Yaşar Özay Üniversite adayının hedefindeki okullar
HABERİ PAYLAŞ

Üniversite adayının hedefindeki okullar

Haberin Devamı

Vakıf üniversiteleri arasında en çok Koç, Bahçeşehir ve Bilkent Üniversitesi incelendi. İstanbul ve Boğaziçi ise en çok incelenen devlet üniversiteleri oldu.

YÖK'ün geçen yıl hizmete sunduğu ve 2,5 milyonun üzerinde adayın ziyaret ettiği üniversite tercih rehberi Yükseköğretim Program Atlası (YÖK Atlas) verileri Türkiye’nin hedefteki üniversitelerini de ortaya çıkardı.

Buna göre, lisans düzeyinde İstanbul Üniversitesi 104 bin, Boğaziçi Üniversitesi 87 bin, Dokuz Eylül Üniversitesi 84 bin kez incelendi. Bunları sırasıyla İstanbul Teknik, Marmara, Ankara, Ege, ODTÜ, Hacettepe ve Gazi Üniversiteleri izledi.


BAHÇEŞEHİR, KOÇ, BİLKENT


Vakıf üniversitelerinde ise lisans düzeyinde en çok ilgiyi; 36 bin kez incelenen Koç, 32 bin kez incelenen Bilkent ve 26 bin kez incelenen Bahçeşehir Üniversiteleri çekti.

Bu üniversiteleri sırasıyla Yeditepe, İstanbul Bilgi, İstanbul Medipol, Sabancı, Başkent ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi izledi. üniversite programı arasında en çok hukuk, tıp ve diş hekimliği programlarını incelenirken öğrenciler mezuniyet sonrası işe giriş tarihi ile öğretim üyelerinin uluslararası yayınlardaki çalışmalarının da sisteme eklenmesini istedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder