Uğur Alkapar Yıldız Kenter belgeseli
HABERİ PAYLAŞ

Yıldız Kenter belgeseli

Üniversite yıllarımda bir dernek aracılığıyla İstanbul’un farklı semtlerindeki ilkokul öğrencilerine hafta sonları Türkçe, İngilizce ve tiyatro dersleri veren bir organizasyona katılmıştım. Okuldaki hocalarımız önce bize eğitim vermesi için bu işin profesyonellerini davet etmişti. Hocalarımızın bağlantıları o kadar iyiydi ki bizi tiyatro konusunda eğitmek için kim gelmişti biliyor musunuz? Yıldız Kenter! Sadece bir saatlik bir seminer vermiş olsa da o 60 dakika içinde yaşadıklarım bir ömür boyu aklımdan çıkmayacak.

Haberin Devamı

Duruşu, konuşması, karizmasıyla karşımızda duran biz genç öğrencilere resmen yıldız çarpması yaşatmıştı. 2019’da aramızdan ayrılan Yıldız Kenter’in hayatını anlatan bir belgesel çekiliyor. Yönetmen Selçuk Metin. Temmuz ayında ENKA Sanat’ta prömiyeri yapılacak. Kenter’i hayatını değiştirdiği öğrencilerinden, ünlü oyunculardan dinleyeceğiz belgeselde. Ben o muhteşem kadını ekranda da olsa görmek için sabırsızlanıyorum.

ÖDÜNÇ MEMELER

Ozan Güven, Baba Tiyatro’nun sahnelediği ‘Taxim’ adlı oyunda kadın kılığında. Geçtiğimiz günlerde haberi her yerde çıktı. Peruğunu Matrix’in yönetmeni Lana Wachowski’nin saçlarına benzettim. Memeleri ise bir yerden tanıdık geliyordu da çıkaramıyordum!

Meğerse Ozan Güven bu protez memeleri, Youtube’da ‘Oralarda Neler Dönüyor Bir Bilsen’ programına ünlüleri konuk edip onları ‘drag queen’e çeviren Cake Mosq’tan almış. Aslında göğüs kanseri nedeniyle memesini kaybeden kadınlar ve sahne şovları için bu ürünleri tasarlayıp üreten ‘Titalarca’ya sipariş verilmiş ama yapımı uzun sürdüğü için provalara yetişmemiş. Bu nedenle Cake Mosq’a başvurmuşlar. O da yardıma koşmuş.

NEREDE BU ROBOTLAR?

Geçen Cuma Cevahir Sahnesi’nde ‘Android’ adlı oyunun prömiyeri gerçekleşti. Hırvat yazar Miro Gavran’ın oyunu daha önce birçok ülkede sahnelenmiş. Bizde Esra Pamukçu Bozkurt’un yönettiği oyunun başrollerinde ise Pınar Özer ve Orçun İynemli var. Evet bu soyadını tanıyorsunuz; Orçun, Aras Bulut İynemli’nin kardeşi.

Kadın erkek ilişkileri üzerine kurulu oyunda adından da anlaşılacağı üzere bir robot var. Bu kadın robot itaatkâr ve hizmette sınır tanımıyor. Bu tür hizmet robotlarıyla ilgili o kadar çok dizi ve film yapıldı ki artık bir 10 yıl içinde gerçekleşmezse ben hayal kırıklığına uğrayacağım. Sanki bana bugün bile aslında hazırlar da piyasaya çıkarılmıyorlar gibi geliyor!

Haberin Devamı

Bu arada oyun bana Fatma Girik ile Kemal Sunal’ın başrolü paylaştıkları, 1987 yapımı ‘Japon İşi’ filmini hatırlattı. Fatma Girik de aslında orada insansı bir androidi oynuyordu. Batı sineması robot yapmak için 21’inci yüzyılı beklerken Fatma Girik bip bip sesleriyle bizi çoktan geleceğe taşımıştı. Ruhu şad olsun.

HOŞ GELDİN ŞUBAT

Ocak ayı bu yıl ne kadar uzundu değil mi? Arkadaşlarımla kendi aramızda bunu konuşurken sosyal medyaya bakınca yalnız olmadığımızı gördüm. “Yarın bir uyanıyormuşuz, 32 Ocak 2022” esprisine ise çok güldüm. Ama sonunda kurtulduk ocaktan çok şükür.

Bu soğuk günlerde bana bir şarkı umut oldu keyif verdi. Mahsun Kırmızıgül’ün yeni albümü biliyorsunuz çok övüldü alkışlandı. İşte o albümün ‘Hoş Geldin’ parçasını bıkıp usanmadan hala dinliyorum. Meğerse sözlerini Instagram’da ‘twitt_perisi’ olarak tanıdığımız İrem Moralı yazmış.

Haberin Devamı

Gece hayatına yabancı olmayanların çok iyi tanıdığı İrem işletmeci, sosyal medya uzmanı, yaşam koçu ve ‘concierge’dir. Yani nerede yenir, nerede eğlenilir, hangi mekan popüler, ondan sorulur. Şarkı sözü yazarı olarak da kendini çoktan ispat eden İrem’de daha ne şarkılar var bilseniz!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder