Uğur Alkapar Soda değil maden suyu
HABERİ PAYLAŞ

Soda değil maden suyu

Giresun’un sadece fındığı değil, Freşa’sı da meşhur. Meyveli sodalarıyla ünlü markanın esas efsane ürünü, adını çıktığı yerden alan İnişdibi maden suyu. İstanbul’da bulması zor, ama meraklıları mutlaka peşine düşüp nerede satıldığını keşfediyor. Bunun nedeni de kapasiteyle ilgili. Yani yerden bu kadar çıkıyor, ne yapalım! Öncelikle unutmayın, soda değil, gerçek maden suyu. Bu suyu çıktığı kaynaktan lıkır lıkır içme şansım oldu. "Suyun lezzeti olur mu?" demeyin, oluyor işte. Nedeni de içindeki sodyumun benzerlerinden daha az olmasıymış. Kan basıncını ve kötü kolesterolü de düşürüyormuş. Kırmızı şarap tadımlarında iki farklı şişe arası geçiş yaparken konunun uzmanları, damak tadını sıfırlamak için dünyaca ünlü maden suları kullanır. İnişdibi rahatlıkla onlarla yarışır. Zaten şık şişesiyle o masalara yakışacağı kesin. Giresun’daki fabrikada hipnotize olmuş gibi gözünüzün önünden geçen şişeleri izlerken, Freşa’nın yüzde 35 ile meyveli sodada pazar lideri olduğunu, bu yıl 350 milyon TL ciro hedeflediğini ve 30 ülkeye ihraç edildiğini de öğrenmiş olduk.

Haberin Devamı

GİRESUN’DA NE YENİR?

İnişdibi Alabalık’ta, kuzineden yeni çıkmış tepsi ekmeğini tereyağına bana bana yedik. Havuzdan tutulan alabalıklar deniz balıkları kadar lezzetli. Giresun mutfağında turşu kavurması, pancar denilen karalahana çorbası, fasulye diblesi gibi ilginç tatlar var.

KULAKKAYA YAYLASI

Rize’nin yaylaları bu kadar popülerken Giresun’a biraz haksızlık yapılıyor. Kulakkaya Yaylası’ndan gördüğünüz yemyeşil dağlar muazzam. Buralar daha sıkı pazarlansa ne kadar güzel olur diye düşündüm. Ama bu kez de insanın çok olduğu yerde huzurun azaldığı aklıma geldi. Yaylalar bu haliyle daha güzel deyip konuyu kapattım.

İYİ YEMEK İYİ MÜZİK

Nişantaşı’ndaki Armani Residence’ın altındaki Alancha, ilk açıldığı günden beri gastronomi dünyasının en orijinal restoranlarından biriydi. Şimdi de birçoklarının Master Chef programından tanıdığı Hazer Amani ile yoluna devam ediyor. İyi yemekle kalmayan mekan canlı müzik alanında da iddialı. Perşembeleri yedi dilde şarkı söyleyen Barbaros Büyükkan, cumaları ünlü aranjör ve müzik adamı İskender Paydaş, Alancha’nın sahne yıldızları.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder