Yağmur Kalyoncu Yeni bir yıla hazırlanırken
HABERİ PAYLAŞ

Yeni bir yıla hazırlanırken

Yılın en sevdiğim zamanı geldi çattı. 2020 için sayılı günler kaldı. Tatlı bir telaş sardı yine her yanımı. Sokaklar hareketlendi, vitrinler geçen yıllara oranla biraz daha sönük olsa da yine ışıl ışıl. Sohbetlerde yeni yıl planları başrolde. Uzun zamandır rafa kaldırdığımız, koşturmaca içinde erteleyip, boş verdiğimiz yapılacaklar listesi ise yine önümüzde. Bakalım bu yıl listeye kaç tik atılacak.

Bu hafta yavaş yavaş başlayan hazırlıklarınıza ortak olmak istedim ve şehirde başlayan yılbaşı etkinliklerini yakın takibe aldım.

Haberin Devamı

Hadi başlayalım…

Shop Up No45 Yeni Yıl Alışveriş Etkinliği

Yeni yıl alışveriş heyecanını, sanat dolu bir ortamda konuklarıyla buluşturacak Shop Up No45 etkinliği 6-7-8 Aralık tarihlerinde Abdi İpekçi Caddesi No.45'de sizi bekliyor.

Yeni bir yıla hazırlanırken

Ev sahipliğini sevgili arkadaşım Ayşegül Hotiç ve Hande Urgancıoğlu Kardaş'ın yapacağı etkinlikte, konuklar üç gün boyunca farklı kategorilerdeki ürün seçkisi ve çeşitli sürprizlerle ağırlanacak.

Shop Up No45 etkinliğinde yer alan, Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish® Türkiye'ye yapılacak bağış ile de yaşam mücadelesi veren çocukların dileklerini gerçekleştirmek için bir adım atılacak. Bu tarz etkinliklerin en sevdiğim yanı bu işte. Bir çok insan bir amaç, bir umut uğruna bir araya gelip yeni umutların köklerini oluşturuyor. Etkinlikte görüşürüz ve hatta gelenlerle bol bol fotoğraf çektiririz diyorum ve etkinlik detaylarını öğrenebileceğiniz linki şuracığa bırakıyorum.

https://www.instagram.com/shopupno45/?hl=tr

Yeni Yılın En Özel Kararı

Yeni yıl beklentileri arasında evli, mutlu, çocuklu olmak isteyen varsa, 2020 ‘de hayatının en özel kararını verip “evet” demeye hazırlananlar için sıradaki etkinik. DoubleTree By Hilton İstanbul Topkapı, 8 Aralık Pazar günü Wedding Fest organize etmiş; eğlence, defile, show ve ikramlarla bezeli çok keyifli bir gün planlamış. 2020 trendlerinin anlatılacağı 1 günlük bu özel programda yolculuğun ilk adımı olan pırlanta modelleri, saç-makyaj uygulamaları, gelinlik ve abiye seçimi, 2020’ nin smokin trendleri ile düğün gününüzü masal haline getirecek ilk dans workshopları sizi bekliyor olacak. WedFest ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenler sales@dtbhtopkapi.com ’ a mail atabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yeni bir yıla hazırlanırken

Aralık etkinlik programını sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Bugün Kalan Hayatımın İlk Günü

Yeni bir yılı karşılamaya hazırlanırken enerjinizin yenilenmesine yardımcı olacak, ruhunuzu besleyecek ve hatta hayatınızı kurtaracak bir hikâye önerim olacak. Maëlle; Paris'te yaşayan, maddi durumu iyi, işi ve spor salonu arasında geçirdiği hayatıyla, mutsuz bir kadındır. Bir gün, en yakın arkadaşının meme kanseri olduğunu öğrenir. Arkadaşının ricası ve ısrarı üzerine, tedavisine katkısı olacağını düşündükleri bir reçeteyi almak için işi gücü bırakıp, ani bir kararla Nepal’e gidip Himalayalar’a tırmanır. Bu zorlu yolculuk boyunca Doğulu rehberinden hayata bakışını değiştiren, tümden değişmesini sağlayan hayat dersleri alır. Dağdan indiğinde artık bambaşka bir insandır. Korkularını yönetmeyi, hayata pozitif bakmayı, maddiyatı geri plana itip hayattan keyif almayı, önceliklerini vs. öğrenmiştir. Aşkı da bulmuştur. Ama tam dönüşe geçeceği sırada, sevgilisinin telefonunda kanser olan arkadaşının mesajlarını görür! Ve reçetenin bir uydurmadan ibaret olduğunu öğrenir!

Haberin Devamı

Yeni bir yıla hazırlanırken

Bir solukta okuduğum bir kitap oldu Bugün Kalan Hayatımın İlk Günü. Sevgili Ahmet Erten’in önerisi ve bana hediyesiydi. Yan Pasaj Yayınevi’nden çıkan kitap; yeni yıl kararlarınızı almadan önce yaşamı size sorgulatacak ve ne için yaşadığınızı size hatırlatacak bir kitap.

Yeni Bir Yıla Beslenme Alışkanlıklarınızı Değiştirerek Girmek İster misiniz?

Bu yıl çoğumuzun yapılacaklar listesinin başında eminim kilo kontrolü sağlamak, sağlıklı beslenmek, diyet yapmak geliyordur. Şimdiye kadar çeşitli yöntemler denemiş ve bu yıl yeni arayışlar içine girmiş olabilirsiniz. O halde vegan beslenme modeline ne dersiniz? Daha önce uzun uzun yazığım ve “Vaganizm Rehberi” başlığını koyduğum yazılarımı köşemde arşiv bölümünden okuyabilirsiniz. Veganlık sadece bir beslenme yöntemi değil. Öncelikle bunu belirteyim. Bir kilo verme yöntemi de değil. Arkasında derin bir felsefesi olan ve hayvanların yaşam hakkı üzerine kurulu bir sağlıklı yaşam yöntemi. Vegan beslenmede besin zincirinde hiçbir hayvansal ürün bulunmuyor. Hatta öyle hassas bir beslenme şekli ki tüketiciler vegan ürünlerin hayvansal ürün içeriği dışında üretiminde de herhangi bir hayvansal geliştiricinin kullanılmamasına özen gösteriyor. Şeker kamışından elde edilen şekeri beyazlatmak için kullanılan "bone char" (kemik kömürü) gibi. Burada dikkat edilen şeylerden biri tüketimde kullanılan ürünlerin elde edilmesi için hiçbir hayvanın zarar görmemesi hassasiyeti. Bu yıl sağlığınız için bir adım atarken hayvan dostlarımızın yaşama hakkı için de bir adım atarak ruhunuzu da doyurabilirsiniz. Üstelik sanılanın aksine vegan beslenmede aç kalmak diye bir şey yok ve vegan mutfağında yok yok. Geçtiğimiz hafta Şef Yasin Taze’yi ziyaret ettim. Kendisi Dünya’da vegan mutfağına künefeyi kazandıran kişi. Yasin Şef’in künefesinde şerbetli tatlılarda kullanılan ve inek sütü ile elde edilen kaymak yerine irmik, Ayçiçek yağı ve çiğ bağdemden elde edilen badem sütü ile hazırlanan özel kaymak kullanılıyor. Bu kaymak şerbetli tatlılarda kullanılan kaymağa alternatif ilk vegan örnek olma özelliği taşıyor. Yolunuz Alibeyköy’e düşerse Yasin Şef’i ziyaret edip lezzetli künefesinin tadına bakmanızı öneririm.

Yeni bir yıla hazırlanırken

Sıradaki haber yükleniyor...
holder