Uğur Alkapar Şov yok lezzet var
HABERİ PAYLAŞ

Şov yok lezzet var

Biliyorsunuz her yerde ‘steak house’ var artık. Yer gök etçi. Şov seviyorsanız adresiniz belli. Birisi dirseğini kırıp etinize tuz atsın, artistik hareketler yapsın siz de o sırada Instagram videosu çekin istiyorsanız Nusret’e gideceksiniz. Ama gerçekten iyi etin peşindeyseniz tavsiye edebileceğim birkaç yerden biri Etiler’deki Scarlet. Neredeyse çocuk yaştan beri bu işin içinde olan Süleyman Dilek 3 yıl önce kendi mekanını açmıştı.

Sürekli menüyü yenileyerek et alanında da farklı şeyler yapılabileceğini kanıtladı. Biz yemeğe kadehte sunulan kemik suyu ve kızarmış ekmek üstü ilikle başladık. İnsanlar bunları bir yerleri kırılınca çabuk iyileşmek için tüketiyor ama o kadar lezzetli ki normal zamanda da eksik etmemek lazım. Rulo yaparak servis edilen Scarlet carpaccio (ince dilimlenmiş çiğ et), steak sushi buraya özel.

Haberin Devamı

Sonrasında menüden türlü türlü etleri seçebilirsiniz. Yediğimiz her şeyden memnun kaldık açıkçası. Çünkü mutfakta işinin ehli bir ekip var. Dahası barda da usta bir miksolog (miksolojist bence yanlış bir ifade, ısrarla miksolog yazmaya devam edeceğim) var. Açıldığından beri Scarlet’in barının başındaki Tayfun Kalan, kokteyl konusunda şehrin en iyilerinden biri. Karnınız aç değilse bile onun yaptıklarını denemek için mutlaka bir ziyarette bulunabilirsiniz.

Boğaz'da istakoz

Kuruçeşme’deki Oligark’ın içinde bulunan Ringa kışın da açık. Mekanın üzerini harika bir şekilde kapatıp, yalıtım ve ısıtma işini çözmüşler. Geçtiğimiz günlerde en fırtınalı ve soğuk bir akşamda gittik ama sıcacıktı. Boğaz dalgalıyken izlemenin tadı başka güzel.

Yemekler de güzel olunca insan keyiflenmeden edemiyor. Semizotu salatası, avokadolu peynir gibi düz mezeler menüde olsa da burasının esas iddiası deniz ürünleriyle yapılanlar. Baby ahtapot salatası, balık pastırma, levrek marin, baklava hamurunda deniz mahsullü börek ve kum midyeli spagetti ortalamanın üzerinde ve lezzeti yeterliydi. Fiyatlar ise diğer deniz lokantaları gibi.

Çok ucuz değil. Hatta 750 TL’lik ıstakozlu makarnayı görünce isyan edebilirsiniz. Lütfen etmeyin çünkü 1 kiloluk ıstakozu balıkçıdan almaya kalktığınızda 550 TL ödüyorsunuz zaten. Artı, o ıstakozu Boğaz’da lüks bir lokantada yediğinizi de unutmayın. Uzun lafın kısası Ringa, balık ve diğer deniz mahsullerini sevenler için Boğaz’da güzel bir alternatif.

Haberin Devamı

Hamsi zamanı

Balıktan söz açılmışken, en sevdiğim balık, hamsi bugünlerde bol galiba. Maslak’taki Hilton Otel’in içinde yer alan Zaxi’de de hamsi mevsimi açıldı. Restoranın başındaki efsane Şef Arif Kemal Doğan ne yapsa bayıla bayıla yerim zaten. ‘Hamsi Günleri ’nde Zaxi, öğle saatlerinde hamsiye bir meşrubat ve fındıklı sütlacın eşlik ettiği alternatif menüleri cazip fiyatlarla sunuyor. Hamsi günleri şubat sonuna kadar devam ediyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder