Yaşar Özay 50. yılında 50 kampüs hedefliyor
HABERİ PAYLAŞ

50. yılında 50 kampüs hedefliyor

Haberin Devamı

Yarım asır önce Laleli’de bir dershane olarak eğitime başlayan Uğur Okulları ülke çapında 50 kampüsten sonra üniversite kurmayı planlıyor

Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından Uğur Okulları, 50. yaşını geride bırakacağı 2017-18 eğitim döneminde kampüs sayısını 50’ye çıkarmayı hedefliyor. Uğur Okulları 600 milyon liralık yeni yatırımla, dokuz farklı ilde 25 yeni okul kurmayı hedefliyor. Toplam 104 okul ve 13 kampüsle okul öncesinden lise son sınıfa kadar eğitim veren Uğur okullarının hedefinde üniversite var.

TEMATİK ÜNİVERSİTE

1968 yılında açılan ilk dershaneyle eğitim hizmetine adım atan Uğur Okulları’nın Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu üniversite planını “Fizibilitesini yapıyoruz. Fikirsel altyapısını tartışıyoruz. Belli bir olgunluğa geldi. 'Uğur Bilim ve Teknoloji Üniversitesi' gibi belli bir alanda uzmanlaşmış, tematik bir üniversite olacak. Ayrıca Amerika'da Uğur Hazırlık Liseleri'ni açmak istiyoruz. Tüm yatırım planlarımızı bu yönde yapıyoruz” diyerek anlattı.

İLKOKULDA STEM STEM

olarak anılan bilim, teknoloji, matematik ve mühendislik becerilerine yönelik eğitimi okul öncesi ve ilkokul kademesine taşıdıklarını hatırlatan Kulaberoğlu “Biz erkenSTEM ile okul öncesi ve ilkokul öğrencilerimize ezbercilikten uzak, analitik düşünmeyi destekleyen bir eğitim veriyoruz” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder