Yaşar Özay Liselilere uygulamalı girişimcilik eğitimi
HABERİ PAYLAŞ

Liselilere uygulamalı girişimcilik eğitimi

Haberin Devamı

Liseli Gençlerle Girişimcilik Projesi kapsamında, Türkiye'de 6 bin öğrenciye uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek

Genç Başarı Eğitim Vakfı Genel Müdürü Seçil Çelebi, İstanbul, İzmir, Bilecik, Eskişehir ve Uşak’ta Mayıs ayına kadar 26 hafta sürecek girişimcilik eğitimi vereceklerini açıkladı.

Amaçlarının girişimciliği ve profesyonel şirket yaşamını lise çağlarında gençlere vermek olduğunu belirten Çelebi “Öğrenciler kendi okullarında bir grup kurarak şirket projesinin temellerini oluşturacaklar.



Bir yılın sonunda "en iyi satış pazarlama", "en inovatif ürün" ve "en iyi satış" kategorilerinde dereceye girenler arasından bir ekip Türkiye'yi Avrupa’da temsil edecek” dedi.

“Sadece fikrin parlak olması yeterli değil” diyen Çelebi şöyle devam etti: “Burada esas olan deneyim. Şirket kültürünü sindirebilmişler mi? Ürün geliştirmede hangi aşamaları gerçekleştirmişler? Pazarlamayı yapabilmişler mi?

Buna göre şirketleri elemelerden geçireceğiz.” Her ilde 20-30 okul hedeflediklerini belirten Çelebi “Atılan girişimcilik tohumlarının ilerleyen yıllarda yaygınlaşmasını hedefliyoruz. Ne kadar çok öğrenciye girişimciliği öğretebilirsek, ülkeye o kadar katkısı olacaktır" diye konuştu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder