Yasemin Candemir Anne sütünü takılara hapsetmek...
HABERİ PAYLAŞ

Anne sütünü takılara hapsetmek...

Bebek saçından kolye, süt dişinden bilezik, bebek saçından tespih gibi hatıralık eşyaları duymuştum ama anne sütünden takı yapımına ilk defa rastladım. Talebin ne kadar yoğun olduğu anlatılınca incelemeye karar verdim.

Çoğumuz bebeklerimizin sadece ilk zıbınlarını değil, ilk saçlarını, dişlerini hatta tırnaklarını bile saklıyoruz. Ama belli ki son dönemde en çok sevilen, anne sütünü bir mücevher gibi saklamak olmuş.

Anne sütünü takılara hapsetmek...

Anneler tasarımcılara kendi sütlerini ve bebeklerinin birkaç tel saçını gönderip, modeli seçiyorlar. Seçilen modele ilişkin gümüş, altın temin edilip üretime başlanıyor. Hazır modellerde üretim yaklaşık dört haftayı buluyor. Süt cam ya da sedefin içine hapsedilip sırlama işlemi yapılıyor. Fiyatları gümüş modellerde 250 TL’den başlıyor, altın olursa rakamlar kuyumcuda satılan modelleri bile geçiyor.

Haberin Devamı

Tek problem annenin sütü yağlıysa, zaman içinde içine hapsedildiği camın içinde sararması. Ama yorumlara bakınca annelerin sütün rengindeki bu doğal dönüşümü sevdiklerini görüyoruz.

Mücevherlere isteğe göre fotoğraf, ayak izi, yazı, dua gibi şeyler de eklenebiliyor ki, markanın temsilcileri siparişlere yetişemediklerini söylüyor.

Anne sütünü takılara hapsetmek...

Leyleklere yeni yuva projesi 11 yaşında!

Aydem Enerji Grubu’nun 2009 yılında başlatılan ve oluşturduğu farkındalıkla birçok ödül alan “Leyleklere Yeni Yuva” Projesi bu yıl 11. Yaşını kutluyor. Her yıl 13 bine yakın leyleğe ev sahipliği yapılan projede, yuva sayısı 1.400 adete ulaştı.

Aydın, Denizli, Muğla, İzmir ve Manisa illerinde çevresel, kültürel ve sosyal gelişmeye destek vermek için hayata geçirilen proje kapsamında her yıl 13 bine yakın leylek, elektrik direkleri üzerine yerleştirilen özel yaşam platformlarında misafir oluyor.

Eylül ayı sonuna kadar leylekler daha sıcak ülkelere uğurlanırken, Aydem Enerji Grubu boş durmayıp yeni yuvaların yapımına ve eski yuvaların bakım ve temizliğine odaklanıyor.

Anne sütünü takılara hapsetmek...

Türkiye “kolajen”in üretim merkezi olabilir mi?

Bu aralar birbirini ardına güzellik firması kolajen satışına geçiyor. Eczanelerin vitrinlerini çeşit çeşit kolajenlerin reklamı süslüyor. Hepimiz içten sağlanan güzelliğin kalıcı olduğunu biliyoruz, tabii ki kolajenin ne kadar faydalı olduğunu da. Bu aralar yüzde yüz sığır kolajeni kullanan bir Türk markası yükselişe geçince bize de Naturagen’i alkışlamak ve sizinle tanıştırmak düştü. Kemiklerin ve eklemlerin doğal fonksiyonunu destekleyen kolajen, düzenli kullanımda cilt üzerinde fark edilir, uzun süreli etkiler bırakıyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder