Uğur Alkapar Yavuz hırsız
HABERİ PAYLAŞ

Yavuz hırsız

Artık buna yüzsüzlük mü dersiniz, pişkinlik mi yoksa cehalet mi bilemiyorum.

Aynur Aydın, üstelik kendi yönettiği ‘Gel Güzelim’ klibinde Amerikan ‘Plastik’ dergisinde çıkan müthiş fotoğrafları alıp birebir kopyalamış.

Hani öyle esinlenme falan değil. KOPYA! Hadise, Jennifer Lopez’in kostümlerinden, Nihat Odabaşı Beyonce’nin, Madonna’nın kliplerinden ‘esinleniyor’ ama en azından biraz değiştiriyorlar. Aynur Aydın, foyası ortaya çıkınca önce “Canım öyle istedi yaptım.

Yarın başka bir şey istese onu yaparım” gibi şımarık, küstah bir cevap vermiş. Fikir hırsızlığının da hırsızlık olduğuna, kendisine ‘sanatçı’ diyebilen birinin kafası nasıl basmaz anlayamıyorum.

Haberin Devamı

Bir de özür dileyeceğine kalkıp “Dünyada ‘remake’ diye bir şey var” diye kendini savunmaya devam etmiş. ‘Remake’ de öyle bir şey değil.

Aynur Aydın eserin sahibi tarafından sosyal medyada fırçalanınca bizim yüzümüz kızarıyor ama onunki kızarmıyor! Bu arada bu hanımefendi geçen yıl rap’çi Contra’nın bir şarkısı kendi parçası ‘Ters Yön’e benziyor diye telif istemiş.

Bir de demiş ki “Bu tarz haksızlıklar en büyük emek hırsızlığıdır”. Pes! Çifte standart, pişkinlik, yüzsüzlük. İşte ülkenin popstar profili.

KUŞADASI HEYECANI

Çocukluğumuzda bir Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması vardı. Sahnesinde Oya Bora, Fatih Erkoç, Aşkın Nur Yengi, Harun Kolçak gibi isimleri izlediğimizi hatırlıyorum. En son 2013’te yapılan yarışma, 6 yıl aradan sonra geri döndü.

2019 Beste Yarışması’nın ön jürisi 10 finalisti belirledi. Yarışmayla bir festival de başladı. Final 7 Eylül Cumartesi gecesi. Erovizyon heyecanı yaşayamıyoruz bari bu yarışmayla heyecanlanalım değil mi?

NİNA’YA HAZIR MIYIZ?

Global dans sahnelerinin en büyük isimlerinden Rus DJ ve prodüktör Nina Kraviz ‘Burn Enerji İçeceği’nin katkılarıyla 6 Eylül Cuma gecesi İstanbul’da. Elektronik müzik tutkunlarının yakından takip ettiği Rus DJ ve Prodüktör Nina Kraviz Maslak’taki VW Arena’da binlerce kişiyi coşturacak.

Dünyanın önde gelen birçok müzik festivalinde sahne alan Nina Kraviz, hem DJ hem de prodüktörlük yapıyor. Son 10 yıl içinde Rusya’nın elektronik müziğe verdiği en özel hediyelerden olan Nina, ünlü plak label’ı Rekids’ten çıkardığı 3 single ve 1 albümden sonra 2017 yılında kendi kurduğu label Trip ile elektronik müzik sektörüne yeni eserler ve yeni isimler katmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

EDİS VADİ’DE

Edis’in bu Cuma Vadi Açıkhava’da konseri var. Harbiye Açıkhava’daki performansıyla ilgili eleştiriler alan Edis, sonraki konserlerine daha sıkı hazırlanacağını açıklamıştı. Dansçılarıyla, ışık şovuyla ve Edis’in harika performansıyla baya iyi bir gece olacakmış gibi görünüyor. Ben şahsen merakla bekliyorum.

KAÇIRMAYIN

‘Tepenin Ardı’ ve ‘Abluka’ ile birçok ödül kazanan yönetmen Emin Alper’in yeni filmi ‘Kız Kardeşler’ 13 Eylül’de vizyona girecek. Başrollerde Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir, Kayhan Açıkgöz, Müfit Kayacan ve Kubilay Tunçer yer alıyor. Film, 38. İstanbul Film Festivali’nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Müzik ve FIPRESCI ödüllerini kazanmıştı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder