Uğur Alkapar Sizi gidi enteller
HABERİ PAYLAŞ

Sizi gidi enteller

Cem Yılmaz’ın dijital platforma çektiği ‘Erşan Kuneri’nin Youtube’daki tanıtım videolarının altındaki yorumlara baktım. Yüzde 90’ı erkek olan bir güruh bayılmış. Övgüler düzmüşler. Bu da dizinin en büyük probleminin nokta atışı tespiti olmuş. Erkekler tarafından, erkekler için, erkek gözüyle, erkek ayrıcalığıyla, erkek hoyratlığıyla yapılmış bir iş.

“Hayatın içinde de küfür var” cümlesine sığınarak, komiklik amacıyla 20 saniyede bir karşımıza çıkan küfürlere de sadece erkekler gülüyor. Cem Yılmaz ‘Erşan Kuneri’yi dizi değil film yapsaydı, sinemalarda yeni bir ‘Recep İvedik’ fenomeni ortaya çıkardı. Çünkü aynı seviyede iki yapım.

Haberin Devamı

Cem Yılmaz, mizah anlayışı ve dünya görüşünün Mehmet Ali Erbil’inkiyle eş tutulması, Recep İvedik’e benzetilmesiyle ilgili bir farkındalık yaşar umarım. Ancak o zaten dizinin ilk bölümünde filmlerini eleştirenleri ‘enteller’ olarak karikatürize edip, çirkin bir espriyle tehdit ediyor ki kimse ağzını açmasın. Cem Yılmaz bir kez daha güldürmedi.

GÜVEN MESELESİ

Bu ‘influencer’lık meselesi henüz tam anlaşılmamışken Eylül Öztürk çektiği kısa videolarla fenomen olmuştu. Becerilerine şarkıcılık ve oyunculuğu da ekledikten sonra bir de güzellik ve bakım mağazaları açıp bir imparatorluk kurdu.

Şirketini eşi Barış Kenan Özkan ile yürüten Eylül birçok sosyal sorumluluk projesine de imza atıyor Eylül Öztürk geçtiğimiz günlerde de ‘En Güvenilir Influencer’ ödülünü aldı. Eskiden büyük markalar ünlüler arasında güvenilirlik anketi yaptırır, kazananla reklam anlaşması imzalanırdı. Ortalığı vasıfsız ‘influencer’ların doldurduğu şu dönemde bu ödül de çok değerli.

GÖRKEMLİ KONSERLER

Senfonik konserlere bayılıyorum. Bildiğimiz ve sevdiğimiz şarkılara çok sesli müthiş bir yorum getiriyor orkestra. Kaliteli konser serisi İstanbul Night Flight ile dikkat çeken Events Across Turkey bu yaz maNga, Hayko Cepkin, Cem Adrian, Selami Şahin, Levent Yüksel, Hakan Altun, Fatma Turgut ve Karsu gibi grup ve şarkıcıları Night Flight Symphony Orchestra & Choir ile bir araya getiriyor.

Haberin Devamı

Bu isimler senfoni orkestrası ile görkemli konserler verecek. Çoğu Harbiye Açıkhava’da ama Antalya, İzmir ve Ankara’da da konserler olacak. Events Across Turkey bununla kalmayıp David Helfgott ve Oi Va Voi gibi dünyaca ünlü isimleri de Harbiye’ye getiriyor!

LATİN ATEŞİ

‘Dönüyorum Eve’ şarkısıyla yıldızı parlayan genç şarkıcı Sıla Şahin ve yaptığı rap projelerle dikkat çeken Mass, ‘Arada Sırada’ isimli ortak bir şarkıda buluştular. Sözü ve müziği Mass’a düzenlemesi Ercan Bal ve Sefa Nuh Polat’a ait şarkıda ikili, dinleyicilere duygusal bir aşk hikayesi anlatıyor. Sergen Güzelel’in çaldığı gitar ile şarkıya katılan Latin havası, takipçileri tarafından “Bu yazın Latin ateşini Sıla Şahin ve Mass yakacak” şeklinde yorumlandı.

ADALARDAN ESİNTİLER

Hayatındaki ada teması Bozcaada’daki çocukluğuyla başlayan ressam Pınar Tınç kariyeri boyunca ada, doğa, deniz, bitki örtüsü, kuşlar, gece ve gündüz temasını işledi. Yurt içi ve dışında defalarca eserlerini sergiledi.

Ressam, geçen martta Hint Okyanusu’ndaki Fransa’ya bağlı Reunion adasında açtığı ‘Adaların Rüyaları’ sergisinden sonra şimdi de ‘Color of Life’ (Hayatın Rengi) sergisiyle Arnavutköy Art Gallery’de sevenleriyle buluşuyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder