Yaşar Özay Her öğrenciye tablet projesi tamamlanamıyor
HABERİ PAYLAŞ

Her öğrenciye tablet projesi tamamlanamıyor

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı, 2014 yılı Faaliyet Raporu’nda FATİH projesinde hedefleri tutturamadığını kabul etti. 18 milyon öğrenciden şimdiye kadar sadece 550 bin öğrenciye tablet bilgisayar dağıtımı yapılabildi

Milli Eğitim Bakanlığı, kendi hazırladığı 2014 yılı Faaliyet Raporu’nda her öğrenciye tablet bilgisayar dağıtılmasını amaçlayan FATİH projesinde hedefleri tutturamadığını kabul etti. İlk, orta ve liselerde okuyan toplam 18 milyon öğrenciden şuana kadar sadece 550 bin öğrenciye tablet verilebildi. Bakanlık bu yıl sonuna kadar 700 bin tablet daha dağıtılacağını söylüyor ancak yine de sayı 1 milyon 200 binde kalıyor.

TUTMAYAN HEDEFLER

Projenin 100 bin sınıfı etkileşimli tahtayla donatma hedefi de 30 binde kaldı. 2 bin 800 okulun internet altyapısını yenilemeyi hedeflerken, 135 okula ulaşıldı. 128 okulun depreme karşı güçlendirilmesi planlanırken bu sayı 34’te kaldı. Sürekli devamsız öğrenci sayısının 200 bine inmesi planlanırken, bu sayı da yılsonunda 234 bin 932’ye çıktı. Ancak bakanlık imam hatip liselerinin son sınıflarında okuyan öğrencilerin mesleki gelişimi için açılacak kurs merkezi ve yarışmalara katılacak öğrenci sayısında ise hedefler fazlasıyla tutturuldu. Bir diğer ulaşılan hedef ise açıköğretimli öğrenci sayısında oldu.

Bakanlıktan müjdeli açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı faaliyet raporundaki kötü karnesiyle aynı anda kamuoyuna müjdeli haberler de verdi. Bakanlık FATİH Projesi kapsamında, ihalesi tamamlanan 9 bin 52 okulun geniş bant hızlı internet erişim altyapısının kurulmasına ilişkin imzaların atıldığını duyurdu. Buna göre 2013'de 3 bin 362 okulun internet altyapısı tamamlanırken 2014'de ihalesi yapılan 4 bin 462 okulun internet kurulum süreci de bu yılın sonunda tamamlanacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder