Uğur Alkapar 'Türk insanı gamsız'
HABERİ PAYLAŞ

'Türk insanı gamsız'

Geçen hafta başladığım mekancı röportajlarına devam ediyorum. Bu kez telefonun öbür ucunda 6 mekanı bulunan Klein Entertainment’ın ortaklarından İsmail Alper var.

■ Kriz durumlarına hazırlıklı mıydınız?

Bizim arkamızda bir holding yok. Sıfırdan ortaya çıkan 3 adamız. Maddi anlamda hazırlıksız yakalandık çünkü 5 senedir markaya yatırım yapıyoruz. Haliyle likit problemimiz vardı. Kış sezonuna Kağıthane’deki Klein Wal ile girdik biliyorsunuz. Orayı bize kiralayan kişi tarafından dolandırıldık. Mekanın hakları 5 yıllığına bende dedi. 9 milyon TL yatırdık. Turizm ruhsatı aldık. Ama kaymakamlığa gittiğimizde “Burası dini tesis” dendi ve ruhsat alamadık. Sonra Maslak’taki XL’e kiracı olup Klein Phönix’i açtık. Tam işler düzelirken korona salgını başladı.

Haberin Devamı

■ Şu an ne durumdasınız?

Personelimizi işten çıkarmak zorunda kaldık. Kiramızı ödeyemiyoruz. Çocuklarıma para vermek için yeni yollar arıyorum. YouTube kanalı açmaya hazırlanıyorum. 50 yaşındayım kendime çok iyi baktım. İnsanları motive edecek eğlenceli videolar çekeceğim. Spor ve yemek yapacağım. Anılarım var gece hayatıyla ilgili, onları anlatacağım.

■ Karantina bitince ne olacak?

Hemen açmamız lazım ama her şey o kadar belirsiz ki. Yazlık mekanlarla sezona tam gaz gireceğiz ve it gibi çalışacağız. İnsan psikolojisi çok enteresan. Bir kesim kalabalıklara girmeye çekinse de bir kesim zincirlerinden boşalarak mekanlara koşacak. Türk insanı biraz gamsız. Akdeniz ruhuna sahip, sosyal olmayı seviyor.

■ Sektörün toparlanması ne kadar sürer?

Kimsede para yokken toplanması zor. Ama inatla devam etmek zorundayız. Hepimizin çalışması gerekiyor. Birçok işletme ayakta kalamayacak. Devletten yardım bekleniyor ama eğlence sektörüne gelene kadar yatırım yapılması gereken daha öncelikli birçok alan var, aç insanlar var.

■ Sistemin değişeceğine dair öngörüler hakkında ne düşünüyorsun?

Geleceğe dair insanları hazırlamamız lazım. Sağlıksız hiçbir şey yaşamamamız lazım. Önümüzdeki 10 sene boyunca bu salgının farklı versiyonlarını görebiliriz. Hazırlıklı olmalıyız.

Haberin Devamı

★ ★ ★

Klein Entertainment’ın müzik direktörü Orkun Bozdemir ise şöyle konuştu:

“Haziranda açarız ve özellikte açık hava olmasının da vereceği psikolojik güvenle Klein Garten çok talep görür diye düşünüyoruz. Müşterilerin alım gücünün düşeceğini öngörerek maliyetleri azaltarak, faaliyeti daha geniş saatlere daha verimli yayabiliriz.

5 senenin sonunda bize sadakatle bağlı olan bir müşteri kitlesi oluşturduk. Onlar da bizi yalnız bırakmayacaktır. Garten’le beraber Maslak’ta 2 bin kişilik açık hava Phönix’i de açıyoruz. Orayı da doldururuz diye tahmin ediyorum. Alaçatı’daki Sommer Klein’ı da açarsak, yine maliyetleri kısarak o iş yapılabilir hale gelebilir.”

GÖNÜLLÜLER ARANIYOR

Karantina günlerinde bir kısmımız rahatız. Evlerimizden çalışıyor, ay başında maaşımızı alıyor, online marketlerden sipariş veriyor, yemek yapıyor, yetişemediğimizde restoranlardan sipariş veriyoruz. Ama yaş kısıtlaması yüzünden evinden çıkamayan yaşlıları unutmayalım.

Umut Karakuş’un öncülüğünde, Morini’nin şefi Mihta Yıldırımtaş’ın da aralarında bulunduğu yeme içme sektöründen bir ekip Kadıköy Belediyesi’nin mutfağında bir araya geldi. 1 ay boyunca 75 yaş üstü 1200 kişiye iki öğün yemek çıkarıp evlerine teslim edecekler. Daha büyük kitlelere ulaşmak için daha fazla malzemeye, gönüllü çalışacak şef ve komilere ihtiyaç duyuyorlar. Özellikle gıda markalarına ve sektör çalışanlarına duyurulur.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder