Uğur Alkapar Yılbaşı konseri
HABERİ PAYLAŞ

Yılbaşı konseri

Avrupa şehirlerinde aralık ayının son günlerinde şahane bir yılbaşı konseri düzenlenir. Bir senfoni orkestrası klasik müziğin en tanınmış ve neşeli parçalarını çalar. Sadece klasik müzik meraklıları değil, herkes coşkuyla bu konsere koşar.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası da geçen perşembe Zorlu PSM'de böyle bir konser verdi. İtalyan şef Roberto Gianola'nın esprili performansı ve finaldeki çocuk korosu izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Devlet Opera ve Balesi harika işler yapıyor. Farklı farklı sahnelerde konserleri ve bale gösterileri devam ediyor.

Haberin Devamı

Aynı konser yarın ve cuma akşamı Kadıköy Süreyya Operası'nda tekrar edilecek. Bence gidin, pişman olmazsınız.

MISIR SAVAŞLARI

Türkiye’de sinema pazarının yarısını ele geçiren Mars’ın kurumsal iletişim müdürü hepimize “Nasıl kriz çıkarılır?”, “Nasıl bir şirketin imajı batırılır?” ve “Kurumsal iletişim ne değildir?” başlıklı konularda ders verdi.

O kadar iticiydi ki yüzlerce salonda birden gösterime giren Cem Yılmaz, Recep İvedik filmleri yüzünden kaçırmak zorunda kaldığımız filmleri unuttuk. Cem Yılmaz’a arka çıktık. Ama ben sadece Zorlu’da gösterildiği için 32 TL verip izlemek zorunda kaldığım o filmi hiç unutmayacağım.

Bugüne dek mutlu çıktığım Mars salonu neredeyse olmadı. Kırık koltuklar, pis halılar, odak ayarı bozuk film makineleri, korsan CD’den hallice görüntüler, ya çok soğuk ya da aşırı sıcak salonlar, ilerlemeyen bilet sıraları nedense hep beni buldu.

Uzun zamandır filmleri Akmerkez’deki Cinemapink’te izliyorum. Hem salonları bakımlı hem de popüler filmlerin yanı sıra çok az yerde vizyona girebilen bağımsız sinemanın örneklerine yer veriyorlar.

Onun dışında Cinetech, Cinecity, Cinetime gibi daha küçük zincirler ve salonlar var. Büyük yapımcıların filmleri mutlaka buralarda gösterilecektir.

Mars ve yapımcılar arasında kopan heyecanlı kavgayı çekirdek çitleyerek izliyoruz. Pardon düzeltiyorum, mısır çıtırdatarak izliyoruz. Bakalım sonu ne olacak!

ALICE'İN KÜNYESİ

Serenay Sarıkaya’nın oynadığı ‘Alice’ müzikalinin 7 Şubat biletleri geçen Perşembe piyasaya çıktı. Cuma sabahı ise “Biletler 1 saat içinde tükendi” bülteni geldi. Merak edip Biletix’e girdim. O gün için çok iyi yerler kalmamış olsa da hala bilet almak mümkündü.

Haberin Devamı

"Biletler tükendi", "İnternet sitesi kilitlendi", "Konserde izdiham yaşandı", "Kapıda kuyruk oldu" gibi haberler havalı görünebilir. Ama kontrolü mümkün konularda da fazla uçmamak lazım sanki.

Bu arada 'Alice'in koreografisi 'Sertab'ın Müzikali'nde harikalara yaratan Beyhan Murphy'ye ait. Heyecan verici bir detay.

Ancak müzikali kim yazmış, şarkıları kim bestelemiş, yabancı bir işin yerli adaptasyonu mu yoksa orijinal bir prodüksiyon mu belli değil. Künyede henüz hiçbir detay yok. Umarım "Sahneye Serenay'ı çıkaralım da gerisi önemli değil. Nasıl olsa herkes gelir" kafasıyla yapılmış bir iş değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder