Uğur Alkapar Ünlü akını
HABERİ PAYLAŞ

Ünlü akını

Başrolünde Demet Evgar ve Tuğrul Tülek’in oynadığı ‘Hedda Gabler’ geçen cumartesi Zorlu PSM’de galasını yaptı. Bu klasik, mesleğindeki olgunluğunu ispatlamak isteyen oyuncuların tercihidir. Demet Evgar da adeta o mertebeye ulaştığını gösterircesine oynamış. Sahnede adeta döktürüyor.

Yönetmenin getirmeye çalıştığı modern yorum da 1890’da yazılan bu eski ve sıkıcı metni modernleştirip günümüze taşımayı başarmış. Galanın konukları adeta bir ünlüler geçidine neden oldu. Başta taze karı koca Sıla ve eşi Hazer Amani olmak üzere, Barış Falay-Esra Ronabar çifti, Begüm Birgören, Oya Başar ve Çağla Demir de Demet Evgar’ı bu önemli gecede yalnız bırakmamıştı.

Haberin Devamı

Latin ve Asya

Ünlü akını

Bodrum’da lüks ve doğayı birleştiren oteliyle ünlü Six Senses, Sarıyer sahilinde iki yalıyı bir araya getiren Kocataş Mansions adlı oteli açtı. İçinde de harika bir restoran var: Dünyaca ünlü ödüllü şef Richard Sandoval’ın Latin Amerika ve Asya mutfaklarını bir araya getirip yorumladığı Toro Latin Gastro Bar.

Ünlü akını

Meksika, Peru, Brezilya Arjantin ve Asya tatlarını içeren özel lezzetlerden oluşan menüde şahane şeyler tatma fırsatı buldum. İsli kılıç balığı dip sosu, ekmek banmak isteyeceğiniz kadar lezzetli bir sosla hazırlanmış ton balığı ceviche, avokado ve mango soslu levrek suşi, alevde pişmiş somonlu suşi, çıtır karides ve Peru tarzı ızgara ahtapot inanılmazdı.

Şef Richard Sandoval’ın yemeklerini farklı lezzetler peşinde koşanlar mutlaka denemeli. Yemek konusunda tutucu olanlar da menüde mutlaka kendilerine göre bir şey bulacaklardır. Yurtdışındaki Toro Bar şubeleri eğlenceleriyle de meşhur. Bakalım buradaki de belli bir saatten rotasını eğlenceye doğru kıracak mı.

Yalnızlar günü

Sevgililer Günü ile pek işim olmadığından 14 Şubat programlarına bakmıyorum bile. Ama son dönemin gözde eğlence kulübü Meftun’dan gelen bülteni görünce yazmaya karar verdim. Herkes aşıklar için bir şeyler hazırlamışken bu cuma Meftun’da ‘Yalnızlar Günü’ var.

2011 yılından bu yana her 14 Şubat’ta ‘Yalnızlar Günü’ düzenlediğini belirten işletmeci Mehmet Davran, “Herkesin sevgilisi olmak zorunda değil. Biz her sene çok eğleniyoruz” diyor. Bu arada Meftun’da çarşamba-cuma sahneye çıkan Mert Davran pazarları da arabesk gecesi yapıyor. Perşembeleri Nurcan Eren, cumartesileri ise sürpriz ünlü isimler konukları coşturuyor.

Haberin Devamı

Beyoğlu aşkı

Tam dizi olacak bir kitap keşfettim. Yasemin Özek imzalı ‘Angeliki ile Mehmet’. Alt başlığı ‘Eski zamandan bir Beyoğlu aşkı’ olan kitabın hikayesi 1970’de geçiyor. Bir yanda Balık Pazarı’ndaki dededen kalma meyhanede çalışan dünyalar güzeli Rum kızı Angeliki, diğer yanda karşıdaki ciğercinin oğlu, yağız Türk delikanlısı Mehmet.

Kitap sizi hem o dönemin İstanbul’unda bir gezintiye çıkarıyor hem de romantik bir aşkı iliklerinize kadar hissettiriyor. Son dönemde okuduğum en güzel aşk hikayelerinden biri. Yapımcılar umarım keşfeder de bu romanı ekrana taşır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder