Yaşar Özay Teknoloji öğretmenleri dönüştürecek
HABERİ PAYLAŞ

Teknoloji öğretmenleri dönüştürecek

Haberin Devamı

Geleceğe yönelik tahminleri sorulan 300 bilim insanından biri olan Prof. Dr. Michio Kaku, öğretmenlerin gelecekte, öğrencilerini yönlendirip gelişimlerini denetleyen akıl hocalarına dönüşeceğini söyledi.

Dünyanın en zeki insanları arasında gösterilen, kuantum fizikçisi ve fütürist (ileriyi öngörebilen) Prof. Dr. Michio Kaku, Ankara’da Uluslararası Eğitim Forumu’na katıldı. Kaku, eğitimin değişen dünyadaki yeri, iş dünyasının eğitimden beklentisi ve eğitimin yeni teknolojiler ışığında şekillenen geleceği için konuştu:

Geleceğin öğretmeni

Teknoloji öğretmen kavramını ortadan kaldırmayacak ancak öğretmenin rolünü bir hayli değiştirecek. Öğretmenler artık öğrencilerini yönlendiren, onların gelişimini denetleyen akıl hocalarına dönüşecek. Öğrenciler periyodik cetveli ezberlemek zorunda kalmayacak, göz kırparak bu bilgiye erişebilecek.

Çocuklar geleceğe ait

Dünyadaki mevcut eğitim sistemi geçmişi öğretmek konusunda gayet başarılı, ama yarına hazırlamıyor. Biz çocukları geleceğe hazırlamalıyız oysa. Ben fizik dersleri veriyorum mesela ama müfredat benden aslında sürekli dünün teknolojisini anlatmamı istiyor. Ama çocuklar geleceğe ait.

Gelecekte de okul olacak

Hala okul yapıyor olacağız gelecekte. Çocuklar sosyal öğrenen varlıklardır. Her şeyi internetten öğretmeye kalkarsanız yalnız kalan çocuk öğrenemez. O yüzden okullar devam edecek. Ama çocuklar internetten de mahrum kalmamalı. Kitaplar yok olup, bilgi dijital ortamdan alınacak. Kesintisiz bilgi transfer dönemi gelecek. İnternetin yerini yakın gelecekte ‘beyin-net’ler alacak. SMS gönderimlerinin yerini duygu, anı ve his aktarımı alacak. Anılarımızı bile artık internete yükleyebiliyoruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder