Uğur Alkapar Z kuşağı listelerde
HABERİ PAYLAŞ

Z kuşağı listelerde

1997’DEN İTİBAREN DOĞANLARA Z KUŞAĞI DİYORUZ. HAYATA BAKIŞLARI, DÜNYADAKİ DURUŞLARI, HALLERİ TAVIRLARI BİZDEN ÇOK FARKLI. Z KUŞAĞI ŞİMDİ DE MÜZİĞİ ELE GEÇİRİYOR. İŞTE YAKINDA ADLARINI SIK SIK DUYACAĞIMIZ GENÇLER VE YENİ ŞARKILARI...

SELİN

İngiltere’de büyüyen Selin babasının çalıp onun söylediği YouTube videolarıyla tanındı. Kendi yazdığı ilk single’ı ‘Gidip Gel’in bir kısmı İngilizce. Yabancı şarkıcıları hatırlatan hoş bir vokali var. Yaşı: 23

ŞAHKAN

‘Ailenizin popstarı’ Kenan Doğulu’nun tahtına romantik sesi ve masum yüzüyle aday olan Şahkan yeni şarkısı ‘Kalbin Yok mu’yu yayınladı. Bu Marc Ayran klasiğine çektiği kumsal klibiyle bize yazı hatırlatıyor. Yaş: 22

Haberin Devamı

MERT ÇODUR

15 yaşından beri gitar çaldığı videolarla Youtube alemlerinde tanınan Mert Çodur çoktan profesyonel oldu. Yeni şarkısı ‘Zar Zor’u da dün yayınladı. Ozan Bayraşa düzenlemesiyle hit adayı bir parça. Yaş: 21

LARA ÇAYAN

Sezen Aksu’nun ‘Kalp Unutmaz’ şarkısını elektronik bir altyapıyla seslendiren Lara Çayan klibiyle de dikkat çekiyor. Ekrandan karizma yayılıyor desem yeridir. Lara sadece iyi şarkı söylemiyor, star potansiyeli de yüksek. Yaş: 24

ALANÇA

Pamela ve Ümit Besen ile yaptığı sahne çalışmalarıyla tanınan Alança pop müziğe yeni bir soluk getirme iddiasında. İlk teklisi ‘Mis’te su katılmamış batılı bir sound duyuyoruz. Alança tam bir genç kız idolü. Yaşı: 24

SABAH MAGAZİNİ

Teve2’de hafta içi her sabah 11.00’de ‘Magazin Masası’ adlı bir program yayınlanıyor. Magazini birilerine saldırmak için kullanan ve bunu yapmak için de hem sundukları programları hem de çıktıkları kanalları harcayan isimlerin çoğaldığı şu günlerde ilaç gibi geliyorlar. Kimler mi? Deneyimli gazeteci Esin Övet ve yapımcı Timuçin Güner’e Ebru Şancı eşlik ediyor. Magazin ansiklopedisi Esin Övet’in bilmediği yok! Ebru Şancı da bazen güldüren yorumlarıyla programa renk katıyor. Ben sabahları bu üçlüyü izliyorum. Düzgün magazini tercih ediyorsanız siz de izleyin.

CAZ SAATİ

Caz sevenlere bir önerim var. Kasım ayı boyunca Sheraton Istanbul Levent’teki Goblet & Cup’ta ‘Jazzy Hours’ etkinliği düzenleniyor. 18:00’den 21:00’e kadar tapas ya da peynir tabağı ile iki kadeh şarap 140 TL’ye sunuluyor. Her hafta salıdan cumaya yine aynı saatlerde Sevinç Yurdem’in vokalde yer aldığı Uğur Güneş Caz Grubu sahne alıyor. Bu arada otelin baş aşçısı Giovanni Terracciano ile İtalyan usulü yemek atölyesi de ilginizi çekebilir.

Haberin Devamı

SANAT ELÇİLERİ

İyilik İçin Sanat Derneği’nin İsveç İstanbul Başkonsolosluğu’ndan aldığı hibe desteği ile düzenlediği ‘Genç Kadın Sanatçıların Yerel Kültür Politikalarının Gelişimine Katılımının Teşvik Edilmesi’ projesi kapsamındaki eğitimler gerçekleştirildi. Proje kapsamında 7 ilden seçilen sanat elçileri, 6-7-8 Kasım tarihlerinde Akasya Kültür Sanat’ta eğitimlerini tamamladı. Bu elçiler aynı eğitimi kendi şehirlerinde 15 kadın sanatçıya vererek bu ağı büyütecek.

KENDİNİZİ ŞIMARTIN

NASIL ŞIMARTACAKSINIZ? HEMEN BİR SPA RANDEVUSU ALABİLİRSİNİZ. İŞTE SİZE 3 LÜKS SEÇENEK...

1. MANDARIN ORIENTAL ISTANBUL

Şehrin en şık otellerinden biri olan Mandarin, Kuruçeşme’de Boğaz kenarında. Masaj odalarından saunaya, hamama, ısıtmalı kapalı havuza kadar her türlü imkan mevcut. Balili masör kızların sizinle işi bittiğinde ne sırt ağrısı kalıyor ne boyun.

Haberin Devamı

Z kuşağı listelerde

2. FAIRMONT QUASAR ISTANBUL

Otelin içindeki Willow Stream Spa, lüks bir spanın verdiği her tür hizmeti sunuyor. Bu günlerde ise ‘Luxury Hammam by gülsha’ başlıklı bir hamam deneyimi pek popüler. Sizi keseliyorlar, köpük banyosu yaptırıyorlar. Misler gibi olacaksınız.

Z kuşağı listelerde

3. CAĞALOĞLU HAMAMI

280 yıllık bu hamam restore edildikten sonra adeta bir spaya dönüştü. Lüks bir hizmet veren hamamda farklı fiyatlarda 4 paket ve ‘Gelin Hamamı’ seçeneği mevcut. İçlerinde masajlar, keseler, özel banyolar yer alıyor. Sonunda da Türk kahvesi ve lokum!

Z kuşağı listelerde

KARAKÖY’ÜN ZEBRASI

Fındıklı’daki Mimar Sinan Üniversitesi’nin çaprazında, Galataport’un girişinin karşısında Tonight Otel yer alıyor. Bülent Korkmaz’ın sahibi olduğu otelin terasında ise Zebra adlı eğlenceli bir restoran mevcut. Eğlenceli diyorum çünkü dekorda bol bol zebra çizgileri kullanılmış.

Manzara müthiş, kokteyller iddialı, yemekler ise lezzetli. Etli pazı dolması (her yerde yiyorum biliyorsunuz), bonfile, yoğurtlu karides, dinamit karides tatma fırsatı bulduk. Gayet iyiydi. Sevenler için nargile de var. Bu arada çarşamba, cuma ve cumartesileri yemek sonrası DJ’li partiler düzenleniyor. Yakalarsanız birine siz de gidin.

Z kuşağı listelerde

MEKAN FLU EĞLENCE NET

Harbiye’deki Klein tekrar açıldığından beri gece hayatının yüzü güldü. Bu mutluluk üst kata da taştı ve eski Flamme, Flu adıyla yeniden açıldı. Hem de Türk pop kulübü olarak. Mahmut Dalyaprak yönetiminde genç ve becerikli bir ekibe sahip olan Flu daha şimdiden ünlü isimlerin de gözdesi oldu.

90’lardan günümüze Türk pop şarkılarıyla eğlendiğimiz mekanda haftada birkaç gün canlı müzik de var. Çarşambaları Deniz Aygül çıkıyor. Geçen perşembe Ersay Üner vardı. Yarın da İrem Derici! Flu’ya giderseniz eğleneceğiniz ve hep hatırlayacağınız bir gece geçireceğiniz kesin!

Z kuşağı listelerde

BAHÇEDEN SOFRAYA

Six Senses Kocataş Mansions, Sarıyer sahilinde estetik mimarisiyle dikkat çeken binalardan. İçeri girince ise dünyanız değişiyor. Bahçede açılan avlu restoran tarihi havayı koklamanız için tasarlanmış adeta. İç kısımda kapalı bölümü de olsa, ısıtıcıların altında bahçede oturmanın keyfi büyük.

Anadolu esintili bir menüsü olan Avlu’nun yemekleri otelin kalitesine yakışır nitelikte. Kendi bahçelerinden sofraya uzanan taptaze mevsim sebzeleri, taş fırından pide ve gözleme çeşitleri, soğuk-sıcak mezeler, deniz ürünleri, et çeşitleri derken ortaya zengin bir menü çıkmış. Tatlıları da mutlaka denemelisiniz. Favorim kavunlu baklava.

Z kuşağı listelerde

MANDALİNA BAHÇESİ

Asmalımescit’teki Slope’un sahibi Cenk Kırmacı pandemiden 1 yıl önce Bodrum Bitez’de Trattoria il Mandarino adlı bir İtalyan lokantası açmıştı. Bu mekanda 6 yıl önce evlendiği Melina Di Cristina’nın payı büyük. Cenk ve Melina İstanbul’da yaşarken 2. çocukları olunca Bitez’de çok sevdikleri bir bahçeyi devralıp restorana çevirmişler. Ama ne bahçe. Fotoğrafta görüyorsunuz.

Şimdi yaz kış burada yaşıyorlar ve restoran 12 ay açık. Birçok ünlü ve tanıdık iş insanı buranın müdavimi. Menüde başlangıçlar, makarna, et ve balık var. İlginç bir detay; rakı yok ama butik ve yerel üreticilerle oluşturulan geniş bir şarap kavı mevcut. Ayrıca kokteyl konusunda iddialılar. Kışları içerde yer alan bölümde, şömine başında müşterilerini ağırlıyorlar, yazları mandalina bahçesinde ağaçlar altında. Valla şimdi kalkıp gidesim geldi..

Z kuşağı listelerde

KABATAŞ’IN YENİSİ

Kabataş Setüstü’ndeki Setup sadece bir mahalle barı olmakla kalmadı, başka semtlerden de müdavimlerini yarattı. Setup’un sahipleri bununla yetinmedi, şimdi yine aynı sırada Lucky Loser adlı yeni bir mekan açtı. Geçen perşembe yapılan açılış organizasyonu çok renkli geçti. Deniz Doğruyol’un ‘Carnival’ isimli sergisinin de sanatseverlerle buluştuğu gecede açık büfe yemek ikramları çok başarılıydı. Kendine has bir ortam ve duygu yaratmayı başarmış Lucky Loser. Önümüzdeki günlerde sık uğranan, buluşulan bir mekan olacağı muhakkak.

Z kuşağı listelerde

Sıradaki haber yükleniyor...
holder