Yaşar Özay Teknoloji gençlerin herşeyi
HABERİ PAYLAŞ

Teknoloji gençlerin herşeyi

Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma gençlerin teknolojiden uzak kaldıklarında ‘sinirli’ hale geldiklerini ortaya koydu. Araştırmaya göre gençlerin arkadaş seçimini teknoloji belirliyor.

Farklı üniversitelerden 2 bin 334 eğitim fakültesi öğrencisi üzerinde yapılan “Teknolojik Araç Kullanımının Sosyal Hayata Etkisi” başlıklı araştırma; gençlerin iletişim biçimlerini, teknolojik araç ve sosyal ağ kullanımları ile bunların sosyal hayatlarına etkisini ortaya koyuyor.

ARKADAŞ SEÇİMİ

Haberin Devamı

Yakın Doğu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü ve Atatürk Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Biçen ile doktora öğrencisi Ahmet Arnavut’un gerçekleştirdiği araştırma, teknolojik araç kullanımının gençlerin sosyal hayatını olumsuz etkilediğini gösteriyor. Araştırmaya göre; gençler için arkadaş seçiminin belirleyicisi teknoloji kullanımı. Kendisine benzer nitelikte teknolojiyi kullanan kişilerle iletişim kurmayı tercih eden gençlerin duygu durumu da teknolojiden uzak kaldığı anda değişiyor. Zira araştırmaya katılan gençler, akıllı telefonları yanlarında olmadığında kendilerini ‘huzursuz’; internete bağlanmadıklarında ise ‘sinirli’ hissettiğini dile getiriyor. Bir mekan seçerken de özellikle kablosuz internetin olduğu ve internet üzerinde popüler olan yerleri tercih ettiklerini belirtiyorlar.

SİNEMADA BİLE ONLİNE

Araştırmaya katılan gençler güne ‘sosyal ağlar’a girerek başladıklarını ifade ediyor ve sabah uyandıkları andan itibaren hayatlarından kesitleri ‘sosyal ağ’ hesaplarında paylaşma ve yer bildirme ihtiyacı hissettiklerini ifade ediyor. Bunun yanında arkadaşlarının bildirimlerini de sürekli olarak kontrol ettiklerini söylüyorlar. Öyle ki; gençler sinemada film izlerken bile akıllı telefonlarından internete bağlanıp sosyal hesaplarına erişim sağlıyorlar. Söz konusu araştırmada eğitsel amaçlı teknoloji kullanımına da yer veriliyor. Genç öğretmen adayları, ödev araştırmalarını internet üzerinden yaptıklarını ve öğretmenleri ile iletişim kurabildikleri çeşitli eğitsel sosyal ağ gruplarına üye olduklarını bildiriyor.

Haberin Devamı

Fiyatı önemli değil

Araştırma kapsamında; teknolojik araçların hayatlarını daha kolay bir hale getirdiğini ve kendilerini internet ortamında daha rahat ifade edebildiklerini belirten gençler için yeni çıkan teknolojik ürünlerin fiyatı ise ‘önemli’ değil. Sadece ona sahip olmak istiyorlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder