun ise 5’inci yarışı olan Türkiye Rallisi, Marmaris’te dün başladı, yarın sona erecek.

Yarışların öncesindeki test sürüşlerinde karşımıza kim çıksa dersiniz? Müge Boz! Kendisine bayılıyorum. Daha hamileyken tekneyle denize açılıyordu, kızı Vina dünyaya geldikten sonra durmadı, devam etti. Şimdi de rallici olmuş! Müge Boz bir yarış otomobilinin içindeydi. Red Bull sporcusu Yağız Avcı’ya co-pilotluk yapıyordu. Boz “Ben yarışmak için doğmuşum, bunu anladım.

Arabanın içinde tüm hücrelerime kadar yaşadığımı resmen hissettim” demiş. Kendisinde bu heyecan varken yakında dağa tırmanır, bungee jumping yapar, hiç olmadı birinci pilot olarak Formula 1’e falan katılır. Sanırım hepimizin biraz Müge Boz enerjisine ihtiyacı var.

TARİHİ ATMOSFER

Eminönü’nde, Osmanlı döneminde yapılan Tahmis Han, geçen yıl restore edilmiş, Beta Yeni Han adıyla hizmete açılmıştı. Göz dolduran tarihi mimari yapısı içerisinde Beta Tea House, A’la Kahve Evi, Emin Han Börek, Mazgal Burger, Belita Baharat, Betum Kuruyemiş, Hacı Ali Lokum ve Benuta Çikolata gibi birçok yeme içme mekanı yer alıyor.

Beta Yeni Han’ın bugünlerde kahvaltısı çok konuşuluyor. Çanakkale Ezine peynirden Kars yöresine özgü gravyere, Erzincan tulum peynirinden Toroslar keçi peynirine kadar çeşitli peynirlerin yer aldığı menüde neler yok ki. Paha biçilemez bir keyif.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder