Yaşar Özay Liseli Onat Aziz Sancar'ın yolunda
HABERİ PAYLAŞ

Liseli Onat Aziz Sancar'ın yolunda

Haberin Devamı

Prof. Dr. Aziz Sancar, Nobel Kimya Ödülü’nü, Eyüboğlu Koleji öğrencisi Onat Yapıcı da ‘Fizikte Nobel Ödülüne İlk Adım Yarışması’nda Onur Ödül’ünü kazanmıştı. İkisinin de projeleri kanser ile ilgiliydi. Prof. Sancar’ın tavsiyelerini dikkatle dinleyen Yapıcı, “Nobel Ödülü alabilmek için onun yolunda ilerleyeceğim” dedi




Nobel Kimya Ödülü’nü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar, ‘Fizikte Nobel Ödülüne İlk Adım Yarışması’nda Onur Ödülü alan Eyüboğlu Koleji öğrencisi Onat Yapıcı ile Stockholm’de buluştu. Heyecanla projesini anlatan Onat Yapıcı, Prof. Dr. Sancar’ın tavsiyelerini büyük bir ilgiyle dinledi. Onat Yapıcı ve Eyüboğlu Koleji öğrencisi Baran Berdan Çimen, kanser hastalığına yönelik geliştirdikleri projeyle Onur Ödülü almaya hak kazanmışlardı.


Prof. Dr. Sancar, Onat’a ikinci Nobel Bilim Ödülü’nü alması için kendi el yazısıyla bir not yazıp bunu başarmasını istedi.

‘ÇOK AMA ÇOK ÇALIŞIN’


Prof. Dr. Sancar, Yapıcı’yı gönülden kutladığını söyleyerek “İnşallah Türkiye’nin ikinci bilim Nobel Ödülü’nü alırsın” sözleriyle başarı dileğinde bulundu. Onat Yapıcı ise bu buluşmanın kendisi için çok büyük önem taşıdığını ve Prof. Dr. Sancar’ı kendisine örnek aldığını, Nobel Ödülü alabilmek için onun yolunda ilerleyeceğini söyledi. Her şeyden önce öğrencilerin, ‘çok ama çok’ çalışmaları gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Sancar, öğrencilere, önemli bir konu belirleyip bunun üzerinde çalışmaları tavsiyesinde bulundu. Bilim alanındaki son teknikleri öğrenmenin, soru çözmede yardımcı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sancar ayrıca literatür okumanın da bilimsel çalışmalarda önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekti. Ünlü bilim adamı, genç öğrenci Onat Yapıcı ile gerçekleştirdiği görüşmede öğrencilere eğitim ya da araştırma için yurt dışına çıkmalarını tavsiye etse de sonrasında kesinlikle ülkelerine dönmeleri çağrısında bulundu.

‘Öğretmen olmak isterdim'

Buluşmada, ilk öğretmeni “Cemal öğretmeni” de anan Prof. Dr. Sancar “Dünya’ya yeniden gelsem öğretmen olmak isterdim” dedi. Öğretmenlerin dünya genelinde yeterince takdir göremediğini ifade eden Prof. Dr. Sancar “Ülkemizde de, dünyada da öğretmenlerimize daha çok kıymet vermeliyiz” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder