Uğur Alkapar Zeytin yer gibi...
HABERİ PAYLAŞ

Zeytin yer gibi...

Mutfağımız için hayati önem taşır. Ülkemizde çok iyi zeytinyağı üreticileri var. Çoğu iddialı olsa da içlerinde çok azı üst düzeyde bir kaliteye sahip. O tür zeytinyağlarına denk geldikçe yazıyoruz. Son keşfim Hermus.

Tattığınızda gerçekten zeytin yiyormuş hissi geliyor. Dahası güçlü aromasının içinde meyve ve domates kokusu geldi bana. Yemeğe koyup pişirmeye kıyamam ama salataya bol bol dökerim. Ekmeğe banar banar yerim, o kadar güzel. İstanbul’da bu yağı kullanan birkaç restoran var. Artmaları dileğiyle.

Haberin Devamı

PLAJDA FESTİVAL

Biz İstanbul’da yanarken, Güney’de, Ege’de eğlence devam ediyor. 13 Temmuz Cumartesi günü Time Out İstanbul dergisi, Alaçatı’da ‘Sonic Swim’ adında tek günlük bir müzik festivali düzenliyor.

Sommer Klein’daki etkinlik akşamüstü başlayıp gece geç saatlere kadar sürecek. Elektronik müziğin parlayan yıldızı Kiasmos DJ, Almanya’da yaşayan Türklerin gururu Butch, efsane Boiler Room serisinin ilk programcılarından yetenekli Bradley Zero ve yeni neslin en başarılı müzisyenlerinden Aleksandir setin başına geçecek.

HER YER YANACAK

Çeşme’ye gidemiyoruz diye bizim başımız kel mi? İstanbul’da kalanlar ve şimdi bahsedeceğim festival için şehre dönecek olanlara sesleniyorum. Ülkemizin en büyük elektronik müzik festivali olan ‘Big Burn İstanbul’ bu yaz 26-27-28 Temmuz’da Şile Woodyville Treehouses’da gerçekleşiyor.

Dev isimlerin sahne alacağı festivalde dikkat çeken isimlerden bazıları Clapton, Damian Lazarus, David Mayer, Dubfire, Behrouz ve geçen yılki efsane performansı dillerden düşmeyen yetenekli Peggy Gou!

BU GECE ZORLU’DA

Bu akşam ne yapıyorsunuz? Madem konu elektronik müzik, ben size sıkı bir program buldum. Berlin’in en ünlü gece kulübü Berghain’da çalan, Eyfel Kulesi’ne kurduğu setle tekno severlere benzersiz bir deneyim yaşatan Danimarkalı DJ Kölsch, geçen hafta Ibiza’da DJ Black Coffee ile çalmıştı. Bu gece de İstanbul’da. Yer: Zorlu PSM %100 Studio.

İSTANBUL’DAKİ VİYANA

Arkadaşlarınızla Nişantaşı’nda buluşmayı, kafelerde sohbet etmeyi seviyorsanız, Reasürans Çarşısı’ndaki Cafe Wien’e de bir uğrayın. Avrupa havasını yakalayabileceğiniz bu kafede Viyanalı kahve ve tatlı ustalarının bizzat hazırladığı tarifer kullanılıyor.

Haberin Devamı

Sachertorte ve Apfelstrudel gibi Viyana tatlıları, Wiener Melange, Mozart, Einspanner gibi kahveler eşliğinde sunuluyor. Avusturya mutfağına özgü Schnitzel, Bratwurst, Macar Gulaş da karnı acıkanlar için. Belki siz ilk kez duyuyorsunuz ama burası 29 yıldır hizmet veriyor. Mekanların patır patır kapanıp yerlerine yenilerinin açıldığı bu dönemde yerini sağlamlaştıran markaları görmek umut verici.

ERTELEME

Arkasında hiç atık bırakmayacak olan çevre dostu festival ‘Festtogether’ haftaya 14 Temmuz’da yapılacaktı. Etkinlik teknik sebeplerden 28 Eylül’e ertelendi. Aslında daha iyi oldu, havalar biraz serinler de pişmeyiz, değil mi?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder