Yaşar Özay Bahar rehavetine sakın kapılmayın
HABERİ PAYLAŞ

Bahar rehavetine sakın kapılmayın

Haberin Devamı

Rehberlik Koordinatörü Murat Acet LYS adaylarında her yıl bu dönemde görülen bahar yorgunluğu ve yıpranmışlık için uyardı ve neler yapılması gerektiğini anlattı.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rehberlik Koordinatörü Murat Acet, baharın gelip havaların ısınmasıyla birlikte birçok öğrencinin aşırı yorgunluk, isteksizlik, halsizlik gibi zihinsel ve fiziksel olarak olumsuz durumlar yaşadığını belirterek, “Hatta bu dönemde adayların ders çalışmayı bırakmak, seneye yeniden hazırlanmak gibi düşünceleri dile getirmeye başladığını söylemek de yanlış olmayacaktır” dedi.

ALINACAK ÖNLEMLER

“Böylesi bir durum LYS’lere yaklaşık 1 ay kalmışken hiç yaşamak istemeyeceğimiz bir durumdur” diyen Acet bu durumla başa çıkabilmek adına alınabilecek tedbirleri şöyle sıraladı:

● İhtiyacımız olan temel duygu durumu soğukkanlı olmaktır. Çünkü içinde bulunduğumuz zihinsel-fiziksel ve duygusal durumumuzu ancak sakin kalarak anlayabilir ve tespit edebiliriz.

● Kariyerinizi planlamak adına hedefler koyduğunuz, çok istediğiniz ve şevkle çalışmaya başladığınız günleri düşünün.

● Aşırı yükleme ve yorgunluk yaratacak çalışma ve etkinliklerden bir süre uzak durarak aktif dinlenmeye geçin.

● Yakınmaktan, başarısız olacağınızı düşünmekten ve sürekli hatalarınızı görmekten vazgeçin. Emek verdiğinizden ve elinizden gelenin en iyisini yapacağınızdan emin olun.

● Tüm bunları yaparken yaşamınızı sadeleştirin, ancak rutine düşmeyin. Arada küçük ödüller ve molalarla moral depolayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder