Uğur Alkapar Seks eğitimi
HABERİ PAYLAŞ

Seks eğitimi

Başlığı görünce hemen başka sayfaya geçmediyseniz cesaretinizden dolayı tebrik ediyorum.

Türk halkı televizyon programlarına çıkan hocalara hangi akrabalarıyla sevişmenin caiz olduğunu sormakla meşgulken dünyanın geri kalanı başka yerlerde.

Netflix’te yeni başlayan İngiliz dizisi ‘Sex Education’ (Cinsellik Eğitimi) annesi seks terapisti olan bir lise öğrencisinin okul arkadaşlarına ilişkilerinde yardımcı olması üzerine kurulu.

Başrollerde ‘X Files’ın ünlü ‘Scully’si Gillian Anderson’ ile Martin Scorsese’nin çektiği ‘Hugo’dan hatırlayacağınız Asa Butterfield var.

Haberin Devamı

Mahalle balıkçısı

Her fırsatta yeni bir mekan açan Jüpiter Grup’un yeni restoranı Cihangir’deki La Scala’nın terasında bulunan Arşipel. 1989’da kurulan meşhur markanın haklarını satın alan Tayfun Topal buraya şahane bir mahalle balıkçısı kondurmuş.

Her çeşidini bulabileceğiniz bir rakı barı, açık mutfağın önünde rengarenk mezeler, balık arabası derken, dekorun tutacağı yere hiç acımamışlar. 80 kişilik restorana isteseler 150 kişi sığdırırlarmış.

Manzaranın ise eşi yok. Bir taraf Galata Kulesi’ni diğer taraf Boğaz’da Kız Kulesi’ni görüyor. Mezeler her gün taze yapılıyor. Balıkları ise o an görüp seçebiliyorsunuz.

Kalamar yahnisi, levrek marin, enginar kalbi en sevdiklerim oldu. Üzeri sütlü kadayıf ise başka yerde yok. En önemlisi, benim gibi Cihangir’de yaşıyorsanız hop zıplayabileceğiniz bir yer. Tabii yer bulursanız!

Modern meyhaneler gibi vur patlasın çal oynasın yok. Ama illa doğum günümü burada dans ederek kutlayacağım derseniz alt kattaki özel bölüm buna çok uygun. Ama açıkçası ben o çalan nostaljik şarkıları fon yapıp eşimle dostumla sohbet etmeyi tercih ediyorum.

Daha bitmedi

Jüpiter Grup’un CEO’su Tayfun Topal, Arşipel’le yakından ilgileniyor, henüz yeni açılan mekanın eksiklerini hızla tamamlıyor. “Ustalık eserim” dediği Galvin ise hem öğlen hem akşam dolup taşıyor. Etiler’de Şamdan’ın yerine açtığı Gordon Rouge sadece cuma ve cumartesi gece yarısından sonra kapılarını açıyor.

Sosyete dergilerinin sayfalarında gördüğünüz tüm isimler orada. Sürekli yeni mekan açan Tayfun Topal sırada ‘Adana Ocakbaşı’ olduğunu söyledi. Yazın da Bodrum’daki People, Hazine, X Beach gibi mekanlar devam edeceği gibi yeni bir kahvaltıcı açacakmış. Bize de “Maşallah” demek kalıyor.

Haberin Devamı

Şişli’de bir vaha

Şişli’de çalışıyorsanız, yolunuz semte çok düşüyorsa size şahane bir yemek önerim var. Marriott Otel’in restoranı The Dish Room harika seçenekler sunuyor. Beş yıldızlı bir otelin güvenilirliğinde taze, sağlıklı ve şaşırtıcı derecede makul fiyatlara yemek yemek mümkün.

Ben etli bir çorba içtim mesela, tüm öğününüze denk. Salataları çok lezzetli. Adeta bir steak house kalitesinde de et servis eden The Dish Room özel yemekler için bile seçilebilecek kadar hoş bir ortam sunuyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder