Uğur Alkapar Yaaalannnn
HABERİ PAYLAŞ

Corona virüs önlemleri ünlülerin terazisini şaşırttı. Mesela kendini kanaat önderi sanan, ‘Aleyna Baba’ olayına kendini fazla kaptıran şarkıcı Aleyna Tilki “Evde kalın” diye mesaj vermeyi ihmal etmedi. Ama birkaç gün öncesine kadar sarı olan saçlarını nerede kahverengiye boyattığı sorusu elbette ki karşısına çıktı.

Hep bir ağızdan kumral kızımızın tutmayan son şarkısını söyleyelim: “Yaaaaalannnn.”

Hızını alamayan Aleyna tribünün hangi tarafına oynayacağını şaşırıp bu kez de zenginleri eleştirdi. O cümleleri yazarken ise üzerinde muhtemelen son günlerde reklam panosu gibi dolaştığı, en ucuz tişörtü bile 500 TL olan GCDS markasından bir ‘kombin’ vardı.

Haberin Devamı

Yaaalannnn

Hanım kızımızın şarkısı beğenilmeyince varlığından haberdar olduğumuz ‘vizyonlu kitle’si bu neresinden tutsan elinde kalan tavırlara ne diyor merak ediyorum. Aleyna bir popstar’ın ötesinde gerçekten kendini ciddi bir felsefeci, yol gösterici, lider falan gibi görüyor olmalı.

Tabii bunda suç bugüne kadar onu yüceltenlerde biraz. Altı üstü birkaç güzel şarkı bulmuş, müziğinin pazarlaması iyi yapılmış, büyük bir plak şirketi tarafından da desteklenen bir isim. İyi de bir şarkıcı. Ama insanları aptal yerine koyup, beğenildiğinde “Canım hayranlarım” deyip beğenilmediğinde elit olmamakla, anlamamakla suçlamak ikiyüzlülüktür. Böyle yanlış yönetilen bir kariyer çok kolay bitebilir.

Can Yaman’a bakın. Kendini gördüğü ilgiye fazla kaptırdığı birkaç anda yaptığı, söylediği şeyler başına ne büyük işler açtı ve o canı gibi sevdiği şöhretini kaybetme noktasına geldi. Demet Ablası Aleyna’nın bir kulağını çekse iyi olur. Yoksa ortada ne ‘vizyonlu hayran kitlesi’ ne de kariyer kalacak.

Evde ne yapmalı?

Bilgisayarlarımızı eve taşıdık. Okuduğunuz gazeteyi evlerimizden yapıyoruz. Biz aynı yoğunlukta çalışmaya devam ediyoruz ama eve kapanan ve çalışmayan da birçok insan var. Birkaç gün neyse de bir hafta sonra sıkıntıdan patlayacaklar. Belki biraz müze gezebilirsiniz. 31 Mart’a kadar kapılarını kapatma kararı alan Rahmi M. Koç Müzesi, 14 binin üzerinde objeyi online ziyarete açtı.

Haberin Devamı

Sanatseverler evde vakit geçirirken müzeyi gezebilecek. Müzeyi isteyen Google Street View ile dilediğince ziyaret edebiliyor. Müzenin açık ve kapalı dahil olmak üzere 23 bin metrekarelik alanında nostaljik tren turu, denizaltı gezisi, atlıkarınca ve oyun parkı, uçaklar, klasik otomobiller online görülebilecek. 31 Mart’a kadar kapalı olacak diğer iki kurum Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü de koleksiyon sergileri ile süreli sergilerini Google Arts&Culture’da sanatseverlerle buluşturdu.

Sanatseverler, 360 derecelik görüntülerle ‘Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar’ ve ‘Osman Hamdi Bey’ sergilerinde sanal tura çıkabiliyor.

Yaaalannnn

Bu arada herkes aynı şeyden şikayetçi: Eyvah kilo alacağım! Ben YouTube’dan pilates videoları izliyorum. Kendimi yere atıp bir gözüm ekranda hareketleri yapmaya çalışıyorum. Bu iş için kurulmuş heryerdepilates.com diye de bir site var mesela. Aman Murat Boz ya da Kaya Çilingiroğlu gibi sokaklara çıkıp yürüyüş yapmaya kalkmayın da.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder