Yağmur Kalyoncu Kabuğuna çekilenler! Hayata karışmak için sebepler yaratmaya ne dersiniz?
HABERİ PAYLAŞ

Kabuğuna çekilenler! Hayata karışmak için sebepler yaratmaya ne dersiniz?

Sevgili takipçilerim ,

Havalar biraz bulutlu. Gri ve karanlık. Çoğunuz yatağından bile kalkmak istemiyor biliyorum. Hoplayan zıplayan hallerimiz yerini geri geri giden ayaklara bıraktı. “Ne oldu bana? Neden böyleyim? “ diye endişelenmeyin hemen. Yalnız değilsiniz. Bu bir teselli olur mu bilmem. Kış mevsiminin iyiden iyiye kendini hissettirdiği şu günlerde bence biraz da dolunayın etkisiyle durağan bir ruh haline bürünüp kabuğumuza çekilme isteğimiz doğal. Ama bunu uzun zamana yaymamak lazım. Kara kuyunun sizi yutmasına izin vermeyin. Sizi sıcak yatağınızdan çıkaracak, en azından çıkmak için heyecanlandıracak güzellik ve bakım önerilerimle bu haftada sizlerleyim.

Haberin Devamı

K – BEAUTY

Her yerde Kore kozmetik ürünleri konuşuluyor, ne kadar başarılı olduklarından bahsediliyor. Dünyayı etkisi altına alan Kore cilt bakım rutini; esanslar, ampuller, maskeler, daha önce duyulmamış içeriklerle dolu... Nedir bu Kore kozmetik ürünleri diyorsan, nereden başlayacağını bilemiyorsan ya da aklına takılan sorular varsa K-Beauty’e dair bilmen gereken her şey Justin Beauty ile hazırladığımız bu köşede.

Öncelikle sizleri Justin Beauty ile tanıştırmak istiyorum. Birçok Kore markasının bir arada olduğu, Türkiye’nin “ilk” K-Beauty mağazası. Justin Beauty’de sunulan markalar ise “herhangi” Kore markaları değil, tüm dünyada K-Beauty denince ilk akla gelen markalar. Sizler de bu yazıdan sonra siteyi ziyaret ettiğinizde göreceksiniz ki Justin Beauty online bir mağaza olmanın ötesinde, K-Beauty’e dair merak edilen her şeyin öğrenilebileceği ilk ve tek bilgi kaynağı. Bu deneyimi ilk kez yaşayacaklar için hazırladıkları çok kapsamlı bir rehber var. Bu rehberleri kullanarak ürünler ve uygulamalarına dair her şeyi kolayca ve çok kısa zamanda öğrenebilirsiniz. Rehberden edindiğim bilgilerle Kore güzellik sırlarını vermeye başlayalım o halde.

MUCİZEVİ K -BEAUTY RUTİNİ

MINDFULNESS

Güzellik bir bütündür. Bıkıp usanmadan yazdığım, çizdiğim, söylediğim bir sözdür. Köşemi takip edenler bilirler. Cilt bakımı sadece bir parçası. Bir yap boz düşünün doğru parçaları bir araya getirip yerleştirmedikten sonra hep bir şeyler eksik kalır. Tamamlanmaz. Güzelliği aradığınız bu yolculukta parçalardan biri sadece yukarda önerdiğim ürünler. Ama puzzle ı tamamlamaya yetmez. Başka parçalara da ihtiyacınız var. İşte onlardan biri ile tanıştırmak istiyorum bu hafta sizleri. Yüzünüzü her sabah ve akşam yıkayıp temizlediğiniz gibi zihninizin de temizlenmesi gerektiğini öğretecek bir parça... Evet doğru okudunuz zihninizin de temizlenmesi gerek. Sağlıklı ışıl ışıl parlayan bir cildin sırrı; stresten arınmış, ana odaklanabilen, konsantre olabilen, mutluluk seviyesi arttırılmış bir zihinden geçiyor.

Haberin Devamı

MINDFULNESS da size tam olarak bunu vaad ediyor.

Kabuğuna çekilenler Hayata karışmak için sebepler yaratmaya ne dersiniz

Modern hayatın gündelik koşturmacasında gittikçe artan bir stres, odaklanamama, ikili ilişkilerde sakin kalamama, kontrolsüz yeme, sevdiklerimizle çatışma, işte sürekli şikayet etme, kararsızlık gibi sorunları birinci elden deneyimliyoruz... Özellikle odaklanamama ve düşüncelerde kaybolma maalesef hayat kalitemizi önemli ölçüde düşürüyor. Mindfulness, çoğumuzun hayatında olan bu probleme basit ve etkili bir çözüm sağlıyor. Geliştirilebilir zihinsel bir beceri olan Mindfulness, dikkatimizi içinde bulunduğumuz ana odaklarken, iç ve dış dünyamızda olan olayları yargılamadan gözlemleyebilmek olarak tanımlanıyor. Düzenli olarak yapacağınız günlük mindfulness egzersizleri, bu zihinsel beceriyi geliştirmenize olanak veriyor. 2015 yılında Türkiye’yi bu kavramla tanıştırmak ve daha çok insanın dingin ve sakin bir zihne sahip olmasına yardımcı olmak için kurulan Mindfulness Academy bu haftaki keşif duraklarımdan biri. Modern çağın yorgun zihinleri için fitness merkezi olarak da tanımlayabileceğimiz Mindfulness Academy, konusunda uzmanlaşmış eğtimenlerin verdiği mindfulness bazlı eğitimleriyle bireysel ve kurumsal alanda insanların zihinsel sağlığını geliştirmek için çalışıyor. Mindfulness Academy kurucusu ve ana eğitmeni Erhan Ali Yılmaz’ın siz takipçilerim için bir de güzel bir haberi var. Beynimizi yeniden yapılandırmayı öğrendiğimiz zihinsel fitness programı "Mindfulness Modern 101", 15 Aralık’ta Fairmont Quasar Hotel’de sizlerle buluşuyor. Ben de orada olacağım. Bakalım neler yaşanacak.

Haberin Devamı

Kabuğuna çekilenler Hayata karışmak için sebepler yaratmaya ne dersiniz

SAĞLIKLA GÜLÜMSEYEN BİR CİLT İÇİN KOLAJEN

Evet zihnimizi ve cildimizi arındırdıktan sonra sıra geldi puzzle’ ın bir diğer önemli parçasına. Sağlıklı beslenmek ve besin takviyesi. Kolajen vücudumuzun en önemli yapısal proteinlerinden biridir, cildimizin dayanıklılığını, yaşam süresini ve pürüzsüzlüğünü sağlar. Kolajen derinin %75’ini, vücudumuzun ise yaklaşık olarak % 35’ini oluşturur. İnsan vücudunda en az 16 farklı kolajen çeşidi var. Sağlıklı ve genç bir cilt, yüksek kolajen seviyesiyle doğru orantılıdır. 25 yaşından sonraki her yıl, kolajen sentezi ile ilgili % 1 oranında azalma görülür. Bu da demektir ki, 50’ li yaşlara gelindiğinde cildimizde bulunan kolajen miktarının yarısı artık kaybedilmiş olur. Cilt sağlığınızın korunması ve yaşlanma belirtilerinin giderilmesine yardımcı olmak için kolajen içerikli ürünlerden destek alabilirsiniz.

Ben uzun süredir YANA ™ kolajen içeceğini kullanıyorum.

YANA™ Vücudun doğal kolajen üretimini arttırarak cildi korumaya ve güçlendirmeye yardımcı olan, konsantre besin takviyesidir. Vücudun doğal kolajen üretimini arttırarak cildin yeniden yapılandırılmasına ve güçlendirilmesine yardımcı olur. Cildin alt katmanlarında kolajen üretimini artırır, kırışıkların giderilmesine ve selülit görünümünün azaltılmasına destek olur. Aç ya da tok karna kullanabilirsiniz. Sabahları, dilerseniz tek başına, dilerseniz bir bardak su ya da meyve suyu ile karıştırarak tüketebilirsiniz. Ben tadını çok seviyorum. Bazı kolajen içecekleri gibi kokusu da rahatsız etmiyor.

Kabuğuna çekilenler Hayata karışmak için sebepler yaratmaya ne dersiniz

Havalar soğuk ve iç karartıcı olsa da hayata karışmak için çok sebebiniz var. Yazdıklarım sadece size ilham verecek birkaç küçük öneri. Asıl iş sizi heyecanla yatağınızdan çıkaracak yaşam gayenizi bulmak, keşfetmek… Önümüzdeki hafta tekrar bu köşede buluşuncaya kadar eğer henüz keşfetmediyseniz yaşam gayenizi bulmak için biraz çabalamaya ne dersiniz. Sevgiyle ve gülümseyerek kalın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder