Uğur Alkapar Yazın konsepti
HABERİ PAYLAŞ

Yazın konsepti

Bodrum maceralarımı anlatmaya devam ediyorum. Tayfun Topal, Bodrum’da People ve Hazine ile canlı müzik eğlencesinin nabzını tutarken ters köşe yapıp Bozukbağ Kahvaltıcısı’nı açtı.

12 dönüm arazi üzerine kurulu bu çiftlikte, domates, salatalık, biber gibi sebzeler, meyveler ve türlü yeşillikler yetişiyor. Ortalıkta gezen özgür tavukların hemen altından alınan yumurtalar odun ateşindeki tavalarda pişip önünüze geliyor. Çevrede bulunup burada bakılan bir geyik yavrusu bile var. Bodrum’da bazen Yunan, bazen İbiza mekanlarını örnek alıp tarz oluşturuyoruz ya, Bozukbağ o kadar orijinal bir ortam yaratmış ki “Oh be” diyorsunuz. Çünkü hem çok iyi hem de başka bir yerde yok. Özendiğimiz yabancı turistik destinasyonlar burayı görse onlar da bize özenirdi.

Haberin Devamı

Çılgınca bir güzellikteki kahvaltının ardından ağaçların altına, gölgelere, hatta bir hamağa yayılıp kahve keyfi yapmak ise paha biçilemez. Bu sene Bodrum’un en başarılı konsepti bence tartışmasız Bozukbağ Kahvaltıcısı.

BAYRAMA HAZIR

Tayfun Topal demişken, Jüpiter Grup’un diğer mekanlarını da atlamamak lazım. People her zamanki gibi kalburüstü bir kitleye hizmet vermeye devam ediyor. Yaşar’ın çıktığı gece gittiğim mekanda kadınların sayıca üstünlüğü dikkat çekiciydi. Bir de tüm şarkıları ezbere söyleyip Yaşar’a taparcasına bakmaları ilginçti.

People bayramda 1. gün Selami Şahin, 2. gün Rubato, 3. gün Yaşar ve 4. gün Deniz Seki’yi ağırlayacak. Duyduğuma göre rezervasyonlar dolmak üzereymiş. Belli ki yaz boyunca İstanbul’u terk etmeyen tatilciler bayramda büyük bir akın planlıyor.

Yalıkavak’taki Hazine’nin yıldızları ise Özay Bakır, Cem Belevi ve pazarları mekanı hıncahınç dolduran sarışın Simge’ydi. Bayramda da bu ekip tatilcileri eğlendirecek. Bayramın 1. günü Simge, 2 ve 4. günü Özay Bakır, 3. günü Cem Belevi sahnede olacak. Bu arada Hazine’nin mutfağı da çok başarılı. Bodrum’un en iyi suşisi tartışmasız burada.

MÜZEDE PARTİ

Adidas, Boost tabanlı ayakkabılarını tanıtmak üzere önceki gün Galata’daki interaktif sosyal medya müzesi Happy Hour’da bir parti verdi. Doğrusu çok ilginç bir mekan seçimiydi. Partiye gelenler konfor ve enerji odalarında yaşadıkları deneyimleri fotoğraf ve videolarla kayıtlara geçti. Adidas’ın Boost teknolojisini görsel bir şekilde anlattığı organizasyonda İrem Sak ve Enes Batur gibi ünlüler de vardı. Bu etkinlik için tatilini bitirip İstanbul’a gelen İrem Sak “Artık tatil bitiyor, iş zamanı” dedi. Adidas’ın müzedeki Boost alanını 30 Eylül’e kadar ziyaret etmek mümkün.

Haberin Devamı

KISA KISA KISA

■ Aleyna Tilki, Bayramın 2. günü, 12 Ağustos Pazartesi akşamı Çeşme’deki KafePi Beach Club’da sahneye çıkacak. Öncesinde Anıl Piyancı konser verecek. KafePi’de bayramın ilk günü yani 11 Ağustos Pazar, Ceza tatilcileri coşturacak.

■ Şener Şen’in kış sezonunda ‘Zengin Mutfağı’ ile tiyatro sahnesine dönmesi çok konuluşmuş, oyun haftalarca kapalı gişe oynamıştı. Atlantis Yapım şimdi de ‘Zengin Mutfağı’nı turneye çıkarıyor. Ustayı iş başında görmek isteyenler 19 Ağustos-2 Eylül arası Bursa, İzmir, Ayvalık, Kuşadası, Denizli, Antalya, Marmaris veya Bodrum’da yakalayabilir.

Haberin Devamı

■ Türk DJ’lerin uluslararası başarıları hepimizi gururlandırıyor. DJ İlkay Şencan, geçtiğimiz günlerde Moskova’da düzenlenen, 100 bin kişinin katıldığı Europa Plus 2019 Festivali’nde ünlü müzisyenlerle aynı sahneyi paylaştı. DJ, etkinlik sırasında Rus basınına da röportajlar verdi. Tarkan’dan sonra Ruslar ikinci bir Türk müzisyen tanımış oldu!

■ Temmuzda yapılacakken ertelenen Türkiye’nin ilk sürdürülebilir müzik festivali Festtogether eylülde iki ayrı günde gerçekleşecek. 14 Eylül’de Ataşehir’deki DasDas’ta Bob Geldof ve Büyük Ev Ablukada sahne alacak. 28 Eylül’de ise KüçükÇiftlik Park’ta Athena, Unkle, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Kimbra ve Son Feci Bisiklet konserler verecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder