Uğur Önver 5 puanlık galibiyet
HABERİ PAYLAŞ

5 puanlık galibiyet

Başakşehir'in 2 puan kaybettiği haftada Galatasaray’ın Bursaspor galibiyeti 3+2 olarak hesaplanmalı. Fark 8 iken birden 6’ya düştü. Sondan bir hafta önce de Galatasaray evinde Başakşehir’i ağırlayacak. Evinde kazanması yüksek bir olasılık. Bu demektir ki liderin Kayseri’de takılmasıyla aslında aradaki fark sadece 1 mağlubiyete kadar düştü sayılır. Psikolojik olarak çok ama çok önemli bir galibiyet. Öyle böyle değil.

★★★

İlk golde Marcao, Yusuf’u yakalayamıyor. Luyindama Sakho’ya adeta asist yapıyor. Sarı kartlar havada uçuşuyor. Bursaspor, Muslera olmasa Aytaç ve Onur’la belki de 3’ü, 4’ü atacak. 2-0 geriye düştüğün maçı çevirip 3-2 kazanacaksın. İşte bunu her takım yapamaz. Çelik gibi sinirlere sahip olmak lazım. Her şeyden önce pes etmeden sabretmek lazım. Rahmetli Müslüm Gürses’in söylediği şarkı yankılandı kulaklarımda: “Bu dünyada gülmek için ölmek mi lazım?” (Orhan Gencebay’ın - Sen de Bizdensin). İşte bunu yaptı Sarı-Kırmızılı oyuncular. Helal olsun, bu maçla ‘yarışın içindeyiz’ mesajını verdiler.

Haberin Devamı

★★★

Bir de şarkıdaki gibi, keşke taraftarları önce helak edip sonra sevindirmeseler. Madem ikinci yarıda bu oyunu oynayabiliyorsun, ilk yarı nerdeydin diye sormazlar mı adama? Bu sadece Galatasaray için değil, Fenerbahçe ve Beşiktaş için de geçerli. Ey 3 büyükler! Taraftarın ruh sağlığı açısından lütfen maçlara ikinci yarıdaki oyunlarınız gibi başlayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder