Uğur Alkapar Sezen'i görmek istiyoruz
HABERİ PAYLAŞ

Sezen'i görmek istiyoruz

Spotify, EQUAL programı kapsamında önce Melike Şahin, ardından Hadise ve Sibel Can’ı New York Times Meydanı’ndaki dev ekranda kullandı. Programın amacı kadın müzisyenlere pozitif ayrımcılık yapıp, onların üretimlerini ön plana çıkarmak. Tabii hepimizin hoşuna gitti. Times Meydanı’ndaki bu ekranda görünmek de bir prestij meselesi haline geldi. Ancak oraya Hadise ve Sibel Can çıkıyorsa, onlardan önce orada görmemiz gereken bir isim vardı: Sezen Aksu. Sezen, Spotify’ın Türkiye’de 2020’de en çok dinlenenler listesinde ikinciydi ve ilk beşteki tek kadındı. Popüler Türk müziğinin en önemli figürü demenin abes kaçmayacağı Sezen Aksu bence orada yer almayı en çok hak eden kadın.

Haberin Devamı

ACİL STİL DANIŞMANI

Yıldız Tilbe’yi birkaç yıl önce bir kulüpte izlemiştim. Uzun bir elbise giymişti. Ama belli ki bir sorun vardı, rahat hareket edemiyordu. Sonunda sahnenin biraz gerisine gitti. Ama kendisini tüm seyirci yine de apaçık görüyordu. Elbisenin üstünden iç çamaşırını yanlarından tutup yukarı çekiverdi! İyice oturttu. Oh deyip sahnenin önüne geldi ve şarkısına devam etti! Birçok sahnesinde benzer şeyler yaşayan Yıldız Tilbe önceki akşam Harbiye Açıkhava’da verdiği konserde de kıyafetiyle adeta savaşmış.

Yıldız Hanım’ın bu derdinin bir türlü bitmemesinin nedenini Instagram’daki ‘popbizde’ hesabını yöneten Kaan Ölker’den öğrendim. Meğer alışverişten hiç hoşlanmayan Yıldız Tilbe kıyafetlerini denemeden alıyormuş. Konsere çıkarken giydiğinde birkaç beden büyük gelmesini de umursamıyormuş. O yüzden de kadıncağızın üzerinde hiçbir şey sabit duramıyor! Yıldız Tilbe’ye acil bir stil danışmanı lütfen.

ONUR ÖDÜLÜ

Kozyatağı Hilton’ın içindeki Ziyade Fasıl’ın sahibi, başka birçok restoranın konsepti ve menüsünde imzası bulunan, en sevdiğim şeflerden biri Özlem Mekik, şahane bir ödül aldı. Geçtiğimiz günlerde dağıtılan Türkiye Prestij Ödülleri’nde Gastronomi Onur Ödülü’ne layık görüldü. Kistik Fibrozis Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KİFDER) yararına düzenlenen gecede Özlem Mekik “Bu ödül ile artık ben bir KİFDER elçisi ve gönüllüsüyüm. Bu hastalıkla mücadele hepimizin boynunun borcu” dedi.

Haberin Devamı

AŞK VE MÜZİK

Pandeminin bitmesiyle aşka susamış gençler ara verdikleri ilişkilerine, buluşmalarına geri döndü. Arkadaşlık uygulaması OkCupid’in verilerine göre insanlar ilk buluşmada en çok müzikten bahsetmeyi seviyormuş. Kadın ve erkeklerin yüzde 92’si müziğin hayatlarında çok önemli bir etkisinin olduğunu söylemiş. Eminim çoğunluğu gençlerdir. İlginçtir, zamanında tüm listeleri, yeni çıkan şarkıları, şarkıcıları takip eder hiçbirinden geri kalmazdım.

Yaşım ilerledikçe ilgim başka alanlara kaydı. Kullanıcıların yüzde 67’si de kişinin müzik tercihinin zeka seviyesinin göstergesi olduğunu söylemiş. Yapmayın çocuklar, şu an ilk 50’deki şarkılara bakıyorum da çoğunu dinlemek için beyin gerekmiyor, iki kulak yetiyor! Ben artık birini tanımak için ‘kimi dinlersin’ değil, ‘kimi okursun’ diye soruyorum. Çoğu zaman da cevap alamıyorum! Çünkü insanlar artık sadece yoldaki yön levhalarını okuyor.

YENİLENDİ

Şehrin az sayıdaki Meksika restoranlarından biri olan Ranchero, gerçek Meksika yemekleri, egzotik içecekler ve farklı ambiyansıyla İstanbul’da farklı bir alternatif sunması açısından önemli bir marka. Milli Reasürans Çarşısı içindeki Nişantaşı şubesini yenileyen Ranchero genişlemiş. Açık alanlar eklenmiş. Meksikalı ve Türk bir ailenin işlettiği Ranchero, artık sosyal mesafeyi daha rahatlıkla koruyarak müşterilerini ağırlayacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder