Uğur Alkapar Tam bir akrep kadını
HABERİ PAYLAŞ

Tam bir akrep kadını

Kanal D’nin yeni dizisi ‘Veda Mektubu’ sadece ilginç hikayesiyle değil, karakterlerin giydiği kıyafetlerle de dikkat çekiyor. Nurgül Yeşilçay’ın canlandırdığı ‘Alanur’ benim favorim. İddialı kostümlerle kamera karşısına geçen Nurgül Yeşilçay’ın kıyafetleri farklı tasarımcıların koleksiyonlarından seçiliyor. Bu seçimlerin tam bir Akrep kadını olan ‘Alanur’un burcuna göre yapılması çok hoşuma giden bir detay oldu. ‘Veda Mektubu’ pazartesi akşamları 20.00’de Kanal D’de…

Tam bir akrep kadını

 

İLGİNÇ 2 YARIŞMA

Organizasyon dünyasının kraliçesi Banu Noyan iki ilginç yarışmaya imza atmaya hazırlanıyor. Noyan, 1995’ten beri yaptığı ancak bu dönem ara verdiği ikizler yarışması ‘Twins Of The Year’a tekrar başlıyor. Yılın ikizlerinin belirleneceği yarışmaya 14 yaş üzeri tüm tek yumurta ikizleri başvurabiliyor. Diğeri ise 20 yıldır gerçekleşen, Türkiye'nin ilk ve tek büyük beden manken yarışması ‘XL Model’. Ezberleri bozan bu yarışma 2023 için yeni modellerini arıyor. Kendine güvenen 40-46 beden modeller podyumda birincilik için yarışacak.

Haberin Devamı

İSTANBUL HAYRANI

İstanbul’un büyük bir hayranı olan, ona şarkılar yazan ve sevgisinin karşılığını da geniş bir hayran kitlesi ile alan ABD’li indie pop/ rock grubu Brazzaville, 5 Mayıs 2023 Cumartesi gecesi Asmalımescit’in en yeni konser mekânı Blind’da müzikseverlerle buluşacak. Biletler satışa çıktı.

Hareketli ramazan

Maslak’ın dikkat çeken yaşam merkezlerinden biri olan Maslak 42, Ramazan boyunca farklı etkinliklere imza atıyor. 42’nin bünyesinde bulunan Türk Lezzet Müzesi restoranlarında 81 il, 22 farklı yöreden geleneksel lezzetler sunuluyor. Gurme iftarlar ve müzik dinletileri düzenleniyor. Ayrıca söyleşiler yapılıyor. Maslak 42, 4 Nisan Salı günü NLP Danışmanı ve yazar Barış Muslu’yu ağırlayacak.

Tam bir akrep kadını

 

HEM POPÜLER HEM LEZİZ

Sirkeci’deki Olden 1772, geçen kasımda yeni restore edilen Muhsinzade Hanı’nın içinde açılmıştı. Müthiş ambiyansı, apartman boyundaki barı ve etkileyici görselliğiyle kısa sürede şehrin en arzulanan mekânı haline gelmişti. Öyle ki üç oturumlu akşamlarıyla sektörü hayretler içinde bırakmıştı. Yani Olden’da yemek yemek istiyorsanız 18.00-20.00, 20.00-22.30 ve 22.30-00.00 aralıklarından birini seçiyordunuz.

Haberin Devamı

Hafta sonları böyle devam etse de hafta içi iki oturuma inmiş. Mekân her şekilde popülerliğini sürdürüyor ve yine birkaç hafta sonrasına anca yer buluyorsunuz. Olden’a araya birkaç ay girdikten sonra geçen hafta tekrar gittim. Ambiyans aynı ama yemeklerde büyük bir değişiklik gördüm. Menü zaten iyiydi ama mekânın şefi artık kendisini aşmış.

Taşlar yerli yerine oturmuş. Çizgisi daha net, lezzetin ön planda olduğu ve ciddi bir elemeden geçmiş yemekler gördüm menüde. Ve tattım da. Olden 1772 ambiyansına yüksek bir gastronomik değer eklemeyi başarmış durumda. Bence gurur duymamız gereken bir restoran.

Tam bir akrep kadını

 

KLASİK BİR İTALYAN

Maslak 1453 sadece bir residence değil, orada oturanlar için bir yaşam merkezi. Burada yemek yiyorlar, arkadaşlarıyla buluşuyorlar hatta ofislerini taşıyıp orada çalışanlar da var. Durum böyle olunca 1453’e ilginç mekanlar açılmaya devam ediyor. Bir İtalyan restoranı olan Romeno, buranın dokusuna harika bir şekilde uyum sağlamış. Üstelik içeri girdiğinizde sizi karşılayan sürpriz klasik dekoruyla havanızı değiştirmeyi de başarıyor.

Haberin Devamı

Maslak 1453’ün camlarla kaplı dev binalarının birinin girişinde bulunan Romeno’nun dekoru Avrupa saraylarını andırıyor. Duvarlardaki tablolarla bu ambiyans tamamlanıyor. Bu klasik durum menüde de kendini gösteriyor. Romeno’da başta burrata, pizza ve makarna çeşitleri olmak üzere klasik İtalyan yemekleri bulunuyor. Ama hepsi özenle ve en kaliteli malzemeyle hazırlanıyor. Hızlı bir yemek için de oturabilirsiniz, sohbet dolu uzun ve eğlenceli bir akşam için de.

Tam bir akrep kadını

 

BAHAR MENÜSÜ

Uzak Doğu mutfağının Türkiye’deki lider markası SushiCo, huzur ve aydınlanmaya odaklanan zen felsefesini kendi 25 yıllık tecrübesi ile SushiCo ZEN Ataşehir’de buluşturmuştu. Konuklarına farklı bir yemek deneyimi sunan SushiCo Zen bahar menüsüyle gastronomi tutkunlarına adeta bir festival yaşatıyor. Japon, Çin, Tay ve Kore mutfaklarından örnekler sunan SushiCo'nun Zen için özel olarak tasarladığı menüde sofistike yemekler ön plana çıkmaya devam ediyor. Tay lezzetlerinden seçeneklerin artması dikkat çekiyor. Benim favorilerim trüf mantarlı beef tataki, somon sushi, yuzu soslu ördek salata ve karnabahar tempura.

İFTAR SOFRALARI

CABBAR

Bir Nişantaşı klasiği haline gelen Cabbar, Ramazan olmasa bile eğlencesiyle ön plana çıkan bir mekân değil. Cabbar’da önemli olan iyi yemek, iyi sohbet. Ortam son derece sakindir burada. Ramazan’da, iftar saatinde de durum değişmiyor. İsteyen aynı sükûnet içinde iftar yapıyor orucunu açıyor, isteyen normal rutinlerine devam ediyor. Cabbar çok zengin bir iftar menüsü sunuyor bu yıl. İftariyeliklerle başlayan menü mezeler, çiğ köfte ve salatayla devam ediyor. Sonra mini lahmacun ve içli köfte. Ardından karışık kebap. Zaten Cabbar'a gelip de kebap yememek olur mu? Finalde de fırınlanmış kabak tatlısı ve güllaç. Valla güllaçları çok güzeldi!

Tam bir akrep kadını

 

FERİYE LOKANTASI

İstanbul deyince Boğaz, Boğaz deyince Ortaköy, Ortaköy deyince de Feriye geliyor aklıma. Şef Birkan Erköylü’nün yönetimindeki mutfaktan çıkan iftar menüsü klasikleri kucaklarken bir yandan da alışılmışın dışında renkli bir sofra sunuyor. Vişneli lorlu semizotlu salata, peynir, zeytin, bal gibi iftariyeliklerin yanına çok yakışmış. Geleneksel Ramazan şerbetleri menünün olmazsa olmazı. Yemeğe başladığımız kuzu gerdan çorbası tek kelimeyle bir harikaydı. Etli pazı sarma, haşlama içli köfte, ısırganlı ve otlu lor börekten oluşan ara sıcakların ardından ana yemeklerimiz geldi. Izgara nezaket köftesi, kuzu incik ve şefin özel yemeği pazılı lagos balığını tatma şansımız oldu. Hepsi de kusursuzdu. Finali ise karadutlu profiterol ile yaptım. En az Feriye’nin manzarası kadar tatlıydı.

Tam bir akrep kadını

 

THE GALLIARD BRASSERIE

The Galliard Brasserie, Vadi İstanbul, Ataşehir Metropol AVM ve Emaar AVM içerisinde yer alan 3 şubesinde Ramazan ayına özel iftar davetleri için özel menü hazırladı. İftariyeliklerle başlayan menü, çıtır mantı, kabak mücver, king’s plate, cheddar köfte ve tavuk rotola ile devam ediyor. Ramazan ayının spesiyali gül ile hazırlanan alkolsüz Rose Island kokteyli.

MADERA

İstanbul’un gözde semtlerinden Nişantaşı ve Maçka’nın kesişim noktasında konumlanan Madera, çok alternatifli menüsüyle misafirlerine yenilikçi bir konsept sunuyor. İlhamını lezzetin kaynağı olan ateşten alan Madera, Ramazan ayında özel olarak hazırladığı iftar menüsü ile misafirlerini ağırlıyor.

THE PENINSULA

Karaköy’deki otelin ana restoranı The Lobby’de, Ramazan’a özel hazırlanan iftar menüsü misafirler ile buluşuyor. Boğaz’ın en göz alıcı noktalarından birinde konumlanan The Peninsula Istanbul, zengin iftar menüsünü canlı fasıl müziği eşliğinde misafirlerine sunuyor.

Tam bir akrep kadını

 

HİSAR CAFE

70 yıldan fazla bir tarihe sahip olan ve ikinci kuşak olarak Erkan Altunbaş tarafından işletilen Hisar Cafe’de, Ramazan için 3 farklı menü hazırlandı. Kırmızı et tercih etmeyenler için menüde balık seçeneği de sunuluyor.

SIX SENSES

Boğaz’ın en nadide kıvrımlarından Sarıyer’de konumlanan Six Senses Kocataş Mansions, Istanbul, Ramazan ayına özel hazırladığı Anadolu mutfağının fark yaratan lezzetlerini buluşturduğu iftar menüsü, Ramazan eğlenceleri ve özel konaklama teklifleri ile misafirlerini ağırlıyor.

THE RITZ-CARLTON

Otelin şefi Selami Güleryüz ve deneyimli mutfak ekibi tarafından hazırlanan üç farklı açık büfe iftar menüsü ve üç farklı iftar set menüsü, Atölye Restoran ve gösterişli balo salonunda canlı fasıl dinletisi eşliğinde sunuluyor.

Tam bir akrep kadını

Sıradaki haber yükleniyor...
holder