Uğur Alkapar Sergiler
HABERİ PAYLAŞ

İstanbul bugünlerde sanata doymuyor. 2019 yılında Nişantaşı’nda kapılarını açan Ferda Art Platform, ‘Toplumsal cinsiyet/Kadın kimliği’ üstüne özgün işleriyle adından söz ettiren Gülcan Şenyuvalı’nın sergisine ev sahipliği yapıyor. Adı ‘Histerik Bahçe’. 12 Mart’a kadar izlenebilir. Mekanın diğer bir işi ise genç sanatçı Hüseyin Aksoy’un ‘Biz Tam Olarak Neyi Seyrettik?’ adlı ilk kişisel sergisi. 5 Mart’a kadar görülebilir.

Altunizade’deki Capitol, dünyanın farklı yerlerindeki farklı suretlerden, başarılı kadınların hikayelerine, teknoloji ve sanatın yarı gerçekliğinden mutluluğun rotasına kadar farklı duyuları uyandıran dört sergiyi bir araya getiriyor. ‘Duyuların Uyanışı’ adlı serginin takvimi şöyle: 12 Şubat- 4 Mart Dilan Bozyel: Paris- Beyrut Mutluluk Hattı, 7- 31 Mart Simay Bülbül- Kapıları Aralayan Kadınlar, 3-27 Nisan Mustafa Seven: Dünyanın Suretleri, 4-27 Mayıs Banu İnanç Uyan Dur: Yarı Gerçeklik. Ankara’nın başı kel mi? Bir başka sergi de başkentten.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk ve tek çini mürekkebi ressamı Pınar Tınç’ın yeni eserleri 28 Şubat’tan itibaren Ankara’nın en büyük galerisi Galeri Soyut’ta sanatseverler ile buluşuyor. Pınar Tınç ‘İyi Geceler Bebeğim’ anlamına gelen ‘Bonne Nuit Mon Bebe’ adlı yeni sergisinde hem oğlu Kerem ve kızı Ada’ya hem de kendi çocukluğuna sesleniyor. Çocukları için hayal ettiği dünyayla kendi dünyasını birleştiriyor.

TERASTA SUŞİ

Kadıköy tarafına geçmek her zaman zor gelmiştir. Ama her geçtiğimde de huzur bulurum keyiflenirim. Moda sahilindeki Hood’a gittiğimde öyle oldu. DoubleTree by Hilton İstanbul’un terasındaki mekanın manzarası müthiş. Dekoru da insana kendini rahat hissettiriyor. Menüde başta suşi olmak üzere Uzakdoğu lezzetleri ağırlıklı şahane şeyler var. Tuna tataki, mango soslu somon tartar veya kremalı, sarımsaklı karidesle başlayıp ‘miso’ sosunda black cod, sebzeli dana etli ramen veya ördek but confit’le devam edebilirsiniz. Finali de kestaneli yaban mersinli sufle, balkabaklı cheesecake ve tropikal meyveli milföy ile yapabilirsiniz. Hood, Kadıköy’e geçmek için harika bir sebep.

Haberin Devamı

KARŞININ MEKANLARI

Söz karşıdan açılmışken, Ataşehir’deki Watergarden sürekli gündeme gelen bir yer oldu. Emre Kınay Duru Tiyatro’yu buraya taşıdı. Masterchef Türkiye’den tanıdığımız Burcu Ataş ve Ayris Öktem, burada açılan Dudu Lounge’a fiyakalı bir menü yaptılar. Oralarda yaşıyorsanız gidip denemelisiniz. Muamma diye yine yeni açılan bir mekanı da çok sık duyuyorum. Anadolu yakasında oturmak hiç bu kadar havalı olmamıştı.

EN GÜZEL FESTİVAL

Her yıl dünyada 40’tan fazla şehirde düzenlenen World Class Kokteyl Festivali ikinci kez İstanbul’a geliyor. Bir gastronomi şöleni şeklinde gerçekleşecek festival, sunduğu farklı lezzetler, artisan kokteyller ve keyifli sürprizleriyle İstanbul’un en şık ve gusto sahibi etkinliği olacak. 29 Şubat’ta Esma Sultan Yalısı’nda yapılacak organizasyon soğuk günlerde şehri ısıtacak.

SARNIÇTA PARTİ

Uzun bir süredir unutulan Binbirdirek Sarnıcı tekrar hatırlandı. Art arda şahane elektronik müzik etkinlikleri yapılmaya başlandı. 4 Nisan’da Monkeyproject, çağdaş elektronik müzik sahnesinin önemli grubu Tale Of Us’ı ayağımıza getiriyor. Hem de sarnıcın büyülü atmosferinde. Bu tarihi ve mistik yapıda grubun yarattığı müzikal ve görsel atmosfer uzun süre hafızalardan silinmeyecek gibi geliyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder