Uğur Alkapar Yalan Dünya
HABERİ PAYLAŞ

Yalan Dünya

İşletmeci Özgür Akman’ın Nişantaşı’ndaki ‘Yalan Dünya’sı “Modern meyhane açacaksan önce vurucu bir isim bul” kuralını dört dörtlük yerine getirmiş. Dekorasyonda çılgınca Instagram paylaşımlarına yol açacak malzemeleri zekice kullanmışlar. Mezeleri kavanozda servis etmek gibi orijinal bir fikre imza atmışlar. Bu mezeler o kadar çeşitli ki mutlaka damak tadınıza uygun bir şeyler buluyorsunuz. Türkçe Pop çalan güzel bir hanım DJ’i de kabine yerleştirince Nişantaşı’nın meyhane ihtiyacını karşılayacak harika bir yer ortaya çıkmış. Üstelik şimdiden o kadar popüler olmuş ki benzerleri gibi gece birde kapanmıyor. Sabahlara kadar vur patlasın, çal oynasın eğlence devam ediyor. Gece on ikide gelen varmış!

Haberin Devamı

NASİP KISMET

Her yer meyhane oldu diye lütfen şikayet etmeyin. Hepsine gidiyorsunuz. En güzeli ise kadınlardan oluşan gruplar buralarda gönüllerince eğleniyor. Hanımlara on puan. Asmalımescit’e sokak eğlencesini geri getiren Kulp’un sahibi Arif Küpeli, Beyoğlu’ndaki 45’liğin binasında ‘Nasip’ adında bir meyhane açtı. Manzara süper. O kadar iyi ki mekana aşık oluyorsunuz. Müzikler banko, 90’lar Türkçe Pop. Mezeler herkesi memnun edecek cinsten. Üstelik hesaplı bir fiks menüsü var. Tam müdavimi olunacak yer.

KIDEMLİ MEYHANE

İki yeni meyhaneden bahsetmişken bir de kıdemli mekandan bahsedelim. Emre Çapa’nın Şişhane’deki Duble Meze’si beş yıldır ‘modern meyhane’ bayrağını başarıyla taşıyor. Duble Meze’nin başlattığı füzyon meze - Türkçe Pop eğlencesi ikilisi adeta İstanbul’un yeme içme sektörünü diriltti. Çapa soyadının hakkını veren Emre Bey markasını hem sağlamlaştırdı hem büyüttü. Karaköy’deki şubesiyle birlikte menüsünde de yeniliklere giden Duble Meze ‘oyuncaklı’ yemekleriyle hiç eskimiyor, çekiciliğini kaybetmiyor.

Evet, yine suşi

Suşiyi çok sevdiğimden İstanbul’da nerede yapılıyorsa gidip yiyorum. İster istemez de bu deneyimlerimi paylaşıyorum. “Suşiye taktın” diye laf edenlere şunu söylemek istiyorum: Allah başka bir şeye taktırmasın. Bu kez Beşiktaş’taki Shangri-La Otel’in içindeki Ist Too’nun suşileriyle baş başayız. Uzakdoğu’dan gelen Nattawat Kaewkla ustanın elinden çıkan suşiler mükemmel! Üstelik cuma - cumartesi akşamları da kocaman bir suşi bar kuruyorlar. Makul bir ücrete sınırsız suşi yiyorsunuz. Unutmadan, Ist Too’da 20 Eylül’de bir ay sürecek Gaziantep Yemek Festivali başlıyor.

Haberin Devamı

Altın Yunus’ta sonbahar

Tatilini bitirip İstanbul’a dönenler “Sezon bitti” havasına girse de gerçek öyle değil. Okullar 17 Eylül’de açılıyor. Ayrıca çoluğu çocuğu olmayanların “X beldenin en güzel zamanı” dediği dönem başlıyor. Tabii bir de tüm yıl açık olan tatil otelleri var. Çeşme’deki Altın Yunus gibi. Ülkenin ilk beş yıldızlı ‘resort’u olan tesis aynı zamanda bir termal otel. Bizim gibi yaşını başını almışlar için sıcak su havuzları, spası, türlü türlü masaj imkanları var. Annemi de alıp gideyim ben en iyisi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder