Yağmur Kalyoncu Hafif bir ara öğün önerisi dondurma
HABERİ PAYLAŞ

Hafif bir ara öğün önerisi dondurma

Sevgili takipçilerim bildiğiniz gibi ramazan bu yıl da yaz aylarına denk geldi. Sıcak günlerde oruç tutarken iftarda ve sahurda yediklerimize her zamankinden daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Bu hafta tüm gün aç kalan mideniz için hamurlu ve şerbetli tatlılar yerine serin ve hafif bir ara öğün olan dondurma önerilerimi sizler için yazdım.

Hafif bir ara öğün önerisi dondurma

Öncelikle tam bir dondurma canavarı olduğumu söylemeliyim. Yaz kış demeden her mevsim tükettiğim bir ara öğündür dondurma. Bu yıl ramazan ayı soframın da vazgeçilmezi.

Haberin Devamı

İftarda ve sahurda hem serinleten hem de ağır yiyeceklerden kaçıp, hafif bir tatlı tüketmek isteyenler için sofranızdan dondurmayı eksik etmemenizi öneririm.

Hafif bir ara öğün önerisi dondurma

Oruç tuttuğunuz sürede yaşadığınız uzun süren açlık sonucu hazımsızlık, kan şekerinde düzensizlik, mide ağrısı gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. İftarda ve sahurda ağır yemeklerden mümkün olduğunca uzak durup yeterli protein ve karbonhidrat içeren dengeli öğünler tercih etmeye çalışmalısınız.

Hafif bir ara öğün önerisi dondurma

Ramazan süresince hem yemek saatlerimiz hem de yeme sıklığımızda önemli değişimler oluyor. Günde 4-5 öğün yerine iftarda ve sahurda iki ana öğün tüketiyoruz. Bu da kan şekerimizde düzensizliklere neden olabiliyor. Bunun önüne geçmek için sahurda yumurta, peynir, süt gibi protein kaynaklarının yanında tam tahıllı ekmek gibi kaliteli bir karbonhidrat kaynağı tüketmek gerekiyor.

İftarda ise çorba, ızgara et, tavuk gibi protein kaynakları, sebze yemekleri ve bulgur pilavı, tam tahıllı ekmek gibi kaliteli karbonhidrat kaynakları tüketmek hafif ve sağlıklı bir şekilde orucunuzu açmanızı sağlıyor. Tuz tüketimini mümkün olduğunca kısıtlamak ve iftar sonrası sıvı tüketiminizi artırmak da hayli önemli. İftar ve sahur arasında mutlaka bir ara öğün yapmaya özen gösterin. Bu ara öğünde ise hafif ve serinletici bir tatlı alternatifi olan dondurmaya yer verebilirsiniz.

Hafif bir ara öğün önerisi dondurma

HAFİF VE LEZZETLİ

Sıcak yaz günlerinde hafif ve serinletici özelliğiyle büyük küçük hepimizin sevdiği dondurma, iftar sonrasında ara öğün seçenekleri arasında belki de en lezzetlisi. Hijyenik koşullarda üretilmiş, güvenilir markalı ve paketli dondurmaların kalori değeri, un ve şekerden yapılan diğer hamurlu tatlılara oranla da daha düşük.

Haberin Devamı

DONDURMA BOĞAZ AĞRITMAZ

Dondurmayı bir yaz tatlısı olarak gösteren “Kışın dondurma boğazını ağrıtır” efsanesi araştırmalara göre artık rafa kalkıyor. Yapılan araştırmalar soğuk yiyecek yemenin vücutta ağrı azaltıcı uyarıları artırdığını gösteriyor. Bademcik ameliyatı geçiren çocuklarda operasyon sonrası dönemde tüketilen dondurmanın, ağrıyı azaltmaya yardımcı olduğu belirtiliyor.

Hafif bir ara öğün önerisi dondurma

PAKETLİ ÜRÜNLERİ ALIN

Dondurma alırken dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var. Mikroplar, süt ve süt ürünlerinde kolaylıkla üreyebilir. Bozuk ürünler de besin zehirlenmelerine neden olabilir. Bu yüzden açıkta satılan, içeriği belli olmayan, hijyen kurallarına uyumu denetlenmeyen dondurmayı tüketmek sağlık açısından tehlikeli. Dondurma mutlaka pastörize sütten yapılmalı. Üretim esnasında gıda maddeleri tüzüğüne uygun olan katkı ve renk vericilerin kullanılması, uygun paketleme ve etiketlemenin yapılmış olması, üretim sonrası dağıtımının soğuk zincire uygun yapılması çok önemli. Bu yüzden dondurma tüketirken mutlaka paketli dondurmaları tercih etmeliyiz.

Haberin Devamı

Hafif bir ara öğün önerisi dondurma

YAĞMUR KALYONCU - ALGİDA İÇERİK ÇALIŞMASI

Sıradaki haber yükleniyor...
holder