Yaşar Özay TEOG tercihinde nelere bakılmalı?
HABERİ PAYLAŞ

TEOG tercihinde nelere bakılmalı?

Haberin Devamı

Tercih yüzdelik dilime bakılarak yapılmalı ama spor aktiviteleri olan, sosyal tabanlı liseler de unutulmamalı.

30 Haziran’da e-okul sisteminden Öğrenci Yerleştirme Puanları ile yüzdelik dilimler açıklanmasıyla birlikte lise tercih maratonu da başlayacak. Uzmanlar bu zorlu maraton öncesinde tercih yapılırken nelerin göz önünde bulundurulması gerektiğini hatırlattı.

GÜNCEL TAKİP

Bu yıl tercih sisteminde birçok değişiklik olduğunu kaydeden uzmanlar özellikle velileri gelişmeleri güncel yayınlanan sitelerden takip etmeleri konusunda uyardı. Tercihlerin öncelikle yüzdelik dilime dikkat edilerek yapılması gerektiğini belirten uzmanlar velilerin tercih döneminde mutlaka okul desteği almalarını, öğrencinin ilgisi, yeteneği ve akademik durumunu öğrenmelerini istedi.

SOSYAL HAYAT

Lise tercihinin üniversite tercihiyle kıyaslanmaması gerektiğini belirten uzmanlar 13-14 yaşlarında çocuklar zaten fiziksel ve hormonal değişiklikleri konusunda uğraş verirken bir de TEOG için çaba sarf ettiklerini ve sosyal çevrelerinden uzaklaştıklarını hatırlattı. Uzmanlara göre bu nedenle okul seçerken sadece akademik tabanlı liseler değil, sportif aktiviteleri olan, sosyal tabanlı liseler de tercih edilmeli.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder