Yağmur Kalyoncu Yıl biterken kısa kısa
HABERİ PAYLAŞ

Yıl biterken kısa kısa

Yılı hızlı bitirenlerden mi yoksa geçmedi bir türlü diyenlerden misiniz? Şans getirdi mi diyorsunuz yoksa kabus gibi geçti mi? Takvimde son günlere çarpılar koyduğumuz şu günlerde hadi gelin bu hafta bir yıl biterken değerlendirmesi yapalım.Telefonlar bir kenara lütfen.

Sadece 10 dakika bunu yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Kendinizle baş başa kalmanızı istediğim bu değerlendirmede akıllı telefonunuza ihtiyacınız olmayacak. Mümkünse bir kağıt ve kalem alalım yanımıza. Aklınızdan geçenleri kağıda döktüğünüzde ve hatta avuçlarınızın içinde tutabildiğinizde kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz. Özellikle beklentiler, hayaller, yapılması gerekenler bölümünde.

Haberin Devamı

Bir yıl önce bu zamanları hatırlayarak başlayalım mı? Yürümek istediğiniz yönü, durmak istediğiniz yeri, yanınızda olsun istediklerinizi hatırlayın. Şimdi de ne kadarını gerçekleştirebildiğinize bir bakın.

Olamayanlar için kızmayın kendinize sadece neden olmadıklarını yanınıza aldığınız boş sayfaya not alın. Hayallerin, isteklerin gerçeğe dönüşmesi için gerçekten çabaladınız mı yoksa çabala- mış gibi mi yaptınız? Cevaplar kağıda…

Geçmişle küçük bir hesaplaşmadan sonra şimdi geleceğe yürüme zamanı. Büyük küçük fark etmez bir hayaliniz olsun, sizi yaşama motive edecek bir amaç olsun. Yazın bunu da kağıdınıza. İsterseniz her gün uyandığınızda görebileceğiniz bir yere asın.

Hayal ettikleriniz gözlerinizin önündeyken gerçekleştirilmeye çok daha yakınlar unutmayın. Aman canım ne gerek var böyle şeylere demek en kolayı. Enerjinizi yenilemek için bu 10 dakikayı kendinize çok görmeyin.

Bu küçük aradan sonra haftanın konularıyla yıl biterken kısa kısa turumuza başlayabiliriz.

Birkaç haftadır hareketli günler yaşıyoruz. Yeni yıl davetleri, organizasyonlar, toplantılar, lansmanlar yılı kapatırken hızla arttı. Bir kaçından kısa kısa notlar paylaşmak istiyorum sizlere.

Bizden güzel bir haberle başlayalım

Geçtiğimiz hafta düzenlenen 2. Türkiye & Azerbaycan Kardeşlik Ödülleri töreninde En İyi Aktüel Yazar olarak ödülü sizler için kucakladım. Siz takipçilerime, Posta Gazetesi’ne teşekkürlerimi bir kez de buradan iletmek istiyorum. 2018 #yagmurkalyoncutakipte ‘ nin en şanslı yılı oldu. Sizlerin ilgisi ve beğenisiyle heyecanla, aşkla ürettiğimiz içerikler iki değerli ödülle taçlandırıldı. Takibime takılanlara, hayat yolculuğunuzda yer açtığınız için sonsuz teşekkürler.

Haberin Devamı

Yıl biterken kısa kısa

Sabırsızlıkla beklediğim bir buluşma INFLOW Global Summit’18

Dünyaca ünlü yerli ve yabancı 200 sosyal medya içerik üreticisi İstanbul’da buluştu. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen INFLOW Global Summit’18 kapsamında 30’dan fazla ülkeden 100’e yakın yabancı influencer İstanbul’a gelerek Türk influencer ve sektörün önde gelen profesyonelleriyle bir araya geldi. Konferansa katılan markalar ve influencer’lar bire bir toplantılarla birçok işbirliğine imza attı. Modadan seyahate, gastronomiden güzellik ve bakıma kadar farklı konularda milyonlarca takipçisi bulunan 100’e yakın yabancı ve Türk influencerın markalaşma hikayelerini sizler için yerinde takip ettim.

Four Seasons Bosphorus ’ da düzenlenen INFLOW Global Summit’18 e konuk olup hem kendi markam adına hem de sizler için özellikle de bu yıl dijital dünyadaki etkinliğimi arttırmayı hedefliyorum diyenler için notlarımı aldım.

Haberin Devamı

Yıl biterken kısa kısa

Anahtar Kelime “ETKİLEŞİM”

Ben de varım demenin yolu takipçi sayınızın çokluğundan geçmiyor. Yani takipçi sayınıza güvenmeyin derim. Önemli olan onları ne kadar harekete geçirebildiğiniz ….

İçerik! İçerik! İçerik…

Sizi takip etmeleri için oyun kurucu olmanız lazım. Ve takipçilerinizi de bu oyuna dahil etmeniz. Onlara fayda sağlayabilecek bir içerik sağlayamadıktan sonra bu dünyada ben de varım demek pek de mümkün değil. Faydalı ve bir o kadar farklı bir içerik üretmek için bu yıl harekete geçebilirsiniz.

Influencer Pazarlaması

Bende varım dedikten sonraki süreçte, yani markalarla işbirliği yapma noktasına geldiğinizde sadece para kazanmak uğruna size, yaşam tarzınıza, sayfanızda anlattığınız hikayeye ters düşecek bir iş birliği yapmamanız konusunda dünyanın önde gelen influencerları sizi uyarıyor. SEÇİCİ OLUN…

Yıl biterken kısa kısa

Sokak hayvanları için dünyanın en büyük yaşam merkezi kuruluyor

#yagmurkalyoncutakipte olarak başlattığımız #sosyaltakip ’ e bu hafta Ecrin Heykel Sergisi takıldı. NEYAD; topluma hayvan sevgisini aşılamak için Ecrin Heykel Sergisi sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında da heykel sanatçısı ve NEYAD (Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği) yönetim kurulu üyesi Özge Günaydın’ın Ecrin Sergisi, DenizBank sponsorluğunda GaleriDeniz’de misafirlerin beğenisine sunuldu.

Yıl biterken kısa kısa

"Gergedanın sembolik bir değeri var ”

Sergide nesli tükenmekte olan 'gergedan' ana tema olarak alındı. Serginin ana konseptinin 'gergedan' olmasının sebebi, doğadaki tahribata bağlı olarak neslinin tükenmeye başlaması ve bunun sembolik bir değerinin bulunması. Dünyada insanlık tarihi ile eş yaşam geçmişine sahip gergedanların, günümüzde yalnız 5 türü kalmış. 1960'lı yıllarda 70.000 civarında olan siyah gergedan türünün, 20 yıllık bir süre içerisinde %96'sı tükenmiş. Bu rakamlar doğanın yok oluşunda, gergedanların ne denli bir ikonik değeri olduğunu bize açıkça göstermektedir.

Yıl biterken kısa kısa

Bu sergi bu yolculuğun ilk basamağı. Proje kapsamında sokak hayvanları için bir yaşam merkezi kurulacak. Merkez içinde yok yok. Bir müze, konferans ve sinema salonu, kütüphane, hayvan hastanesi, veteriner meslek okulu, dev akvaryum …

Ve hatta bu işin sembolü olan gergedan Ecrin karakterinin bir çizgi dizisi yapılacak. Sevgili Özge’nin kaleminden de masal kitapları satışa sunulacak. Beni inanılmaz heyecanlandıran bir proje. Sevgili Özge Günaydın sayesinde içinde yer almaktan son derece mutlu olduğum bu proje ile ilgili önümüzdeki günlerde sıkça konuşup yazıp çiziyor olacağız.

Yılın son haftasında biraz rahatlamaya ne dersiniz?

Davetler, lansmanlar, sergiler derken yoğun bir tempoda gezdik durduk. Şimdi yılı kapatırken biraz kendimizi şımartma zamanı. Bir SPA keyfine ne dersiniz. Her sene yılbaşı döneminde yeni kararlar alıp bunu hayata geçirmeye hazırlananlardansanız ve bu kararları gerçeğe dönüştürmek için yenilenmeye ihtiyacınız varsa; tepeden tırnağa yenileneceğiniz, hem ruhunuzu hem bedeninizi şımartacak bir önerim var: HyattCentric Casia SPA by Spa Soul.

Yazımın başında 10 dakika kendinizle baş başa kalın önerisi içinde iyi bir seçenek. Gözlerinizi kapatıp, yenilenmeye doğru yola çıkmaya hazırsanız ; hamam ve spa klasikleri, vücut bakımlarından size uygun olan bir tanesiyle kendinizi şımartabilirsiniz. Eğer yeni kararlarımı masaj eşliğinde alacağım diyorsanız önerim Ayurvedik İlham…

Yıl biterken kısa kısa

Son önerim yılbaşı akşamınız için

İstanbul otellerinin yeni yıl programları hazır. Yeni yıla hazırlık zamanlarını çok seviyorum. Her yer ışıl ışıl. Süslemeler, özel menüler, performanslar her şey yılbaşı akşamını keyifle geçirmeniz için hazırlandı. Fazla seçenek arasında karar veremeyenlerdenseniz bir Küçük öneri benden size gelsin.

DoubleTree by Hilton Istanbul - Topkapı ‘nın sizler için özenle hazırladığı yeni yıl programında; tercihinize göre konaklamalı ve konaklamasız alternatifler bulunuyor.

Yıl biterken kısa kısa

Canlı trio performans, özel sunumlar eşliğinde yeni yıl hoşgeldiniz kokteyli , şık ve görkemli balo salonunda Executive Şef Hakan Kurt ve ekibi tarafından hazırlanan muhteşem lezzetler içeren menu ile eğlenceli bir yılbaşı akşamı, DoubleTree by Hilton Istanbul seçenekleriniz arasında yer alabilir.

Yıl biterken kısa kısa

Şimdiden hepinize sağlıklı, mutlu, aşk ve başarı dolu bir yıl diliyorum. Sahip olduklarınızın kıymetini bilerek onları çoğaltacağınız bir yıl olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder