Yaşar Özay Ücretli öğretmen 70 bini aştı
HABERİ PAYLAŞ

Ücretli öğretmen 70 bini aştı

Haberin Devamı

100 bin öğretmen açığına karşın Türkiye genelinde 70 binden fazla ücretli öğretmen çalıştırılıyor. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ücretli öğretmen uygulamasının eğitim sistemini yüz yıl geriye götürdüğünü söyledi.

Okullarda öğretmen açığı ücretli öğretmenlerle kapatılıyor. Yaklaşık 100 bin öğretmen açığına karşın Türkiye genelinde 70 binden fazla ücretli öğretmen çalıştırılıyor. En çok ücretli öğretmen İstanbul'da çalışıyor ve sayıları 14 bin 787'e ulaşıyor. Öğretmen açığının ücretli öğretmenlerle kapatıldığını söyleyen Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Öğretmenlikle hiçbir ilgisi olmayan açık öğretim ve iki yıllık yüksekokul mezunlarının ücretli öğretmen olarak derslere girmesi devletin bir ayıbıdır” dedi.

‘VERİM VE KALİTE DÜŞÜYOR’

Koncuk açıklamasını şöyle sürdürdü: “Devletin kadrolu öğretmen istihdamı yapmak yerine, ücretli öğretmen çalıştırması, hele öğretmenlik ehliyeti olmayan önlisans mezunlarının derslere ücretli öğretmen olarak girmesi eğitimimizi yüz yıl geriye götüren bir uygulamadır. Hal böyle olunca okullarımızda verim ve kalite düşmektedir. Türkiye, ücretli öğretmenlik ayıbından kurtulmalıdır. "

Öğrenciler eğlenceli ders işleyen öğretmen istiyor


Öğretmenlerle ilgili araştırma yapan Türk Eğitim Derneği Genel Müdürü Sevinç Atabay, günümüz öğrencilerinin ‘z kuşağı’ öğrencileri olduğu için öğretmenlerinde belli yetenekler görmek istediklerini belirterek şöyle konuştu: “Öğrenciler öğretmenlerinin gelişmeye ve yeniliklere açık olmasını istiyor. Güleryüzlü, canlı ve dersleri eğlenceli olarak işlemesinden yanalar. Konusunda başarılı olması, öğrenciyi notla tehdit etmemesi ve en az bir yabancı dil bilmesi görüşündeler. Öğrencinin karşısına bu misyonları olmayan öğretmenleri çıkarmak geleceği karartmaktır.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder