Uğur Alkapar 'Teacher' krizi
HABERİ PAYLAŞ

'Teacher' krizi

Sinemalardaki mısır krizinin perde arkasındaki esas başrol oyuncusu, Mars’ın Güney Koreli CEO’su Dong Won Kwak görevden alındı. Kendisinin tepeden bakan, nezaketsiz ve zaman zaman kabalaşan tavrını, ilk 17 yıllık bağımsız film festivali İfİstanbul’u bitirdiğinde duymuştuk.

Mısır krizi döneminde ise CEO ile Şahan Gökbakar görüşmüş. Toplantıda tansiyon yükselmiş ve Dong Won Kwak sesini yükseltmiş. Şahan Gökbakar gerekeni yapıp o saniye masadan kalkmış.

Odayı terk ederken de “You are not my teacher” (Sen benim öğretmenim değilsin) demiş. Keşke bir de Recep İvedik’lik yapıp “Hadi ülen” diye bağırsaymış!

Haberin Devamı

SANKİ EVDESİNİZ

Asmalımescit’i hâlâ ayakta tutan mekanlardan Birdy Pera, genç kitlesi, şahane dans ve elektronik müzikleriyle cıvıl cıvıl bir kulüp. Her fırsatım olduğunda uğradığım Birdy’nin üst katı da ev gibiydi. Şimdi daha da ev olmuş, mutfak açmışlar! Minima adını alan bu katta burgerler, sosisliler var. Hızlı ama fast food sanmayın. Şef Kürşat Yeniçerioğlu imzalı yediğiniz her şey çok keyifli, lezzetli, gurme hisli. Pazar akşamları ise menüde deniz ürünleri, mezeler var. Bambaşka bir konsept. Uzun sohbetlerin döndüğü masalar çok keyifli oluyor. Artık Birdy’yi pazarları da ziyaret etmek için bir nedenimiz var.

BÜYÜK KAZIK

İstanbul’dan çıkan Peak Games dünyanın en büyük mobil oyun şirketleri arasında. Gurur duyup övünsek yeridir. Şirketi tanımayanlar da 41 kanalda aynı anda yayınlanan reklamıyla haberdar oldu.

Olmayanlar kaldıysa da reklamın bir otomobil markasından çalıntı olduğu ortaya çıkınca onlar da Peak Games’i öğrendi. Marka durumun farkına varır varmaz reklamı yayından kaldırdı ve hazırlayan ajansa dava açacağını duyurdu.

Şirket belli ki büyük kazık yemiş. Reklam ajansının yaptığı da nasıl bir pervasızlık, rahatlık anlayamıyorum. Böyle bir işe imza atmak bir yana, ortaya çıkmayacağını, yaptırımları olmayacağını düşünmek nasıl bir kafadır, ben hâlâ çözemedim...

O KEK!

Monochrome, Bomonti’nin en cool mekanlarından biri. Semtin en iyi mutfaklarından da birine sahip. Sadece buluşma, sohbet etme, vakit geçirme noktası değil, renkli menüsüyle yemek için de tercih edilebilecek bir restoran. Izgara karidesli roka ve rezene salatası, avokado ve ricotta peynirli mini tortilla sandviç, taze kekikli levrek hem lezzetli hem sağlıklı seçenekler. Kahvaltıda verdikleri güveçte ricotta peyniri ve kestane mantarlı yumurtayı başka yerde bulabileceğinizi sanmıyorum. Monochrome’da tatlı seçenekleri de çeşitli ama ılık ballı cevizli kek menünün büyük sürprizi. O kadar güzel ki paket yaptırıp eve ikincisini götürmek isteyebilirsiniz.

Haberin Devamı

KAYIP ASLAN

Dün sabah evden çıktığımda, Cihangir’de bol bulunan kayıp kedi ilanlarından biri karşımdaydı. Ancak fotoğrafta bir aslan vardı! Meğerse National Geographic’in nesli tükenen hayvanlar konusundaki bilinci yükseltmek için yaptığı kampanyaymış. Bu arada aslanların nüfusu son yüzyıl içinde yüzde 92 azalmış.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder