Uğur Alkapar Stokçular iş başında
HABERİ PAYLAŞ

Stokçular iş başında

Evden çalışmaya başladığımızdan beri market siparişini bile eve verip kapının önüne bıraktırıyorum. Aralıksız 5 gün ancak balkondan temiz hava alınca sonunda sitenin bakkalına gittim. Her şey vardı ama ne bitmişti biliyor musunuz? Kuru maya!

Yani her şeyi anlarım da kuru mayadan ne istediniz? Hayır, bizim binadan hiçbir kattan da öyle buram buram poğaça, ekmek kokusu falan da gelmiyor. Ne yaptınız o kadar mayayı sevgili komşularım?

Evinizde fırın açtınız ve işletiyorsanız bana da haber verin lütfen. Bir tepsi poğaça yapayım dedim, hevesim kursağımda kaldı. Bu korona günlerinde aç kalmam inşallah.

Haberin Devamı

EVE SİPARİŞ

Geçen haftaki yazımda evlere servis hizmetlerini saymış ve verecekleri rakamları merak ediyorum demiştim. İstegelsin hemen cevap verdi. Diyorlar ki “Temizlik ve hijyen ürünlerinde satışlar 12 kat, kolonyada 35 kat arttı”. Maşallah tüm ülke limon kokuyor zaten.

Bunların ardından hijyen ve ilk yardım malzemeleri geliyormuş. İstifçiler kendilerini meyve, sebze konserveleri alarak göstermiş. Uzun süre dayanan ürünlere talep çok artmış. Benim verdiğim büyük market siparişi, normalde aynı gün içinde teslim edilirken bu kez 3 gün sonrasına gün verdi.

Aldığım sebzeleri annemin güzel tarifleriyle zeytinyağlı yemeklere dönüştürdüm.

Buzdolabı poşetlerine paylaştırıp derin dondurucuya attım. Çıkarıp çıkarıp yiyorum. Bu karantina durumunun iyi yanı beni sağlıklı beslenmeye mecbur bırakması oldu. En büyük korkum da tabii ki kilo almaktı. Sebze ağırlıklı beslenmeye ek olarak YouTube sporuna başladım. Evde eşlik edebileceğiniz o kadar çok spor videosu var ki. Ebru Kartaduman’ın Pilates videoları çok işime yarıyor açıkçası. Hem kısa hem kolay.

FİLMLE KAL

Tabii ki yoğunluktan izleyemeyip biriktirdiğim tüm dizileri silip süpürdüm. Çünkü tüm gün çalışsak da eskiden ev-iş arasında geçen fazladan birkaç saatimiz var. Artı, dışarıda fink atmadığımız için boş geçen akşamlarımız. Kanal D bu anlamda şahane bir harekete imza attı.

Hareketin adı #EvdeKalFilmleKal. KanalD.com.tr adresinde gişe rekortmeni, ödüllü ya da festivallerde gösterilmiş 100’den fazla yerli ve yabancı sinema filmini izleyicilerinin beğenisine sundu. Hem de ücretsiz!

Haberin Devamı

KALBEN'LE DANS

Kalben’in yeni albümü ‘Kalp Hanım’ hem adı kadar tatlı, duygusal ve içli hem de bir o kadar eğlenceli, danslı, hareketli. Kalben “Korona günlerinde de albüm çıkarılır mı?” demeyip şarkılarını sevenleriyle buluşturdu.

Bir risk belki ama bir yandan da herkesin eve kapandığı bu günlerde isabetli bir karar da olabilir. Önceki albümlerinde şarkılarını daha sade biçimlerde sunmayı tercih eden Kalben sözlerinin, bestelerinin ve yorumunun gücünü arkasına alıyordu.

Üçüncü albümde artık biraz yenilik gerek diye düşünmüş olmalı, bu kez çok daha sofistike, derinlikli düzenlemeler var karşımızda. İşin güzel yanı şarkıların duygusu asla kaybolmuyor hatta daha da etkili bir şekilde dinleyiciye ulaşıyor.

Gitarıyla şarkılar söyleyen Kalben’i de seviyor, bağrımıza basıyorduk. Ama ben Kalben şarkılarının bu hallerini de çok beğendim. Favorilerim ‘Avrupa Var, Amerika Var’, ‘Leyla’nın İzleri’, ‘Kasımpatılar’ ve ‘Bende Kal’.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder