Uğur Alkapar Skandallar festivali
HABERİ PAYLAŞ

Skandallar festivali

Altın Portakal Film Festivali bu yıl bol skandallı geçti. Sihirbaz olarak bildiğimiz Kubilay Tuncer’in dehşet açıklamaları festivale düşen gölgelerden biri oldu. Konu şu: ‘Bembeyaz’ filmiyle en iyi yardımcı erkek dalında aday olan Tuncer ödülü alamayınca çıldırdı. Dedi ki “Jüri üyeleri bana ödül vermeyerek oyunculuktan hiçbir şey anlamadıklarını tescil ettiler. O performansla bana nasıl ödül verilmez? Bu yılın değil cumhuriyet tarihinin en iyi performanslarından biri”. O kadar uzun yazmıştı ki artık sonuna doğru gülerek okudum. Haklı olduğu bir konu vardı, jürideki bazı isimlerin film seçecek kadar sinemadan anlamadıkları. Ama Kubilay Tuncer’in zaten jüride Gaye Su Akyol’u görür görmez adaylığını çekmesi gerekirdi. Cidden mesleği müzik olan Akyol’u o jüriye kim koydu?

Haberin Devamı

AHLAK BEKÇİLERİ

Bennu Gerede yakışıklı oğullarından Daren’in kendisinden yaşça büyük Bilge Öztürk ile yaşadığı aşka onay vermiş. Bu onayı neden verdiğini kendini çok güzel ifade ederek Instagram’dan yaptığı açıklamayla da anlatmış. Yalnız benim anlamadığım açıklamanın bir de İngilizcesini neden yazdığı. Ben bu konuyla ilgilenenlerin tamamının Türk olduğuna eminim!

Çoğunluğunun da herkesin değer yargılarının kendilerininkiyle aynılığından emin olan gruba ait olduğundan da eminim. Zira Instagram’daki magazin hesaplarının postlarının altında kötü Türkçeleriyle yazdıkları cümlelerle ahlak bekçiliği yapmaya kalkıyor hepsi. Yani Gerede’nin İngilizce değil, daha basit bir Türkçe, az kelime ve kısa cümlelerle yazması gerekirdi. Çünkü ancak öyle anlıyorlar.

‘CAMDAKİ KIZ’ DİJİTALLEŞTİ

Son dönemin en çok konuşulan meselelerinden biri NTF yani inanılmaz paralar eden dijital sanat eserleri. Kanal D’nin reyting rekortmeni dizisi ‘Camdaki Kız’ için de yapım şirketi OGM Pictures bir girişimde bulunuyor. Dizinin dijital afişini 18 Ekim’de a Carny NFT Pazaryeri’nde (carny.io) satışa çıkarıyor. Sadece 50 adet satılacak afişten elde edilecek tüm gelir HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu’na bağışlanacak. Afişi alan 50 kişiden 5’i ‘Camdaki Kız’ setini ziyaret etme hakkı kazanacak.

Haberin Devamı

HAYDİ AFYON'A

Küçükken yaşadığımız Denizli’den teyzemi ziyaret etmek için İstanbul’a trenle gelir giderdik. Uzun sürse de biz çocuklar için eğlenceydi. Her durduğu yerde oranın nesi ünlüyse ondan yerdik. Afyon’da mutlaka kaymak alınır, lokum yenirdi. Ama Afyon’un sadece lokumu kaymağı değil, çok çeşitli gıdaların bulunduğu bir mutfağı var.

UNESCO tescilli Afyonkarahisar mutfağını tanıtmak için düzenlenen 3. Gastro Afyon 2021 Lezzet Festivali yarın başlıyor ve 17 Ekim’e kadar sürüyor. Festivalin tanıtımı için şef Özlem Mekik’in ev sahipliğinde Kozyatağı Hilton Oteli’nde bir organizasyon yapıldı. Manda kaymağı, ekmek kadayıfı, sucuk, lokum ve haşhaşlı çörek başta olmak üzere Afyonkarahisar’a özgü lezzetler misafirlere sunuldu.

YENİ SEZON BAŞLADI

Armutlu’daki Steakroom hem şehrin en iyi etçilerinden biriydi hem de eksik olmayan ünlü konuklarıyla hep popüler bir restorandı. Pandemi sonrası toparlanmaya çalışan sektöre, Steakroom eskisinden daha güçlü olarak geri döndü. Geçen cumartesi yaptıkları açılış partisiyle müdavimlerine buranın sadece yemekte değil eğlencede de iddialı olduklarını hatırlattılar. Steakroom’da yemek hala kaliteli, eğlence halen dorukta. Gidilecek yerler listenize ekleyin lütfen.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder