Uğur Alkapar Yıldız yemekler
HABERİ PAYLAŞ

Yıldız yemekler

Şef Ömür Akkor, Anadolu’yu gezerek yazdığı ‘Komili Lezzet Seyahatnamesi’nin üçüncüsünü çıkardı. Kilis’in ‘zeytinyağlı kahke’sinden Kahramanmaraş’ın kabaklı yumurtasına, Harput’un ‘tepsi balcanı’nından Van’ın közlenmiş domates salatasına, Cizre’nin acılı bulgur pilavından Bingöl’ün ot kavurmasına kadar Anadolu yemeklerinin en özel tariflerinden oluşan kitap ciddi bir kaynak eser. Kitabın tanıtımı için Feriye’de düzenlenen gecede en çok yemekler konuşuldu.

Başta Divle Obruk Peyniri olmak üzere sunulan efsane peynirler harikaydı. Kuru patlıcan dolması, pastırma, kurutulmuş et derken hangisinden yiyeceğimizi bilemedik. Gecenin temasına uygun olarak türkü söyleyen Authentic Anatolian Project sahne aldı. Ama yine de tekrar etmek gerekirse organizasyonun yıldızı yemeklerdi.

Haberin Devamı

Yıldız yemekler

‘FAME’ GELİYOR

Benim yaşımdakiler TRT2’de yayınlanan ‘Fame’ dizisinin “Fame, I’m gonna live forever” diye başlayan şarkısını hatırlar mutlaka. Daha sonra filmleri de çekilen dizi artık bir sahne müzikali. Dahası İstanbul’a kadar geliyor. ‘Fame’ müzikali 75. yılını kutlayan Yapı Kredi ana sponsorluğunda, 10-15 Aralık 2019 tarihleri arasında, Zorlu PSM’de sadece sekiz performans için şehrimizde olacak.

SEMT MEYHANESİ

Cihangirlilerin ve tabii ki birçok oyuncunun favori meyhanesi Cihangir Caddesi üzerindeki Jash. Öncelikle buradaki mezelerde sürpriz yok. Kendinizi iyi hissettiğiniz mekanlardan.

Ev sahibesi Mari Parsehyan ise kah masanıza servis yapıyor, kah “Keyfiniz yerinde mi?” diye soruyor. Bazen de ortalığı şenlendiren müzisyenlerle bir olup şarkılar söylüyor. Herkesin birbirini tanıdığı ya da tanıyormuş gibi hissettiği yerlerden Jash. Keyif yapmak, uzun sohbetlere dalmak isterseniz çok uygun.

İYİ UYKULAR

Taksim Sahnesi ve Maksim Gazinosu’nun yerine yapılacak otelin inşaatı neredeyse yıllardır sürüyordu. Sonunda açıldı. Meydanda eski cephenin üzerinde yükselen tuhaf camlı şeyi görebilirsiniz. İnşaatın yıllardır sürdüğünü ise şuradan biliyorum, tam arkasındaki evimden gürültü yüzünden taşınmıştım.

Sabah 3’te, 4’te devam eden inşaat, kamyon ve alet gürültüleri, işçilerin bağırmaları derken yaşanmaz olmuştu çünkü. Hiçbir uyarıyı da dikkate almamışlardı. Umarım otel konuklarına geceleri uyuyabilecekleri sessiz sakin bir ortam sağlayabilir!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder