Yaşar Özay Bahçeşehir'den eğitime 98 milyon dolarlık yatırım
HABERİ PAYLAŞ

Bahçeşehir'den eğitime 98 milyon dolarlık yatırım

Haberin Devamı

Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından Bahçeşehir Koleji, bu sene 98 milyon dolarlık yatırımla kampus sayısını 69’a çıkardı. 2016’da da 63 milyon dolarlık yatırım planlayan Bahçeşehir Koleji’nin, 3 bin 300 olan çalışan sayısının da 4 bine yaklaşması bekleniyor

Türkiye genelinde 69 kampüs, 141 okulu olan Bahçeşehir Koleji, büyük yatırımlarla kaliteli eğitimi Türkiye’nin her köşesine taşıyor. En son dijital olanaklara sahip kampüslerde öğrenciler 21. YY becerileri ile donatılarak hayata hazırlanıyor. Bu sene 98 milyon dolar yatırım yapan Bahçeşehir Koleji, toplam çalışan sayısını da 950 kişilik yeni istihdamla 3 bin 300’e çıkardı. 2016 yılında da 63 milyon dolarlık yatırım planlayan Bahçeşehir Koleji’nin çalışan sayısının da 4 bine yaklaşması bekleniyor.

14 YENİ KAMPÜS

2014-2015 eğitim-öğretim yılında; İstanbul’da Çamlıca, Sancaktepe, Beylikdüzü ve Dalaman kampüslerini açan Bahçeşehir Koleji, 2015 yılında Burdur, Güzelbahçe, Torbalı, Bodrum, Manisa, Akhisar, Ayvalık, Afyon, Çorlu, Keşan, Bismil, Ordu, Dragos ve Kurtköy olmak üzere toplam 14 kampüs açıyor. 2016 yılında da yatırımlarına devam edecek olan Bahçeşehir Koleji, Çekmeköy, Taşdelen, Ataşehir olmak üzere İstanbul'da 3, Ankara, İzmir, Siirt, Elazığ, Hatay, Marmaris olmak üzere toplam 9 kampüs daha açacak.

‘TÜRKİYE EĞİTİMLE ZENGİN OLUR’

Bahçeşehir Koleji Burdur Kampüsü’nün pazar günü yapılan açılışında konuşan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Türkiye’deki uygulamaları dünyadaki benzerleriyle kıyaslayarak, eğitimin ve eğitimcinin önemine dikkat çekti. Dünyada eğitim sisteminin her yıl değiştiğini ve en iyi sistemin bulununcaya kadar değişmeye devam edeceğini dile getiren Yücel şunları söyledi: "Bugün burada gördüğünüz kampüs ABD ve Avrupa’nın yüzde 90’ından daha güzel. Öğretmenlerin de artık sadece sınıfa girip ders anlatmalarıyla eğitim yetmiyor. Türkiye’nin zenginliği eğitimidir. Burdur Gölü’nün altından petrol fışkırsa Türkiye zengin olmaz ama eğitimle zengin olabilir. 2016’da burayı ulusal ve uluslararası yarışmaların yapıldığı barış üniversitesi adı altında faaliyetler düzenleyeceğiz."

Sıradaki haber yükleniyor...
holder