Yaşar Özay ikili eğitim kalkıyor
HABERİ PAYLAŞ

ikili eğitim kalkıyor

Haberin Devamı

2019’a kadar Türkiye’deki okullarda ikili eğitime son verilecek. 5 sınıftan itibaren yabancı dil eğitimi ile anaokulu zorunlu hale getirilecek

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında Türkiye’de ikili eğitimin sona ereceğini söyledi. 2019'a kadar ikili öğretime son vereceklerini belirten Başbakan Yıldırım “Tekli öğretim olacak.

Öğrenciler yarım gün yerine tam gün okula gidecek. Eğitimde ilk 4'ten sonraki 5'inci yılda yabancı dil eğitimi mecburi hale gelecek.

Okul öncesi eğitim de zorunlu hale gelecek" diye konuştu.

9 BİN OKUL

İkili eğitim konusunda benzer açıklama Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’dan da geldi.

İkili eğitimin birçok ilde yavaş yavaş kaldırıldığını kaydeden Bakan Yılmaz “İnşallah iyi bir çalışmayla 2019'a kadar ikili eğitim kalkacak, tekli eğitime geçeceğiz” dedi.

Bakan Yılmaz göreve gelir gelmez yaptığı bir açıklamada da Türkiye genelinde 9 bin 576 okulda ikili öğretim yapıldığını ifade etmiş, bunların 5 bin 169’unun ilkokul, 3 bin 292’sinin ortaokul ve 1115’inin ise lise olduğunu açıklamıştı.

KAYNAK ŞART

POSTA’ya açıklama yapan Eğitim Uzmanı Alpaslan Dartan “İkili öğretimin kaldırılması müfredatın daha geniş bir zamanda ezbere dayalı olmadan verilmesi anlamına gelir.

Bu da hem öğrenci hem de öğretmenin yükünü azaltır” dedi. 5. yıldan itibaren zorunlu yabancı dil eğitiminin öğretmen eğitimi ve dersliklerin yeniden düzenlenmesi anlamına geleceğini kaydeden Dartan bunun için kaynak aktarımı zorunlu olduğunu belirtti.

Dartan “Eğitim ile ilgili tüm bilim insanlarının üzerinde basa basa durduğu okul öncesi eğitiminin zorunlu hale getirilmesi çok önemli bir adım” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder