Uğur Alkapar Titremeli pop
HABERİ PAYLAŞ

Titremeli pop

Bir tane daha şarkıcının, dansçının titrediği ya da kendini sağa sola attığı bir klip görürsem artık isyan edeceğim. Avangart Fransız kliplerinde sıkça gördüğümüz bu iç hoplatmalı dansları 1.5 yıl önce yönetmen Anıl Can, Mabel Matiz’in ‘Öyle Kolaysa’ klibindeki fistanlı kızla gündeme getirmişti.

Sonra geçenlerde Mabel, dansçı sayısını arttırıp kostümleri ‘paspal ama sanatsal’ çizgisine getirdiği ‘Comme Un Animal’i yayınladı. Çocuklar birbirlerinden o kadar güzel elektrik alıyorlar ki çarpılıp titriyorlar.

Haberin Devamı

Sonra sıra Kalben’e geldi. Aytekin Yalçın’ın çektiği üç klip birden çıkardı. O da sıtmaya tutulmuş gibi titreye titreye bir hal oluyor. Umarım sette bir doktor vardı. Dedim bunlar alternatif şarkıcılar, değişik işler yapıyorlar.

Karışmayayım rahat rahat titresinler. Sonra karşıma Burcu Güneş’in ‘UFO’ şarkısı çıkmaz mı! Tatile gittiği otelde sıkıcı bir klip çekmiş. Ama kırmızı bir elbiseyle bağımsız Avrupa filminden bir sahnedeymiş gibi sarsıldığı görüntüler beni benden aldı.

Ersay Üner’in sevgilisi Büşra Pekin’e çektirdiği ‘Nokta’ klibini de atlamayalım. Orada da omzu çıkmış bir kızcağız var, klip boyunca yerine takmaya çalışıyor. Bir kırık çıkıcıya gitse de o acı dolu yüz ifadesinden kurtulsa.

Dedik ya, kliplerde titremek, sarsılmak, kontrolsüzce sağa sola savrulmak moda. Müzisyen arkadaşlarımıza 2012’de kaybettiğimiz Azer Bülbül’den bahsetmek istiyorum. Şarkı söylerken kendinden geçer, çok güzel titrerdi.

Bu numaralar yeni değil yani. Ha kliplerde ilk sanatsal titremeyi Sertab Erener 1994’te yaptı. Abdullah Oğuz’un çektiği ‘Rüya’ klibinde uzun saçlı yüzü boyalı bir arkadaş şahane titrer. Kendisini 25 yıllık bir gecikmeyle tebrik ediyorum.

HAFTA İÇİ DE AÇIK

Beyoğlu bitti deniyor ya. Katılmadan edemiyorum. Ama Asmalımescit’teki Kulp’un Instagram hikayelerine baktığımda “Bitmedi galiba ya” demek zorunda kalıyorum. Kış sezonunda sadece hafta sonları açık olan Kulp bu yaz hafta içi de cıvıl cıvıl.

Akşam başlayan sokak eğlencesi sabah 4’e kadar sürüyor. Bu kadar çok sayıda dans eden kadın ve erkeği bir arada başka yerde göremezsiniz. Ben izlerken yoruluyor ve her seferinde hayret ediyorum. Onlar asla yorulmuyor.

Haberin Devamı

İDDİALI FESTİVAL

Şehirde bir festival bereketidir gidiyor. Bir yandan her hafta sonu bir tanesi yapılırken diğer yandan yenileri anons ediliyor. Geçen yıl ilki gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören Red Bull Music Festival İstanbul, bu yıl da 1-15 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılacak. 15 günde, 5 ayrı konseptte, 6 ayrı mekanda düzenlenecek etkinlikler oldukça iddialı.

BOMONTİ, LEZZETLERİ

Bomontiada’nın restoranları hem çeşitlilik hem de uygun fiyat açısından beni cezbediyor. Kilimanjaro buradaki en sevdiğim yerlerden biri. İç mekan tasarımı çok başarılı ama terasının keyfi bambaşka.

Yeni menüsünde de paylaşımlı, ortaya ufak lezzetler öne çıkıyor. Mesela İki kişilik kuzu tandır var, pek ufak değil mahalle doyar. İnce tel patatese sarılı kızarmış karides, Karadeniz somon pastırması, çıtır kabak, şahane bir isli enginar, mücver, kremalı kalamar favorilerim. Şiddetle tavsiye ediyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder