Uğur Alkapar Son yemek
HABERİ PAYLAŞ

Ramazan kapanmasından hemen önceki son izin günümü güzel bir restoranda iyi bir yemek yiyerek değerlendirmek istedim. Zaten mekanlar tekrar açıldığından beri terk edilme travması olan bir köpeğe baktığımdan evden neredeyse hiç çıkmamıştım. Sonunda tüm planları, hazırlıkları yaptım. Köpeğe bakıcı buldum. En sevdiğim arkadaşlarıma o günü boş tutmalarını söyledim.

Tek şansım olsa İstanbul’da hangi restoranı seçerdim sorusunun cevabı ise baştan belliydi: Meos. Florya’daki Meos benim için İstanbul’un en iyi balık lokantasıdır. Mutfağından çıkan her şeyi bayıla bayıla yerim. Kullandıkları malzemelerden mutfak ekibine, garsonlarına kadar hepsi işini çok iyi yapan profesyonellerdir çünkü. Ve açıldığı günden bu yana da hiç değişmedi.

Haberin Devamı

Neyse efendim, hava da o gün o kadar güzeldi ki camları sonuna kadar açtırıp adeta bir terasta yedik yemeğimizi. Saat 7’de kapandığı için güneşin batışını yakalayamadık ama sıcakta yüzümüze hafif esen rüzgar, şahane yemek ve sevilen dostlarla gerçekten unutulmaz bir gün geçirdik. Çıkarken yüzümüzde anlamsız bir gülümseme vardı. Çünkü tek atımlık kurşunumuzu tam yerine isabet ettirmiştik. Ramazandan sonra hem havaların, hem bizim havamızın güzel olmasını yürekten dilerim.

BAYRAMDAN SONRA

Ortaköy ile Ulus arasındaki Meftun, pandemide kapandığına üzüldüğüm mekanların başında geliyor. O kadar iyi bir ambiyans yakalamışlardı ki. Mehmet Davran’ın işlettiği, kardeşi Mert Davran’ın sahneye çıktığı Meftun kısa sürede bir İstanbul klasiğine dönüşmüştü. Ayla Çelik’li geceleri ise uzun süre dillerden düşmemişti. Hatta ben tam gidecekken mekanlar kapanmıştı. Valla çok içimde kalmıştı.

Meftun’un bir de Alaçatı macerası vardı. O macera bu yaz devam edecek. Daha önce köy içinde yer alan Meftun bu kez biraz daha dışarıya, Ovacık’taki Unique’in içine taşınıyor. Konsept aynı. Kebap ve meze ağırlıklı şahane bir mutfak, başta Mert Davran olmak üzere birbirinden ünlü isimlerle müzik ve eğlence dolu geceler. Ramazan Bayramı sonrası hemen açılacak olan Meftun’u umarım vaka sayılarının çok azaldığı, koronayla mücadelenin başarılı olduğu günlerde ziyaret etmek kısmet olur.

Haberin Devamı

HARİKA ŞEYLER

Meftun’u işleten Mehmet Davran, stiliyle de dikkat çekmeyi hep başarır. Bu vizyonunu, rahat ama şık kıyafetlerden oluşan tarzını yansıtan bir moda markası kurmakta kullanmış: Groovy Things. Harika ve modaya uygun şeylere groovy deniyor.

Mehmet Davran diyor ki “Rahat, şık, kullanışlı, her an tarzınızdan ödün vermeden, her yerde cool ve rahat olabileceğiniz, her zaman elinizin altında tutacağınız kurtarıcı tasarımlar yaptık”. Groovy Things’de sadece kıyafet değil, kadınların bayılacağı çantalar da var. Giyimine renk katmak isteyenler mutlaka bir göz atsın.

ESNAF TAŞINIYOR

Alaçatı’nın en meşhuru Esnaf, son birkaç yıldır köyün eğlencesini ele geçirmiş durumdaydı. Bir gecesi bile boş geçmiyordu. Çünkü modern meyhane formülünü en güzel uygulayan mekandı. Köyiçinde eğlence her sezon daha sıkıntılı hale geldiğinden ve erken saatlerde müziğin bitmesi gerektiğinden Esnaf da çareyi Alaçatı dışına taşınmakta buldu.

Haberin Devamı

Esnaf’ın yeni yeri de Unique’in içinde. Denize karşı Esnaf deneyimi püfür püfür bu yaz çok başka olacak gibi görünüyor. Meftun’a komşu ve 350 kişilik planlanan mekanda şu an inşaat sürüyor. Ortaklardan Feyzan Cihan sık sık Çeşme’ye gittiğini ve herkesin bayılacağı bir ortam hazırladıklarını söyledi. Tabii köy içinde otelden çıkıp 2 dakikada ulaştığımız Esnaf’a arabayla gidip gelmek de ilginç olacak.

Esnaf Çeşme haziranı beklemeden en geç mayıs sonunda açılmayı hedefliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder