Uğur Alkapar Tarihi ortam
HABERİ PAYLAŞ

Tarihi ortam

Tarihi yerlerde yapılan konserlerin etkinliklerin tadına doyum olmaz. Yıllarca Aspendos’ta yapılan konserler dünyaca ünlü yıldızların ağzının suyunu akıtmıştı.

Rumeli Hisarı’ndaki konserler de efsaneydi.

Oranın atmosferi bambaşkaydı. Yedikule Zindanları’nda yapılan konserler de hala konuşulur. Bir ara Yerebatan Sarnıcı’nda klasik müzik ve klasik Türk müziği dinletileri yapılırdı mesela.

2004’te, trance denilen, elektronik müziğin en ‘cicıvcıv’ sesli türünü icra eden DJ Yahel, Binbirdirek Sarnıcı’nda biz gençleri coşturmuştu. Bundan tam 15 yıl sonra geçen cuma Hollandalı DJ Satori aynı yerde pikapların başındaydı.

Haberin Devamı

Ortam ve gençler harika, biz ise yaşlanmıştık. Ben erken kaçsam da o ortamdaki müzik ziyafeti herkesi mutlu etmiştir sanırım. İnşallah devamı gelir.

AH SİMGE!

Simge Sağın ne güzel bir pop şarkıcısıydı. Sesi güzel, şarkıları hoş bir müzisyendi. Albümüyle de yerini iyice sağlamlaştırmıştı. Adını andığımızda aklımıza böyle şeyler geliyordu.

Şimdi ise “İlla seksi olacağım” diye direttiği Instagram pozlarıyla dillerde. Simge’nin çok güzel bir kadın olduğunu önceden de görüyorduk biliyorduk.

Ama bu kadarını görmemize ne gerek vardı. Bu kadarını karga sesiyle iki single yapıp, şöhreti başka şeyler için kullanmaya kalkanlar yapıyor. Önemli olan müzik değil mi?

HUZUR ARŞİPEL'DE

Yaz geldi, Cihangir’in teraslara konuşlanmış balıkçıları hafta içi bile dolup taşmaya başladı. Semtin popüler noktalarından Arşipel de havaların iyileşmesiyle üstünü açınca harika oldu.

Akşamüstü deniz manzarasına karşı, güneşin batışını izlemek o kadar keyifli ki. Bir de esiyor sormayın.

Arşipel derinlerden belli belirsiz gelen müziğiyle de isabetli bir iş yapıyor. Öyle bir ortamda müşteri yiyip içerken sohbet de etmek istiyor. Sesinizi duyurmak için ciğerlerinizi parçalamanız gerekmiyor.

KEF ZAMANI

Yapımcı Ayşen Karcı ve Türker Akkuş yanlarına ünlü psikolog Zaza Yurtsever’i de alıp Alaçatı’daki Hacımemiş Palace otelinin içine Kef adıyla şahane bir yer açmış.

Alaçatı’dan yerel ürünlerin kullanıldığı restoranda Ege ve Akdeniz mutfağından iddialı bir menü yer alıyor. Ambiyansıyla da çekici bir havaya sahip olan Kef yapımcı sahiplerinden dolayı Alaçatı’da tatil yapan oyuncuların da uğrak yeri.

Haberin Devamı

FENOMEN

Netflix’teki ‘Stranger Things’in üçüncü sezonu yarın yayınlanıyor. Ben de dizinin oyuncularıyla röportaj yapmak üzere Roma’ya gidiyorum. Haftaya anlatacağım. Bu arada Spotify’da dizinin müziklerini sürekli dinleyen tek ben değilmişim.

‘Stranger Things’in 15 Temmuz 2016’daki lansmanından bu yana diziyle ilgili müzikler Spotify’da 17 milyon saatten fazla dinlenmiş. Dizi artık tam bir popüler kültür fenomeni.

TAKIM ARKADAŞLIĞI

Bilmem Formula 1’i takip ediyor musunuz? Lewis Hamilton sezonun 9 yarışından 6’sını kazanmıştı. Ama geçen hafta sonu Avusturya’da 5. geldi.

Monster Energy takımından arkadaşı Finlandiyalı Valtteri Bottas da anca üçüncülüğü yakaladı. Bottas “Takım arkadaşınız bile olsa geçip, birinci olmak istersiniz” demiş.

Bence dürüst davranmış. Sonuçta araba yarışı tam olarak bir takım sporu değil. Şimdi gözler 14 Temmuz’da yapılacak İngiliz Grand Prix’sinde.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder