Yaşar Özay Yabancı dil eğitiminde reform gerekiyor
HABERİ PAYLAŞ

Yabancı dil eğitiminde reform gerekiyor

Yrd. Doç. Dr. Aylin Ünaldı, gençlerin İngilizce bilmeden liseden mezun olduğunu belirterek, reform yapılması gerektiğini söyledi

İngilizce yeterlilik sınavı IELTS’de Türkiye’nin 39 ülke arasında 23’üncü olduğunu belirten Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aylin Ünaldı, “British Council’in kısa bir süre önce yayınladığı bir raporda da Türkiye’de İngilizce eğitim veren üniversitelerde aslında bu eğitimin başarılı olmadığı vurgulandı” dedi.

İngilizce derslerinin diğer derslerden çok farklı bir şekilde programlanması gerektiğini ifade eden Ünaldı “Senede 3-4 defa öğrencilerin bir üst seviyeye geçip geçemeyeceklerini belirleyen bir merkezi sınavlar dizisi olmalı.

Haberin Devamı

Öğrenci sınavı geçene kadar o seviyede kalmalı, gerekirse o seviyede mezun olmalı. Merkezi, ulusal ve iyi kaliteli bir sınav olmalı.

Sınavlar seviyelere göre, iletişimsel İngilizcenin ölçülebileceği şekilde düzenlenir ve yapılandırılırsa, sınıflarda yapılan öğretim ve öğretmen eğitimi üzerinde de çok olumlu gelişmeler izleyebiliriz” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder