Uğur Alkapar Var mıydı yoldan çıkmak?
HABERİ PAYLAŞ

Var mıydı yoldan çıkmak?

Popçu Ayşen 1997’de çıkardığı ‘Nerdesin’ şarkısı, batılı sound’uyla, sade ve tatlı bir kız olarak akıllara kazınmıştı. Sonraki yıllarda Enbe Orkestrası’yla kaliteli işlere imza attı.

İyi bir şarkı yazarı olan Ayşen birçok müzisyene ‘piyasa’ parça yapmaya başladığında biraz şaşırmıştım.

Ama bu bir şey değilmiş. Yeni şarkısı ‘Bunlar Var Ya’nın klibini izleyince önce bir şok yaşadım. Gözlerim yandı. Kostümleriyle Jennifer Lopez olmaya çalışırken Linet olmuş, koreografisiyle Nicki Minaj’ı andırmak isterken ucuz görünmüş.

Haberin Devamı

Atarlı sözler, zurnalı şarkı kategorisinde zaten Demet Akalın var. Oraya oynamak niye? Ayşen’in halini görünce gençliğimden bir şey kopup gitti, üzüldüm.

Umarım bu imaj ve şarkı müzik endüstrisinin direttiği bir şey değil de kendi seçimidir, mutludur. Ona ‘Nerdesin’den bir satırla seslenmek istiyorum: “Var mıydı yoldan çıkmak?”

BU KADARINA PES!

Belgesel yönetmeni Ayşe Acar Çapoğlu, Yunus Emre’nin “Gelin tanış olalım” sözünü kendi adına tescil ettirmiş. Sonra da Fırat Tanış’tan aynı adla bir oyun sahnelediği için 11 bin TL istemiş.

İyi ki adamdan soyadını da değiştirmesini talep etmemiş! Çok şükür aklı başında bir hakim marka tescilini iptal edip Türk Patent Enstitüsü’nü uyarmış!

Ben de uyarayım bu kurumu. Anonim sözleri kendininmiş gibi kitabına basan bir Nilgün Bodur var. Aman olur da patent, tescil işleri için gelirse taleplerini önce bir Google’layın lütfen.

YENİ AMA TANIDIK

Üniversite yıllarım Taksim’de Kemancı ile Roxy arasında geçti. Artık Kemancı yok ama Roxy yenilendi, RX adıyla bir elektronik müzik kulübüne dönüştü. Ortam beni Ceylan Çaplı’nın 2019’unun en hit olduğu günlere götürdü.

Bu arada Cuma İsrailli DJ Guy J ve Gadi Mitrani pikapların başında olacak. 1 Aralık’ta ise Burn Resident DJ’lerinden Ukraynalı Nastia RX’e gidenleri coşturacak.

TAKILANLAR

■ Şehirde kış sezonunu hareketlendirecek yerler açılıyor. Klein’cıların Karaköy’de ‘hem yemek hem kulüp’ diyerek açacakları ‘Vor Klein’ın eli kulağında. Jüpiter Grup’un Cihangir’deki La Scala Palace’ın tepesine açacağı balıkçı Arşipel de merakla bekleniyor.

Haberin Devamı

■ Geçen perşembe Maslak Hilton’un 27’nci katında yer alan The Roof’ta Design Week’in açılış partisi yapıldı. Deep house müziğin dünyadaki önemli temsilcilerinden Norveçli Finnebassen beklenenin aksine soğuk değil sıcacık müziklerle ortamı ısıttı.

■ Kuvvetli bir geleneğe sahip Alman Lisesi, 150’nci yıl etkinlikleri kapsamında, yolu bu okuldan geçenlerin imzasını taşıyan eserlerden bir sergi düzenledi. Galata Rum Okulu’nda açılan sergi 2 Aralık’a kadar sürecek.

■ BBC’nin ‘Bodyguard’ dizisini bizde Netflix satın aldı. ‘Game of Thrones’dan tanıdığımız Richard Madden, bir kadın politikacının korumasını oynuyor. Oyuncular harika, senaryo kusursuz. Nefesimi tutak izledim. Ama yine de aklıma Seda Sayan ve Tamer Karadağlı’nın 2007’de çektiği ‘Fedai’ dizisi ve şu kare gelince gülmekten kendimi alamıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder