Uğur Alkapar Tatilde villa trendi
HABERİ PAYLAŞ

Tatilde villa trendi

Şimdi İrem Derici’nin bikinili fotoğrafıyla bu başlığın alakası ne diyeceksiniz. Anlatayım efendim. İrem Derici eşini dostunu da alıp Kalkan’da harika bir tatil yaptı. Bunun için de gördüğünüz gibi yatak odasında jakuzi bile olan lüks bir villa kiraladılar. Biliyorsunuz Sıla da Bodrum’da sezonluk kiraladığı havuzlu eve 300 bin TL ödedi. Haberciler orayı keşfedince Datça’da bir yer tuttu. Demet Özdemir ile Oğuzhan Koç da çıkan haberlerin ardından Kaş’ta otelde değil evde kaldıklarını duyurdular. Kiraladıkları villanın önünde de poz verdiler.

Haberin Devamı

Tatilde villa trendi

BİR EVDE 22 KİŞİ

Pandemi dolayısıyla otellerden, kalabalık ortamlardan çekinenler tatil için ev kiralama trendini sevdi. Ama öyle aklınıza eski model yazlıklar gelmesin. Bu sistemin içindeki evlerin çoğu havuzlu, barbekülü, lüks villalar. Bünyesinde 4 bindan fazla kiralık yazlık villa ve tekne bulunan ‘tatildekirala.com’ platformunun verilerine göre 2021’in ilk yarısında en çok Kaş, Fethiye, Bodrum, Belek ve Marmaris tercih edilmiş.

En uzun kiralama dönemi 90 gün olmuş. En çok rezervasyon ise Kurban Bayramı dönemi için yapılmış. Rezervasyonlar geçen yıla göre 4 kat artmış. Bir evde ise aynı anda en fazla 22 kişi kalmış. Bu ev Bodrum’daymış. Ya geniş bir aile ya da topluca partileyen dev bir arkadaş grubu. İkincisiyse bir dahakine beni de çağırsınlar lütfen.

Tatilde villa trendi

60 BİN ZEYTİN AĞACIYLA BESLENEN GASTRONOMİ KÜLTÜRÜ

URLA’NIN ‘HİÇ’İ

Urla son dönemin yükselen turizm değeri. Ancak Bodrum, Alaçatı gibi bir turizm değil. Daha çok doğa, gastronomi ve bolca huzur peşinde olanların toplandığı bir yer artık. Urla’nın dünya çapında ünü hak eden restoranları, gastronomi markaları var. Size ‘Hiç’ten bahsetmek istiyorum ama neresinden başlasam bilemiyorum.

Hiç’in kurucusu, zeytinyağı uzmanı Duygu Özerson Elakdar’ın felsefesi sadece lezzeti değil, doğanın refahını da düşünerek, ona minimum müdahalede bulunarak üretim yapmak üzerine kurulu. Urla’da 60 bin zeytin ağacının olduğu bir orman düşünün. Hiç’in kalbi de zaten burası. Doğal yollarla elde edilen Hiç zeytinyağı birçok ödüle sahip. Bu ödülleri hem zeytinyağının kalitesiyle hem de şişe tasarımlarıyla almış.

Haberin Devamı

Tatilde villa trendi

ORMANDAN TABAĞA

Urla’nın önemli gastronomi noktaları arasında yer alan Hiç Lokanta doğadan toplayıcılık yapan restoranların Türkiye’deki az sayıda bulunan örneklerinden. Ormandan tabağa prensibi, taptaze otları, baharatları, balı, zeytini, zeytinyağını Hiç’in yemeklerinde bir araya getiriyor. Urla mutfağını da sahiplenerek oluşturulan menüler bölgenin mirasını kucaklıyor.

Kendine özgü bir yemek kültürü yaratan Hiç çatısı altında zeytinyağı eğitimleri, yemek atölyeleri gerçekleşiyor. Böyle bir kültüre yakışacak seramik üretimi de yapılıyor. Hiç’in ürünlerine internetten ulaşmak mümkün. Ülkemizde bu tür gastronomik bir deneyimin ulaşılabilir olması gerçekten gurur verici. Michelin komitesi olur da Türkiye’ye gelirse, benim yıldız için adaylarımdan biri Hiç Lokanta.

BODRUM BODRUM

Bu klasik başlık her yaz en az bir kez atılır. Bodrum’daki mekanların bu yıl iş yapıp yapmayacağı en çok konuşulan meseleler arasında. Henüz bir açıklama olmamasına rağmen 1 Haziran’da kapılarını açmayı bekleyen Bodrum’daki otel, restoran ve beach club’lardan haberler var...

Haberin Devamı

ŞİŞLİ’DEN YALIKAVAK’A

İstanbul markalarının adeta akın ettiği Bodrum’da geçen yıl Gündoğan’da hizmet veren, Şişli ile özdeşleşen Günay bu yaz Yalıkavak’ta. 4 bin metrekarelik bir alanda denize sıfır konumlanan Günay’da yaz boyunca Ebru Gündeş, Ajda Pekkan, Volkan Konak, Candan Erçetin, Funda Arar-Kubat, Selami Şahin-Gülben Ergen, Şevval Sam-Cenk Eren, Emel Sayın-Ferhat Göçer, Bülent Ersoy- Fatih Ürek, Serkan Kaya sahne alacak. Günay’la mekanı paylaşan Paysage Restaurant da zengin deniz ürünleri menüsüyle gurme lezzetler sunacak.

Tatilde villa trendi

VALELİ KAHVALTICI

Tayfun Topal’ın sahibi olduğu Jupiter Grup bu yaz Bodrum’da sadece Bozukbağ Kahvaltıcısı’nı açıyor. Temkinli davranmayı tercih eden grup geçen yıl sıkıntılı şartlara rağmen Bozukbağ’da 52 bin kişiyi ağırlamış. Muhtemelen vale hizmeti bulunan tek kahvaltıcı olan Bozukbağ bu sezon yine iddialı geliyor. Kendi bahçelerinden taze taze toplanan sebze ve meyveleri sunan Bozukbağ, tatildeki kahvaltı deneyimini doğa içinde bir lüksle buluşturuyor.

Tatilde villa trendi

PLAJDA 450 KİŞİ

Yalıkavak, Bodrum’un hem oteller hem de mekanlar açısından popüler olan noktalarından biri. Tilkicik koyundaki 64 odalı Highlight Otel de butik lüks konseptiyle yıllardır konuklarını ağırlıyor. Püfür püfür esen ortamı ile yazı geçirmek için çok ideal. Jakuzili odaları da çiftlere romantik bir tatil alternatifi sunuyor.

Güvenli turizm sertifikasına sahip otelin kendine ait bir plajı var. Bunun dışında dışarıdan da konuk kabul eden Miya Beach beyaz kumlarıyla Maldivler havasında. Pandemi kuralları gereği kapasitesini düşüren plaja sadece 450 kişi alınıyor.

Tatilde villa trendi

BİR TÜRKBÜKÜ KLASİĞİ

20 yıldır aynı kaliteyle hizmet veren Atılay Balık, mekanların, markaların sürekli değiştiği Türkbükü’nün istikrarlı birkaç restoranından biri. Türkbükü’nün en eski balık restoranı Atılay Balık sadece günlük taze balıkları şahane şekilde pişirip müşteriye sunmakla kalmıyor. Buranın levrek lokumu çok meşhur. Lakerda ve pastırmaları da çok iyidir. Her balıkçıda bulunan helvayı da sarma yaparak kendi yorumlarını getirmişler. Bodrum’da iyi balık yemek için adresiniz Atılay Balık olsun.

Tatilde villa trendi

GÖLKÖY ŞUBESİ

Karaköy’deki Fransız Geçidi’nde bulunan Ma’Na kendi müdavimlerini yaratmış, mezeleri ve yemeklerinin kalitesiyle öne çıkmış bir mekan markası. Bu yaz Bodrum’a da Faros Otel’in iskelesinde bir şube açıyorlar: Ma’Na Gölköy. Yine aynı güzellikteki yemekleri bu kez denizin üzerinde yiyeceksiniz. Mekanın başında proje ve marka danışmanı Didem Özgen var. Sosyalleşme ve eğlencenin saat kısıtlaması nedeniyle restoranlara kayması beklenen bu yaz, Ma’Na Bodrum’un popüler mekanlarından biri olacak.

Tatilde villa trendi

PANDEMİ KAHVESİ

Pandemi döneminde iş sirkülasyonlarından en az kayba uğrayan işletmeler kahveciler oldu sanki. Çünkü yeni sosyalleşme şeklimiz, kahvemizi alıp parka gitmek oldu. Amerika’daki kahve sevgisi o kadar büyüktür ki bakkalarda bile sabahları kahve alabilirsiniz. İşte pandemide artan kahve merakımızı gözden kaçırmayan iki girişimci, Good For You adında bir ‘pop up’ kahve markası yaratmış. Yani pop diye ortaya çıkıveren kahveciler bunlar.

Düşük maliyetli bir yatırımla kurulan sistemde kahve el emeğiyle demleniyor. Kolombiya’dan gelen, elle toplanmış çekirdekler kullanılıyor. Özel bir reçeteyle hazırlanan Türk kahvesi de var. Hızla her köşe başında karşımıza çıkmaya başlayan Good For You şimdiden tüm Türkiye’ye yayılmış durumda. Önümüzdeki günlerde daha çok kişinin elinde bu kahveleri görürseniz şaşırmayın.

Tatilde villa trendi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder