Yaşar Özay TEOG'da ilk adım yarın
HABERİ PAYLAŞ

TEOG'da ilk adım yarın

Haberin Devamı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınav maratonu başlıyor. Bu sene konu sıralamaları değişti, yorum yerine bilgi içeren sorular çoğunlukta. Sınavın daha seçici olması bekleniyor. Yanlış sorular doğruları etkilemeyecek, iptal edilen sorular da doğru olarak değerlendirilecek

Bir milyonu aşkın öğrenci ve ailelerinin heyecanla beklediği TEOG birinci dönem ortak sınavları yarın ve çarşamba günü yapılacak. Sınav başladıktan sonra 15 dakika içinde gelenler sınava alınacak ancak ek süre verilmeyecek. Bu sene konu sıralamasında yapılan değişiklik nedeniyle kısmen daha farklı bir sınav olacağı öngörülüyor. Özellikle matematikten yorum yerine bilgi ölçen nitelikte soruların çıkması bekleniyor. Bu uygulamalarla, birinci TEOG sınavının geçmişe göre bu yıl daha seçici olma özelliğini artıracağı belirtiliyor. Sınavlarda uygulanan ‘4 yanlış bir doğruyu götürür’ kuralı TEOG’da geçerli değil. Bu nedenle uzmanlar, “Yanlış işaretlediğinizde kaybedecek bir ‘doğru’nuz yok. Cevabı sallayın, belki tutturabilirsiniz" diyor. Öte yandan, iptal edilen sorular doğru kabul edilecek. Mazeret sınavları 12-13 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Sınav sonuçlarının 2016 Ocak ayında açıklanması bekleniyor.

BUNLARI YANINIZA ALMAYI UNUTMAYIN

* Nüfus Cüzdanınız (Cevap kağıdınızda yazılı olan TC kimlik numaranızı, ad ve soyadı bilgilerinizin doğru olup olmadığını kontrol etmek için)

* En az iki adet yumuşak uçlu kurşun kalem, leke bırakmayan silgi ve kalemtıraş.

SINAVDA YASAK OLANLAR

Sözlük, hesap makinesi, cep telefonu, çağrı cihazı, hesap cetveli, bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihaz, saat fonksiyonu dışında özelliği olan saat.

UZMANLARDAN TAVSiYELER

Görselli sorulara dikkat edin

Senem Ertün-Bahçeşehir Okulları Fen ve Teknoloji Başkanı Deney ile sorular bilgiyi değil çıkarım gücünü kontrol eder; bu sorularda tüm ifadeler doğru olsa bile sadece deney sonuçlarının doğru cevap olduğu unutulmamalıdır. Görselli sorularda dikkatli inceleme yapılmalıdır. Deneysel değişkenlerin kullanıldığı sorular eleyici sorular olacağından, değişkenler iyi anlaşılmalıdır. Genel olarak uzun soruların cevabı, sorunun içinde verileceği için çözümü daha kolay olacaktır.

Bulmaca çözün meyve yiyin


Elvin Öven-Doğa Okulları Matematik Bölüm Başkanı Özellikle matematik sınavında başarılı olmak için bol bol bulmaca çözün. Sudoku, Kendoku gibi akıl oyunlarının yanı sıra Go, Mangala, satranç gibi strateji oyunları sınavdaki performansınızı artırır. Bol meyve ve sebze yemeniz sınavda enerjinizi artırır. Uzun paragraflardan korkmayın, haritaları dikkatli okuyun, soru kökünü doğru anlayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder