Yağmur Kalyoncu Takibin yeni yeri
HABERİ PAYLAŞ

Takibin yeni yeri

Sevgili takipçilerim,

Bir süredir Posta Gazetesi Pazar Postası ekindeki yazılarımın takipçisiydiniz. Yazılarımı yaşarken birlikte gezdik tozduk, yedik içtik. En çokta güzelleştik, güzelleştirdik. Gündem; akreple yelkovan arasında hızla akarken biz beraber durdurduk zamanı. Bazen de biz gündem yarattık. Hayvan dostlarımızın yaşam hakkını savunduğumuz VEGAN yazılarımız ve sizlerle beraber büyüttüğümüz pek çok duygunun yer aldığı konu başlıklarımızla Dijital Dünyanın Enleri ödül gecesinde “Yılın En İyi Aktüel Gazetecisi” ödülünü aldık. Aldık diyorum çünkü sonuç sizlerin oylarıyla belirlendi. Teşekkürü siz değerli takipçilerime borç bilirken daha iyi, daha güzel, daha aktüel ne yapabilirim diye düşündüm bir süredir. En iyi fikir; sizlere sürekli değişen, yenilenen, hıphızlı bir dünyadan MERHABA demekti. Şuanda verdiğim kararın sonuç noktasında beni karşılıyorsunuz. Yağmur Kalyoncu artık başına eklenen bir hashtag ile diji takipte.

Haberin Devamı

#yagmurkalyoncutakipte

Koca bir haftayı uğurlayacağımız cuma günlerinde tablet, telefon hangi tip bir ekrana bakıyorsanız bakın bir tık uzağınızda, tuzunuz biberiniz, poğaçanız böreğiniz olamaya geliyorum. Biten haftanın yorgunluğunu unutturacak önerilerimde işin tatlısı, şekeri, şerbeti… Sizde köşemde yer almasını istediğiniz konu başlıklarınızı, görüş ve önerilerinizi, video ve fotoğraflarınızı yagmur.ciklakalyoncu@posta.com.tr ‘ den benimle paylaşabilirsiniz. @yagmurkalyoncu instagram hesabımda konu başlıklarımıza ait tüm video ve içerikler de sizi bekliyor…

O HALDE HADİ BAŞLAYALIM…

Dolar ve Euro ’nun iniş çıkışıyla hop oturup hop kalkan, üzerine yediden yetmişe herkesin bir siyaset akademisi bitirmişçesine bilirkişi kesildiği seçim süreci konuşmaları ve sonuçları ile kabaran yüreklerimize bu yaz tatili çok mu çok iyi gelecek ne dersiniz… Sessiz, sakin, bol güneşli, deniz kokulu, sanat dolu bir temmuz diliyorum sizlere. Tatilden önce son viraj olan bir büyük sınav var kapıda. Hafta sonu Yükseköğretim Kurumları Sınavlarına girecek öğrenci takipçilerime başarılar diliyorum. Bütün yılınızı ve hatta eğitim-öğretim hayatınızın tamamını bu sınava adadınız. Ne olacağım kaygısıyla ne oldum günlerinizden, o güzel anlarınızdan çaldınız. Yeteneklerinizi derin dondurucuya kaldırıp; kısık ateşte matematik, fizik, kimya ile demlendiniz. Şimdi kuşandığınız tüm silahlarla zafere yürüme zamanı. Sınavınız nasıl geçerse geçsin sizler geleceğe dair güzel hayallerinizden vazgeçmeyin olur mu? Ve varlığınızın, yeteneklerinizin değerinin bir sınavla ölçülemeyecek kadar fazla olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Haberin Devamı

Instagram hesabıma iki gece önce bir mesaj geldi sonra aynı içerikle onlarca mesaj daha. Lütfen bu hesabı şikayet edelim yazıyordu takipçilerimden gelen mesajın içeriğinde. Canlı yayında bir köpeğe yapılan işkenceye tanık oluyorduk . Hesap kısa süre sonra bloke oldu.

Düşünüyorum da biz ne ara bu kadar kötü insanlar olduk. Küçücük çocuklara, hayvanlara zarar verebilecek kadar nasıl yitirdik insanlığımızı, vicdanımızı. Bu sorunun cevabını atalarımızın ağaç yaşken eğilir sözü ile verebilirim sanırım. Havuz problemlerinin içine atıp terk ettiğimiz çocuklarımız hayvan sevgisinden ve hatta arkadaş sevgisinden uzak büyüyor. Sonra sevgisiz büyüyen bu çocukların içinden zavallı köpekleri keserek öldüren işte bu canavarlar çıkıyor. Trabzon Ortahisar milli eğitim müdürlüğü de benimle aynı fikirde sanırım. Müdürlük; belediye ve Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği iş birliği ile ayakta alkışlanacak, hayranlık uyandıracak bir proje başlattı.

Haberin Devamı

PROJENİN ADI SEVGİ AŞISI

Proje kapsamında her okula bir kulübe ve sokak köpeği verilmeye başlandı. Bakımı okullar tarafından yapılacak köpekleri besleyecek öğrenciler, bu sayede sokak hayvanlarının bakımı ve sevgisi konusunda eğitilecek. Çocuklarımıza hayvan sevgisini ve bununla beraber gelecek insan sevgisini sevgi ile aşıladıkları için projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.

Takibin yeni yeri

Sevgi aşısına bizler de katkıda bulunabiliriz. Olanaklarımız bir hayvan beslemeye elverişli olmayabilir (ki zaten hayvan sevgisi de ille bir hayvan besliyor olmak değildir.) Bizler de hayvanların yaşam hakkına destek olabiliriz. Kullandığımız ürünlerin onlara zarar vermeden üretildiğinin sıkı takipçisi olabiliriz mesela. Nasıl başlarım, nereden başlarım mı dediniz? Bu yıl tatile çıkarken hazırlayacağınız seyahat bavulunuzun deri olmamasından başlayarak içine koyacağınız, ihtiyacınız olan ürünlerin vegan etiketli olmasına dikkat ederek bu yolculuğa çıkmayı deneyebilirsiniz.

İŞTE ÖNERİLERİM…

Tatiliniz sırasında güneşten kuruyan deniz suyu ve çevresel etmenlerle yıpranan saçlarınız için bir vegan ürün olan Naturtint serisinden CC kremi tavsiye ederim. Doğal baobab ağacı ve doğal bezelye özleri saçta kalabilen krem saçın doğal keratin yapısını yeniden yapılandırıyor ve saçı sıcaktan, UV ışınlarından ve hava kirliliğinden koruyor. Gönül rahatlığıyla tatil bavulunuza bu saç bakım setini yerleştirebilirsiniz.

Takibin yeni yeri

Bir diğer önerim güneşten kuruyacak dudaklarınızı nemlendirmek ve ışıltılı bir görünüm kazandırmak için Darphin Petal Infusion Lip Oil. Vegan içerikli bu lip oil ailesinden benim favorim gül yapraklı lip. Dudaklarınıza bakım yapan, nemsizlikten kaynaklı çatlamayı ve kurumayı önlemeye yardımcı bu lip oillerden çantanıza bir tane atmanızı öneririm.

Takibin yeni yeri

Tatilde makyajsız asla diyenlerden misiniz?

Vegan etiketli Sampuremineral makyaj ürünlerini makyaj çantanıza ilave ederek hayvanların yaşam hakkına destek olabilirsiniz. Üstelik yüzde yüz mineral içeriği ile cildinize zarar vermeden.

Takibin yeni yeri

HAFTANIN ETKİNLİĞİ

Henüz bir tatil planı yapamadınız mı? Belki de İstanbul’ da kalmak zorundasınız. O halde kapanışı sizler için seçtiğim bir etkinlik önerisi ile yapıyorum.

Beykoz Kundura Film Günleri açık hava programıyla bugün başlıyor. “Bir Yaz Gecesi Sineması” başlığında 6 Temmuz’a kadar devam edecek etkinlikte, 30 Haziran Cumartesi akşamı tüm zamanların en sevilen müzikallerinden ‘Grease’ , 40. yıl şerefine yenilenen kopyasıyla Türkiye’de ilk kez izleyici ile buluşacak. Rydell Lisesi’nin havalı asi çocuğu Danny Zuko ile şehir dışından gelen yeni öğrenci Sandy Olson arasındaki aşk üzerinden 40 yıl geçmesine rağmen hala aşkları hafızamızda değil mi? Hepimize böyle aşklar yaşamayı dileyerek sizleri 50’ler nostaljisiyle yaratılan rengarenk dünyaya, unutulmaz şarkıları ve dans sahneleriyle Grease’ e davet ediyorum.

Bir Yaz Gecesi Sineması etkinliğinin biletleri Mobilet üzerinden satışta!

Takibin yeni yeriTakibin yeni yeri

Sıradaki haber yükleniyor...
holder